dimecres, 5 d’octubre del 2011

05/10/2011. Corredor mediterrani, si, corredor atlàntic, si, corredor central del Pirineu, no...

Benvolguts,
D’entrant, us envio un document que corre per internet, des de fa temps, i que avui ha tornat a aparèixer. Tracta de la màfia, d’AVES, de comissions bilionàries, de l’Ànsar i del seu gendre i de l’Espe Aguirre. Observeu el nom de Luís de Grandes, diputat del PP a Brussel·les i portaveu de Transports del PP al Parlament Europeu i que en els articles del dia torna a sortir.
Com a segon plat, en el diari Avui hi ha una notícia a priori engrescadora: El corredor, mediterrani (observeu la coma!), signat per Albert Segura des de Brussel·les i un segon article, signat per Òscar Palau de títol: Els últims embats de l’eix centralista.
El darrer paràgraf d’aquest article és aclaridor (aclaridor de l’ambigüetat)...

Més ambigüitat al PP i el PSOE
Tant el PP com el PSOE, mentrestant, continuen oficialment instal·lats en el discurs de l'ambigüitat, collats pels interessos territorials dels seus barons a cada corredor, per molt que vulguin evitar enfrontaments. El portaveu de Transports del PP al Parlament Europeu, Luis de Grandes, present a l'acte d'ahir a Madrid, advocava d'entrada per “prioritzar projectes sostenibles i que aportin beneficis”, per assegurar tot seguit que el seu partit defensarà tots tres eixos a Europa perquè “són complementaris”. Segons ell, doncs, no cal renunciar a cap.

Enmig de les mateixes aigües es mou el candidat socialista a La Moncloa, Alfredo Pérez Rubalcaba, que divendres semblava que es mullava a Catalunya Ràdio quan deia que el corredor mediterrani és“prioritari”, i definia el central com a “segona prioritat”. Dilluns, però, a Saragossa, veia tots dos eixos “possibles” i es negava a “enfrontar-los”. “El corredor mediterrani té, sens dubte, moltíssim interès, molt, i també el té el corredor central”, deixava anar. Més foc d'encenalls, vaja.


En l’article de l’Òscar Palau explica que la presidenta d’Aragó Luisa Fernanda Rudi va presidir, acompanyada d’Esperanza Aguirre, patum del PP (emparentada amb Luís de Grandes), un dinar a Madrid amb 300 empresaris per cantar les excel·lències del pas dels TGV pels Pirineus. Un dels arguments utilitzats per defensar aquest corredor és que la influència del corredor que ells patrocinen abasta el 83% de població i el 85% del PIB de l’Estat espanyol. Els defensors del Corredor Mediterrani argumenten que el seu projecte abasta el 50% de població i de PIB. Total 133%!
Per cert la Rudi acaba de perpetrar una altra putada contra els pobres catalans de la Franja de Ponent, a qui ja han tret l’escolarització en català i ara els volen treure les sessions d’animació que fa anys que funcionen amb artistes locals i catalans del Principat.
En l’article de l’Albert Segura des de Brusel·les aquest assegura que la decisió europea ja està presa i que es prioritzaran dos corredors, el mediterrani i l’atlàntic. I el corredor central dels Pirineus ha caigut en 
desgràcia. Però jo no m’ho crec!
Llegiu-vos els dos articles que val molt la pena!

 Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada