dijous, 10 de febrer del 2011

10/02/11. Rodrigo Rato. Incompetència, mala fe o les dues coses

Benvolguts,

El dia 10 hi havia un editorial i una notícia interessants a l’ARA. Parlen de les desgràcies provocades per Rodrigo Rato del PP en el Fons Monetari Internacional. Per sucar-hi pa.

ARA. I AQUÍ. Carles Capdevila, Director. Incompetència, mala fe o les dues coses
“Una auditoria interna diu que el Fons Monetari Internacional va minimitzar els riscos de la crisi quan hi manava Rodrigo Rato (actual president de Caja Madrid), i considera "molt deficient" aquella etapa. La notícia és que ho admetin. De la deficiència galopant en tenim les proves, la crisi que avui ens obliga a conjugar el verb endeutar tot el dia. Hi ha gent feliç que li donin la raó encara que sigui tard i malament, a mi m'afegeix irritació. Sovint s'ignoren o es menyspreen els que critiquen a temps decisions equivocades. Tant pot ser donar per bones armes de destrucció massiva inexistents com trigar a adonar-se d'una bombolla que intuïa qualsevol ensenyador de pisos. I al cap d'uns anys, quan no hi ha res a fer, es dóna la raó als que van ser ridiculitzats o silenciats. L'autocrítica de l'FMI deu ser millor que res, però té un punt inquietant. Sobretot perquè admeten que van actuar malament per una governabilitat interna dèbil i per un excés de confiança en els bancs. O sigui, al·leguen errors humans, incompetència pura i dura. Tendim a sospitar dels organismes que dicten l'economia mundial i pressumptament ens protegeixen, perquè els pressuposem intencionalitat. Em confesso més preparat per admetre que no van prevenir la crisi per interessos obscurs que no per inutilitat. I em faria pànic concloure que els nostres protectors reuneixen alhora incompetència i mala fe.”
Altres exemples de mala fe:

 ARA. L'FMI suspèn amb un 'molt deficient' l'etapa de Rodrigo Rato a l'organisme
“Una auditoria interna revela que el Fons Monetari Internacional va minimitzar els riscos de crisi mundial a causa d'un "elevat nivell de pensament uniforme" i "una governabilitat interna "dèbil"
L'espanyol Rodrigo Rato i el seu equip van gestionar malament el Fons Monetari Internacional (FMI) durant els tres anys en què l'exministre d'Economia de José María Aznar va ser el director gerent de l'organisme. Ho ha conclòs el mateix FMI amb una auditoria interna que s'ha fet pública aquest dilluns.
Segons aquest document, elaborat per la unitat d'avaluació independent, un "elevat nivell de pensament uniforme" que desanimava el pensament crític va fer que l'organisme "minimitzés" la crisi financera mundial que era a punt de començar i que va esclatar el setembre de 2008.
Una governabilitat interna "dèbil" i un "excés de confiança" en la solidesa de les grans institucions financeres" van impedir que es donessin "pocs senyals clars d'advertiment" sobre els riscos i vulnerabilitats associades amb la crisi que es va cuinar entre 2004 i 2007."

Comentaris a l'article

"Que consti que de la bombolla immobiliària ja en parlaven els diaris i que anava a petar també. De tota manera si volen pensament uniforme i poc crític que vagin contractant polítics espanyols. En tenen el cul pelat."


Per cert “l’elevat nivell de pensament uniforme que desanimava el pensament crític " sembla que es refereix a l’esperit PP, encara que també podria ser l’esperit de qualsevol altre partit polític, club de botxes, associació de veïns, AMPA, etc. Esquerra que pretén pacificar el personal a base de fer que els militants verges només rebin les consignes del partit i no es contaminin amb els cants de sirena crítics exteriors o interiors que els poden destorbar la seva pau interior n’és un bon exemple.

Joan A. Forès
Reflexions


·         En Bush i el Rundsfeld han reconegut que no hi havia armes de destrucció massiva a l’Irak. Però el mal ja està fet. I quin mal! Un país devastat, les joies museístiques desaparegudes. L’Ansar i Intereconomia encara no ho han reconegut.
·         Els tribunals espanyols han reconegut que no hi havia cap relació entre el diari Egunkaria i ETA. Però el mal ja va estar fet. Es van carregar l’únic diari integrament en èuscara que existia. Quina casualitat, oi?
  • L'església catòlica i l'exèrcit espanyol mai no han reconegut públicament que havien provocat una guerra i que havien mort un milió d'espanyols i havien desgraciat la vida de molts centenars de milers més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada