divendres, 11 de febrer del 2011

10/02/11. El morro, el menyspreu i la prepotència de la consellera Bozal

Benvolguts,

Objectivament l’actual consellera de justícia de l’autonomia del nordest Pilar Fernández Bozal, advocada de l’estat, va realitzar la seva feina correctament, obeint al seu amo, l’estat espanyol, en l’afer del referèndum independentista d'Arenys de Munt. Podia haver-ho fet més discretament (manifestació falangista autoritzada, subaltern falangista que li feia d’executor), però deu ser que no té l’agulla de la balança de la justícia massa ajustada...

En canvi avui estem obligats a parlar del morro, del menyspreu i de la prepotència de la consellera amb els contribuents i amb els diputats. Vegem dos exemples de menyspreu:

Comencem per l’Avui. Entrevista de Jordi Panyella amb la consellera de justícia. Títol “Qui no rebi la justícia en la llengua que vol s'ha de queixar”

El cas actual és de jutjat de guàrdia (i mai més ben trobat): la senyora consellera respon a dues preguntes de l’entrevistaire més o menys dient que qui tingui feina que se la faci o que qui tingui picor que es rasqui:
 Pregunta: Cada cop hi ha menys sentències fetes en català.
Resposta Bozal: En aquest tema crec que és molt important la sensibilització del ciutadà i dels advocats que posen en marxa els procediments. L'administració ha de posar eines per facilitar l'ús del català, però el ciutadà ha d'insistir a defensar el seu dret. Pilotes fora!
Pregunta: El problema apareix quan un jutge o secretari diu que no entén la llengua.
Resposta Bozal: L'advocat i el ciutadà han de ser valents i si volen el procediment en català l'han de demanar perquè la llei els reconeix aquest dret de manera indiscutible. El que no rebi la justícia en la llengua que vol s'ha de queixar. Pilotes fora!

O sigui que ja som un altre cop a l’article de l’Espinàs esmentat més d’un cop: "Fins ara havíem cregut que el que calia fer era evitar les causes que provoquen les males conseqüències i no al revés."
El ciutadà no és un guàrdia de la porra. No pot ser que l’administració toleri la indisciplina d’advocats, jutges, fiscals, secretaris, etc. El ciutadà no ha de defensar el seu dret. El ciutadà no s’ha de queixar. Al ciutadà no li ha d’arribar, ni remotament, la possibilitat d’enfrontar-se amb jutges i similars. No és la seva feina! Prou feina té de passar pel tràngol del tribunal de justícia, sigui imputat, testimoni o demandant. L’administració ha de vetllar perquè aquestes situacions no arribin a succeir mai i usar ma dura per reprimir-ho!

Aquesta senyora té el valors canviats. Aquesta és una actitud de menyspreu absolut cap al contribuent.

ARA. Una resposta prepotent de la consellera
I com es veu a continuació, el seu estil a més de menyspreatiu és prepotent:
A la sessió de control del Parlament la consellera Pilar Fernández Bozal, va ser objecte de l'artilleria pesada, disparada per Alfons López Tena, que la va posar contra les cordes quan va explicar que els advocats de l'estat -professió de la consellera- es neguen sistemàticament a fer documents en català. Bozal va recomanar a Tena que es presenti a les oposicions a advocat de l'estat, no per destruir-lo, sinó per "canviar la situació des de dins".

Una altra sortida de to, una altra sessió de pilotes fora! Una altra mostra de prepotència absolutament intolerable!

Fins quan haurem de tolerar aquest menyspreu i prepotència? Què en diu el Sr. Mas d'aquest capteniment d'una consellera del seu govern?

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada