dimarts, 27 de juliol del 2010

27/07/10. Notes a "Joan Carretero, dignitat i país" per Víctor Alexandre - Blogs e-notícies

Seguint amb la teva argumentació Lluís, voldria recordar, i qui en sàpiga més que jo que em corregeixi com va néixer ERC l’any 1931. L’explicació la trono en el web d’ERC:

La fundació d’Esquerra

El maig de 1930 el setmanari L’Opinió, dirigit per Joan Lluhí i Vallescà, publica el Manifest d’Intel·ligència Republicana, signat entre d’altres per Lluís Companys, Antoni Rovira i Virgili, Jaume Aiguader, Martí Barrera i Joan Casanovas. En aquest manifest es demana la “instauració de la República Democràtica” i la necessitat d’agrupar les diferents forces polítiques catalanistes i republicanes.
El març de 1931 té lloc, a Barcelona, la Conferència d’Esquerres Catalanes. El dia 17 s’inicia a l’Ateneu Republicà de Gràcia i clou els dies 18 i 19 al Foment Republicà de Sants. L’objectiu és crear un nou partit d’esquerres, democràtic i catalanista. El nou partit, Esquerra Republicana de Catalunya, es regeix pels principis de justícia social, republicanisme i llibertat nacional de Catalunya, i aglutina l’obrerisme del Partit Republicà Català, els intel·lectuals socialistes del grup de L’Opinió, el separatisme d’Estat Català, i el republicanisme federal d’entitats locals i comarcals d’arreu del país.
ERC va néixer de bell nou, de la fusió de diversos partits i grups d’opinió existents prèviament i que varen deixar d’actuar a partir d’aquell moment.
Està clar que aquells partits varen considerar que la creació d’un ens més gran i sòlid pagava la pena de l’autodissolució dels fundadors en ERC!!!
Estem en una situació semblant? O no té res a veure?
Agrairia  respostes i comentaris...

Joan A. Forès
De: els_almogavers@googlegroups.com [mailto:els_almogavers@googlegroups.com] En nombre de LLUÍS ALBERO FIGUERAS
Enviado el: martes, 27 de julio de 2010 16:56
Para: ercpoblenou@yahoogroups.com
Asunto: [ALMOGÀVERS] Re: [ercpoblenou] Notes a "Joan Carretero, dignitat i país" per Víctor Alexandre - Blogs e-notícies

Hola, Jaume.
Em sap greu que et trobis com un predicador al desert, i més encara amb les calors que fa.
Amb aquesta resposta espero donar satisfacció als teus precs i que no hagis de fer-me més reclamacions, encara que potser el contingut no t´agradi gaire. En tot cas espero que puguis anar a buscar una ombra i fer una cerveseta, que no estan les temperatures per estar al desert desganyitant-se, que ja no tenim edat i un cop de calor pot ser molt dolent, company.
Pensa que per sistema, si no faig cap comentari, es perquè subscric plenament el contingut dels articles, aixi de senzill.
Quan envïi algun article del qual discrepi, aixi ho faré saber.
En quant al comentari que fas sobre el fet de que ERC es la unica força parlamentaria que treballa de forma sincera per la independencia, significa que el nostre partit ha d´actuar amb la Solidaritat Catalana que ara comença a caminar com si no anés amb ell, sense ni tan sols intentar fer una gran coalició on el de menys sigui les sigles , per tal de conseguir el gran objectiu comú?
Salut.
Lluís.
El 27 de juliol de 2010 11:00, Jaume Puig Adamuz <jaume@mobbiz.com> ha escrit:
 
Encantat de veure que per una vegada un del articles del Sr. Alexandre ve amb comentaris. Hagués sigut molt millor si el comentari l'hagués posat el mateix que envia el missatge, com ja he reclamat incomptables vegades. En aquest sentit, jo també em trobo com un predicador al desert.

Quan als moviments del Sr. Carretero, encantat de que mogui alguna fitxa i deixi de limitar-se a la crítica a ERC. M'encantarà veure que realment els que acudeixin a aquesta Crida el primer que facin sigui renunciar a assolir-ne el protagonisme.

Entre tant no es produeix aquest fet extraordinari, crec que haig de seguir treballant per l'única formació parlamentaria que amb més o menys èxit, capacitat i habilitat opta de forma sincera per la independència de Catalunya, és a dir, ERC.

Salut,
Jaume


Joan Fores wrote:
 
Hola,
Jo he trobat sempre molt interessant el que diu en Carretero i aquest article d’en Victor Alexandre em confirma que no estic sol. El que passa és que entre un article o un manifest o una conferència d’en Carretero i el següent passa tant de temps que ja no te’n recordes del que havia dit a l’anterior. Tanmateix ara té una oportunitat única: Vull veure en Carretero i Reagrupament acceptant la Crida d’en Laporta, l’Uriel i en López Tena i posant-s’hi a disposició. Pel que calgui, com calgui, sense afany de protagonisme (que normalment no en té).  Tenen (i tenim) una missió conjunta. Ara és el moment de demostrar que els seus interessos de país passen pel damunt de les ambicions personals, de les poltrones, de les cadires que diu en Partal. I espero que no digui que ell hi entraria si no hi entrés CiU o si hi entrés Unió i no Convergència o si no hi entrés ERC però sí les CUPS, etc.
Espero que molt aviat en Carretero mogui fitxa!
Salut i Independència,
Per cert, m’agradaria no predicar en el desert (herència judeo-cristiana, que hi voleu fer) i rebre opinions a favor o en contra dels destinataris d’aquestes propostes que estic fent, que sou molts...
Joan A. Forès
636 963 046


De: ercpoblenou@yahoogroups.com [mailto:ercpoblenou@yahoogroups.com] En nombre de LLuis Albero
Enviado el: lunes, 26 de julio de 2010 15:31
Para: ercpoblenou
Asunto: [ercpoblenou] LLuis Albero et recomana aquest article: "Joan Carretero, dignitat i país" per Víctor Alexandre - Blogs e-notícies

 

¡Error! Nombre de archivo no especificado.
Hola ercpoblenou, el teu amic LLuis Albero et recomana aquest article:
Joan Carretero, dignitat i país
per Víctor Alexandre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada