dimecres, 10 de novembre del 2010

25/10/10. Catalunya Decideix

ERC confon el personal.
A veure si algú m’ho explica?

El 17-11-2009 la Coordinadora de consultes populars va obrir una pàgina a Facebook de títol Catalunya Decideix
Al gener del 2010 ERC va presentar una campanya amb el mateix nom, Catalunya Decideix. El nom era dubtós i equívoc perquè ja existia al facebook un nom idèntic i perquè a partir del 13 de setembre a Arenys hi havia en marxa la campanya de consultes populars que usava la fórmula Arenys Decideix, Barcelona Decideix, Sant Martí decideix, etc. El nom Catalunya Decideix fomentava la confusió entre el personal:
·         Els contraris a ERC podien fer el següent raonament: Si ERC inicia una campanya amb el nom Catalunya Decideix, vol dir que la ma negra d’ERC planeja sobre les consultes populars que usen un nom idèntic, per tant millor que no hi anem
·         Els militants d’ERC no ho varem entendre i jo ja vaig queixar-me que el títol era confusionari
·         La campanya Catalunya Decideix, com s’ha vist avui no té res a veure amb les consultes populars, però en canvi durant tot l’any s’ha mantingut la confusió ja que en el bloc de Sergi de los Rios del 23-8-2010 explica el desenvolupament a Tarragona de la Consulta popular Tarragona Decideix emmarcada en el títol genèric de Catalunya Decideix. Embolica que hase fuerte!

Les meves preguntes són:
·         Per què es va usar un nom confusionari?
·         Pot ser que la campanya Catalunya Decideix hagi influït negativament en les consultes populars?

I també:
·         Si ERC consulta a 72000 persones sobre les prioritats per formar govern, no pot també consultar la militància sobre la coalició amb altres forces independentistes? O sobre la possibilitat de formar un tercer tripartit? O sobre referèndum o declaració unilateral d’independència?


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada