divendres, 12 de febrer de 2021

06/01/2021. Iu Forn. Discurs del rei, Constitució i legitimitat. Queixa. Militars i sindicats de la Policia Armada i de la Guàrdia Civil.

 06/01/2021. Iu Forn. Discurs del rei, Constitució i legitimitat.¿N'estan segurs que la legitimitat de la Generalitat té l'origen en la Constitució del 1978? I si fos així, seria amb efecte retroactiu amb molt d'efecte i molt retroactiu? Ens estarien dient que primer va ser la Constitució i després el Big Bang? O en versió creient que la Constitució va crear a Déu i després va venir allò dels set dies?

Benvolguts,

 Els discursos dels reis sempre són per llegir-los, no per escoltar-los. Si els llegeixes i rellegeixes estàs preparat per comentar-los en el Bloc i afegir-hi algún complement. 

Discurs del rei, Constitució i legitimitat

Iu Forn
Barcelona. Dimecres, 6 de gener de 2021. 20:40Iu Forn

 

Dia de Reis de l'Orient i dels reis Borbons fent discursos durant l'anomenada Pasqua Militar. Avui li tocava a Felip VI, com durant molts anys li va tocar a son pare. I, com era de preveure, el d'ara, de l'emèrit I, res de res. I per les cartes, xats i altres manifestacions de militars colpistes hi ha passat com el gat d'aquest vídeo, quan la reiteració i insistència dels missatges ha provocat en l'opinió pública un efecte semblant al del gos:

Però, com que de les possibles referències a aquestes dues qüestions no n'esperàvem gaire de zero, deixem-ho córrer i centrem-nos en la que, segons el meu humil criteri, és la gran frase de la jornada: 

“La Constitució és l'origen de la legitimitat de tots els poders i de totes les institucions de l'Estat”

Ha estat sentir-la i, tot i pessigar-me repetidament diverses parts toves del meu cos, quan vostè estigui llegint això encara no m'hauré refet. Sigui quan sigui que ho llegeixi.

Haig de dir-li que el primer que m'ha vingut al cap ha estat el restabliment de la Generalitat. Aquella decisió del president espanyol Adolfo Suárez de recuperar la institució que el franquisme havia abolit i que va permetre a Josep Tarradellas, el legítim President a l'exili, tornar a ocupar el palau de la plaça de Sant Jaume. El reial decret que permetia el retorn de la legalitat democràtica és del 29 de setembre del 1977, Tarradellas va ser nomenat president provisional el 17 d'octubre i sis dies després, des del balcó de la seu de la institució, va pronunciar aquell històric “Ja soc aquí”.   

La Constitució és l'origen de la legitimitat de tots els poders i de totes les institucions de l'Estat”, ha dit avui el Rei. Però la Constitució va ser aprovada en referèndum el 6 de desembre del 1978 i sancionada 21 dies després per l'ara emèrit i llavors rei. I, tot i ser de lletres, servidor de vostè encara es veu en cor de fer les restes pertinents i concloure que és molt agosarat afirmar que una llei, per molt sagrada que sigui pels seus defensors, sigui l'origen de la legitimitat d'una institució restaurada un any i dos mesos abans de l'existència d'aquesta llei. I encara més quan aquesta institució prohibida per una dictadura colpista existeix des del 1359. Ei, des de l'any MIL TRES-CENTS CINQUANTA-NOU! Ni més ni menys que sis-cents dinou (619) anys abans de ser aprovada la Constitució.

¿N'estan segurs que la legitimitat de la Generalitat té l'origen en la Constitució del 1978? I si fos així, seria amb efecte retroactiu amb molt d'efecte i molt retroactiu? Ens estarien dient que primer va ser la Constitució i després el Big Bang? O en versió creient que la Constitució va crear a Déu i després va venir allò dels set dies?

No ho sé, tinc la sensació que a alguns amb la Constitució els passa com quan presentes una nova parella a les amistats i a la família, tu saps que allò és un petard i et passes l'estona cantant les seves inexistents excel·lències com per justificar la cosa. Fins que algú que t'aprecia molt t'acaba dient: “Això que ens has portat no s'aguanta per cap banda, però si tu et vols convèncer que ets feliç, endavant!”.

Iu Forn

Joan A. Forès. 

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari