divendres, 4 de febrer del 2011

04/02/11. Neix la Fundació Catalunya Estat

Benvolguts,

Avui la notícia més interessant no és d’esports encara que TV3 hagi engegat un canal d’esports non-stop o que el Juanca hagi nomenat Marquès a Vicente del Bosque.
La notícia més interessant és la presentació de la Fundació Catalunya Estat, que prové de l’escissió del CCN del qual hem parlat molt en les meves Reflexions. I no és només això sinó que a partir de l’esperit del CCN la Fundació amplia els objectius i proposa un fons de finançament per empreses catalanes que pot moure quantitats de fins a cent milions d’euros. Se suposa que aquesta fundació actualitzarà el llibre escrit pels autors Jaume Vallcorba (President del Patronat de la Fundació Catalunya Estat) i Joan Canadell que va editar el CCN i que ha tingut una molt bona acollida en els cercles de negocis i independentistes catalans:

Neix la Fundació Catalunya Estat per servir l'independentisme des del món de l'empresa

Convèncer per vèncer. Aquesta és la filosofia amb què neix la Fundació Catalunya Estat, una entitat independentista que es va presentar ahir i que vol estendre els beneficis de la independència. Alguns dels seus integrants provenen del Cercle Català de Negocis (CCN), que abans de les eleccions va viure una greu crisi interna després que l'entitat es dividís entre simpatitzants de Reagrupament i Solidaritat.
Catalunya Estat vol arrossegar el màxim d'empresaris que creuen en un país independent i també es presenta amb un reclam llaminer sota el braç: un fons de finançament per a empreses catalanes que pot moure quantitats de fins a cent milions d'euros. Un grup d'apoderats estrangers hi han invertit perquè creuen en les potencialitats de Catalunya i la fundació actuarà de mitjancera per cedir els diners. Parlant clar i català, serà una fórmula semblant a la de les entitats financeres.
“En un moment en què els bancs han tancat l'aixeta del crèdit, nosaltres podrem oferir aquest servei”, explicava ahir
el president del patronat, Jaume Vallcorba, exdirigent del CCN. Les plusvàlues que generin els diners seran per als
inversors i una part també servirà per sufragar les despeses de Catalunya Estat per fer campanyes sobiranistes.
El repte és gran, tot i que els promotors no han detallat ni la quantitat de diners que tindran –mantenen que encara els falta signar el contracte definitiu– ni qui són els inversors.
Centenars de persones van assistir ahir a la presentació de la fundació a Barcelona i s'hi van poder veure dirigents d'Esquerra i Solidaritat.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada