dijous, 26 de juny del 2014

25/06/14. . Vicent Partal. Wert trepitja la ratlla. L'estat procedeix sistemàticament contra un grup humà perfectament identificable, actuació que és molt greu en dret internacional...

Benvolguts,

Fixeu-vos quina argumentació més impecable d’en Vicent Partal contra l’aplicació de la Llei Wert, l’atac a la immersió lingüística, i la pretensió de fer pagar 6.000 euros l’any per nen que no accepti la immersió i demani ser traslladar a una escola que no faci immersió (privada, evidentment):

·       Aquesta normativa s'aplicarà per als xiquets que demanen de fer classes en espanyol a Catalunya, que no arriben ni a mitja dotzena, però en canvi no s'aplicarà per als xiquets que demanen classes en català al País Valencià i no en reben: cent vint mil segons la darrera matriculació.

·       Ergo, l'estat procedeix sistemàticament contra un grup humà perfectament identificable, actuació que és molt greu en dret internacional

Vicent Partal

25.06.2014

Wert trepitja la ratlla

 És molt fàcil de demostrar que l’estat incompleix el seu deure i actua no en favor de tothom, sinó contra una part dels ciutadans que som fàcilment definibles pel fet de tenir una llengua diferent.

Això que acaba de fer Wert és molt perillós. Per a nosaltres, certament, però també per a ells. Per a nosaltres per raons òbvies. Ara resulta que pagarem la despesa de cada xiquet que vulga ser escolaritzat en espanyol al Principat? Caram. La idea deu violar no sé quantes normes, però supose que en un país com Espanya això tant hi fa. Ara, alerta, perquè aquesta actuació és també perillosa per a Espanya: ens regala un argument de legitimitat democràtica impagable, si és que arriba el dia que hem de justificar legalment al món la proclamació de la independència.

M'explique. En política internacional una de les raons que es pot posar sobre la taula per a justificar un procés d'autodeterminació és la greu violació dels acords interns d'autonomia. La cosa és que si hi ha un acord sobre autonomia política entre un estat i un territori i es pot demostrar de manera fefaent que l'estat ha violat sistemàticament aquest acord, i que ha impedit el funcionament normal de l'autonomia, aleshores la comunitat internacional entén que és legítima la voluntat d'independència. En termes jurídics internacionals, s'anomena 'remedial-right-only secession' i que en català solem traduir com 'secessió com a darrer remei', encara que seria més apropiat dir-ne 'seccessió com a dret de reparació'

És evident que moltes actuacions del govern espanyol es podrien usar per demostrar que l'estat viola aquells acords que l'estat mateix havia contret amb Catalunya. Però en poques hi ha una violació tan flagrant de l'ordenament legal vigent i dels acords plasmats en l'estatut com aquesta d'ara.

Especialment perquè és molt fàcil de demostrar que l'estat incompleix el seu deure i actua no pas en favor de tothom, sinó contra una part dels ciutadans, que som fàcilment definibles pel fet de tenir una llengua diferent.

És a dir, que l'estat procedeix sistemàticament contra un grup humà perfectament identificable, actuació que és molt greu en dret internacional.

Tenim les proves per a denunciar-ho i n'hi ha una d'especialment contundent:

Aquesta normativa s'aplicarà per als xiquets que demanen de fer classes en espanyol a Catalunya, que no arriben ni a mitja dotzena, però en canvi no s'aplicarà per als xiquets que demanen classes en català al País Valencià i no en reben: cent vint mil segons la darrera matriculació.
 
Wert, ve-t'ho ací, trepitja una ratlla molt perillosa per a ells i que, si la sabem explicar, ens serà molt útil amb vista al reconeixement internacional.

Vicent Partal

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada