dimecres, 10 de novembre del 2010

20/08/10. Llei d'Acollida d'Immigrants i Referèndum d'Autodeterminació

Benvolguts,
Dos articles interessants al Periódicu, l’una de l’inefable Montilla, l’altra de l’Herrera.
Respecte al TC el Montilla continua “matant el missatger”.
·         “El president insisteix que Cava de Llano va ser diputada del PP i que manté l'estratègia”.
I el president no es vol recordar que el Defensor del Pueblo, Múgica Herzog, és del PSOE i va ser votat dues vegades pel PSOE per tal de fer de “martillo de herejes”. Que el PP hi estigui d’acord és normal, tots formen part del “franquisme sociològic” que impregna l’Ejpanya “atada y bien atada”. Però qui va iniciar l’atac, un cop més, contra Catalunya va ser el PSOE, del qual el PSC i el Montilla en formen part indestriable!
La defensora del poble en funcions s’explica, i molt ben explicada:
·         FOMENTAR I NO IMPOSAR / Davant l'onada de crítiques que Cava de Llano ha rebut per part dels partits catalans, la defensora del poble en funcions va insistir ahir que el seu recurs «no té un contingut polític» i que, per tant, acusacions com les que ha rebut per part del president Montilla «són una falsedat». Va explicar que es tracta d'una acció que està en consonància amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. «El que el TC ha dit és que la definició del català com a llengua pròpia de Catalunya no pot justificar la imposició del català en detriment del castellà», va precisar la defensora del poble.

Respecte al refrèndum, els ecosocialistes continuen dient sí pero no, no però sí!
Quan compres pintura, per pintar el pis per exemple, hi ha unes màquines que et barregen els diferents colors fins trobar el matis just. I cada client pot triar el matis que vulgui. Els ecosocialistes fan el mateix:
·         Els ecosocialistes també se sumen a la petició de celebrar un referèndum sobre l'autogovern de Catalunya. Això sí, amb matisos federalistes. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, es va mostrar ahir partidari que els ciutadans decideixin a les urnes el nivell d'autodeterminació que desitgen a través d'una votació que inclogui diverses opcions, des de la creació d'un Estat federal fins a la independència.
Del blanc al negre passant per tots els grisos imaginables!
Tanmateix, i és per celebrar-ho, per primer cop els ecosocialistes opten per que Catalunya emprengui “el seu propi camí”:
·         No obstant, Herrera va assegurar que, davant el «més que probable bloqueig» del PSOE i el PP a la reforma de la Carta Magna que «de forma immediata» plantejaran els ecosocialistes després de les eleccions autonòmiques, Catalunya haurà d'emprendre el seu propi camí amb aquest referèndum per decidir quin model d'Estat vol. Herrera va afegir que aquesta votació serà un requisit a l'hora de negociar un pacte després dels comicis de la tardor
Al·leluia!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada