divendres, 12 de novembre del 2010

08/11/10. CCN. Les necessitats de fer política econòmica i els nostres polítics i mitjans de comunicació majoritaris

Benvolguts,
Us convido un cop més a entrar al web del CCN. En aquest cas us suggereixo que llegiu l’editorial del Butlletí 13 del 9 de setembre del 2010, que us incloc.
A part de la valuosa informació del document cal fer esment del darrer paràgraf pel que respecta als nostres dirigents i mitjans de comunicació majoritaris, que no donen cap d’aquestes informacions!
Per què? Perquè qui es mou massa no surt a la foto, que pregona el gran ideòleg del PSOE Arfonso Guerra?
 En el marc d’unes conferències organitzades pel Parlament de Catalunya, el juliol passat, l’economista i Premi Nobel d’Economia 2004, Finn Erling Kydland, comentava les necessitats de fer política econòmica a mitjà i llarg termini, com la solució a l’atur i a l’augment del creixement, ja que pensar en termes estratègics i estructurals dóna visió de futur i aniticipa els problemes, en canvi aconsellava no mirar l’economia a curt termini, i menys encara per sortir de la crisi.
A més, aquest Nobel en economia afegia que en una Catalunya independent “no seria sorprenent” que “el govern català tingués més facilitat per a demostrar la seva credibilitat que no pas el govern espanyol en conjunt”, referint-se a la confiança financera que un estat és capaç de generar. En el mateix ordre de coses, Joan Hortalà, President de la Borsa de Barcelona, admetia el passat 3 de setembre, en el decurs de la presentació del llibre “Catalunya Estat d’Europa”, del CCN, que “efectivament la borsa seria més estable” amb una Catalunya independent.
Sorprèn doncs, que amb aquestes valoracions per part de sectors econòmics i financers, els mitjans de comunicació majoritaris, no donin aquestes informacions ni aquests missatges esperançadors per tenir una sortida a la crisi ni per engrescar la societat catalana.
Des del CCN demanem seriositat i responsabilitat a governants i mitjans perquè el país i la nostra gent està en joc.


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada