dilluns, 15 de novembre del 2010

14/11/10. L'eix dependència-independència prioritari respecte a l'eix esquerra-dreta

Benvolguts,
El professor Gifreu en l’Avui del diumenge en l’article El Camp de Batalla torna a tocar el tema capital  respecte a les eleccions: L'eix dependència-independència.
Gairebé sempre en les eleccions s’ha valorat fortament l’eix esquerra-dreta, tanmateix en aquestes eleccions és l’eix dependència-independència el que està més aferrat a la consciència de la majoria.

El primer eslògan del PSC és "No som ni serem independentistes; som progressistes i catalanistes", en Mas en una entrevista d’en Buenafuente ha deixat ben clar que ell votaria independència si hi hagués un referèndum (però ell no és CiU, ha aclarit repetidament). ERC, RCat i Solidaritat ja sabem que tenen la independència com a primer i segons quins únic punt del seu programa. També sabem que el PP i els C’s són furibunds centralistes i tenen un auto-odi digne de millor causa. ICV ha repetit també que ells són partidaris d’un referèndum però de tres “gustos”: dependència, federació, independència. En resum és gràcies als partits que s’anomenen independentistes que l’eix dependència-independència serà el més important en la decisió dels electors.

L’article del professor Gifreu és d’obligada lectura però aquí segueix el paràgraf final:
“Els eslògans oficials pretenen ara desviar l'atenció de l'argument principal. Però durant mesos els partits han obert foc i s'han posicionat. I els espectadors del circ ho recorden. Saben que la batalla central d'aquesta campanya no és entre dreta i esquerra. És entre independència o unió. I, com que la batalla té interès, la participació pot ser més alta del que pronostiquen les enquestes.”


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada