divendres, 12 d’octubre del 2018

11/10/2018. Carlota Camps. El Parlament reprova Felip VI i aposta per abolir la monarquia. JxCat, ERC i comuns han aconseguit posar-se d'acord al Parlament per reprovar el rei Felip VI i apostar per l'abolició de la monarquia. Finalment la cambra catalana ha aprovat aquest dijous una proposta de resolució que demana acabar amb la monarquia després que aquest dimarts, durant el debat de política general, la mateixa proposta quedés rebutjada. La proposta de dimarts havia estat plantejada per JxCat però només va comptar amb el suport d'ERC i la CUP i, sense els vots dels diputats de JxCat empresonats, no van aconseguir la majoria necessària per tirar el text endavant. El text aprovat "rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català" i "aposta per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". Hi han votat a favor JxCat, ERC i els comuns, mentre que la CUP s'hi ha abstingut i la resta de grups de l'oposició -Cs, PSC i Pp- hi han votat en contra.

Benvolguts,

Continua havent-hi situacions d’escàndol en la pell de brau, quan al Parlament de Catalunya es perden votacions degut a que hi ha parlamentaris empresonats o sigui presos polítics, que segons les regles que s’inventen els jutges no tenen dret a vot! Aquests darrers dies acabem de veure una primera votació a una proposta de JxCat, amb els vots a favor d’ERC i els vots en contra dels Comuns (i les comunes) que no ha reeixit per manca de parlamentaris empresonats o exiliats, i dos dies més tard una altra votació a una proposta dels Comuns (?!) que sí que va reeixir amb el vots de JxCat i ERC amb el seguent enunciat:

El text aprovat "rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català" i "aposta per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". 

De rebot trobem que els comuns es van oposar a la primera votació perquè dins la proposta de resolució hi havia un punt que apostava per "assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya”. O sigui que els comuns (i les comunes) no són encara independentistes...

L’escàndol continua quan el PPSOE, partit de Gobierno a Espanya, acaba d’anunciar avui que es querellarà contra el Parlament de Catalunya per haver proposat i aprovar la defenestració de la institució monàrquica tan aviat com es pugui”. Que vol dir que el poble de Catalunya representat pel “Parlament de fireta”, tal com el va anomenar el pocasolta d’en Borrell, no té realment ni la facultat de pensar-proposar-aprovar el que no agradi als poders fàctics espanyols...



Visca la democràcia!

Vegem l’article:


PARLAMENT
El Parlament reprova Felip VI i aposta per abolir la monarquia

Carlota Camps 
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 11 d'octubre de 2018

JxCat, ERC i comuns han aconseguit posar-se d'acord al Parlament per reprovar el rei Felip VI i apostar per l'abolició de la monarquia. Finalment la cambra catalana ha aprovat aquest dijous una proposta de resolució que demana acabar amb la monarquia després que aquest dimarts, durant el debat de política general, la mateixa proposta quedés rebutjada.

La proposta de dimarts havia estat plantejada per JxCat però només va comptar amb el suport d'ERC i la CUP i, sense els vots dels diputats de JxCat empresonats, no van aconseguir la majoria necessària per tirar el text endavant.

Els comuns s'hi van oposar perquè dins la proposta de resolució hi havia un punt que apostava per "assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya”.

Després de la derrota i de les crítiques, els comuns han presentat una nova proposta de resolució que ha aconseguit ser aprovada amb els vots de JxCat, ERC. Els cupaires se n'han desmarcat per l'apel·lació al diàleg i l'acord que feia el text presentat pel grup de Jéssica Albiach.


Carlota Camps  

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada