dimarts, 30 de novembre del 2010

30/11/10. ERC. Comentaris dels propis actors i dels diaris amics

Benvolguts,

He espigolat opinions dels diaris creïbles, i opinions dels propis regidors i batlles d’ERC. Crec, de tota manera, que des de dins del partit s’eludeixen els problemes i es tiren pilotes fora. En continuarem parlant!

En l’Avui del dimarts en Villatoro (amb simpaties convergents) explica que:
“Per Esquerra, l’opció estratègica pel tripartit - especialment pel segon - ha estat letal. El pacte, però sobretot el discurs sobre el pacte. No l’ha entès ningú, especialment el seu electorat. Aquesta opció estratègica no la va prendre Puigcercós en solitari, al seu moment. Però quan ha arribat la factura – cruel - hauria estat bé de reconèixer d’on ve el problema. No cal dimitir però sí reconèixer els propis errors. Perquè sinó els altres te’ls fan pagar.”

En el mateix diari En Vicent Sanchis diu a Segona Castanya:
Perdre 11 diputats i la meitat dels vots és una derrota sense pal·liatius. Aspra i agra. N'hi ha per prendre'n nota, però Esquerra ha demostrat amb escreix que és incapaç de rectificar. Per entendre la corrosió de la fins ara única referència de l'independentisme polític només cal fer dues ullades. La primera, al càrrec de secretari general: Heribert Barrera, Joan Hortalà, Àngel Colom, Josep-Lluís Carod-Rovira... On són i com són? La segona, als resultats del darrer congrés. S'hi van presentar quatre opcions: Puigcercós, Carod, Joan Carretero i Uriel Bertran. On són els perdedors? Què ha passat amb els crítics? Hi ha l'error, hi ha la corrosió i hi ha la possibilitat de rectificar. Això ho entén algú dins el partit més desconfiat dels Països Catalans?

Emili Bella en el mateix diari a El més petit de tots, explica que si més no en alguna cosa ERC és transversal: En el retrocés:
“El retrocés (d’ERC) és transversal arreu del país, tant per circumscripcions com per comarques i per municipis. Esquerra només ha guanyat a cinc localitats: Sant Jaume de Frontanyà, Blancafort, Rasquera, Arsèguel i Fulleda. A Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, és on la candidatura republicana ha rebut més suport, del 50%, tot i retrocedir de 9 a 6 vots. En nombre de paperetes, òbviament lidera el rànquing la capital del país, Barcelona, amb 46.000 vots, seguida de les capitals del Vallès Occidental: Sabadell i Terrassa (amb prop de 5.000 vots cada una).

En opinió de Josep Pallàs regidor de Valls:
L’electorat jove que ha votat Solidaritat demanava accions contundents. Hem cregut massa en l’independentisme gradual i a més les crítiques més ferotges ens han vingut de l’espai mediàtic més independentista (?). El desastre global de la imatge del tripartit ens ha fet mal...

Antoni Soler, Alcalde de Subirats diu:
Les divisions han estat fatals i l’única via que té el partit per sortir d’aquesta situació és posar els cinc sentits per rectificar els errors. La gent valenta ha de prendre decisions valentes...



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada