dijous, 11 d’abril del 2019

10/04/2019. Català Digital. Una premi Nobel de la Pau porta el judici de l’1-O al Consell d’Europa. La premi Nobel de la Pau Jody Williams ha denunciat aquest dimecres davant del Consell d’Europa el judici de l’1-O, que segons ella suposa un “perill” per als drets humans. L’endemà de passar pel Suprem, Williams ha criticat des d’Estrasburg la situació de presó preventiva dels acusats i el procés judicial. “Posar 12 persones a la presó durant 18 mesos abans que comenci el judici implica enviar el missatge que els acusats són culpables”, ha indicat durant la taula rodona Reptes a Espanya en relació amb els drets i les llibertats fonamentals. Williams ha recalcat també la necessitat de defensar el dret a la manifestació pacífica i el dret a la llibertat d’expressió, “amenaçats” per judicis com el de l’1-O. La premi Nobel també ha assenyalat que és una “violació flagrant de la justícia” que el tribunal no admeti la reproducció de vídeos. Juntament amb Williams també han participat en l’acte a la ciutat francesa l’advocat internacional de Jordi Cuixart, Olivier Peter, i l’advocada especialista en drets humans i membre del grup de treball sobre les detencions arbitràries a l’ONU Rachel Lindon.


Presentem la segona part de l'apunt d'ahir de títol La Nobel de la Pau Jody Williams, sortint del Suprem: “La policia està mentint”.








 Una premi Nobel de la Pau porta el judici de l’1-O al Consell d’Europa | Català Digital

 La nord-americana critica la presó preventiva i les “violacions flagrants” en el procés judicial l’endemà de passar pel Suprem.

En l’acte, al marge de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Williams ha recalcat també la necessitat de defensar el dret a la manifestació pacífica i el dret a la llibertat d’expressió, “amenaçats” per judicis com el de l’1-O.

La premi Nobel també ha assenyalat que és una “violació flagrant de la justícia” que el tribunal no admeti la reproducció de vídeos. 

Juntament amb Williams també han participat en l’acte a la ciutat francesa l’advocat internacional de Jordi Cuixart, Olivier Peter, i l’advocada especialista en drets humans i membre del grup de treball sobre les detencions arbitràries a l’ONU Rachel Lindon.

Català Digital

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada