dilluns, 29 de novembre del 2010

29/11/10. Hem entrat al Parlament. Anàlisi i agraïments

Benvolguts,

Ja hem votat!

Vull agrair a tothom que ha rebut els meus correus i a més a més els ha llegit, que hi hagin dedicat un temps i que els hagi ajudat a decidir quin és el partit que calia votar. Sempre el partit que tingui les idees més clares sobre la independència de Catalunya, que és en aquest moment el meu únic neguit!

I bé, per a mi, com no us he amagat al llarg d’aquests 4 mesos de bombardejos a la vostra intimitat, el partit que més confiança em donava i em dóna és Solidaritat. I Solidaritat no ha tret 68 escons, però ha entrat al Parlament! Esperem que actuïn seguint els seus plantejaments prèviament explicats i consensuats amb la militància i que en aquesta legislatura es produeixin canvis d’importància, tenint en compte que Catalunya ha escollit majoritàriament l’autonomia, la dependència, la submissió i l’aixopluc del TC!

En molts dels meus correus anteriors he aconsellat que es produís la unió entre Reagrupament i Solidaritat. Davant de la negativa dels responsables (?) dels dos partits, he intentat explicar que una bona manera d’ajudar l’independentisme era que el partit que objectivament era més feble, aconsellés els seus votants de votar el més fort. Com que aquesta altra estratègia tampoc no ha funcionat, vaig recomanar finalment que cadascú a títol individual i desempallegant-se del possible síndrome d’Estocolm, del possible auto-assetjament i auto-flagel·lació sectaris, votés lliurement al partit que ja es veia que objectivament era el més fort!

Quanta gent a tot Catalunya ha fet aquest raonament? No ho sé. Crec que n’hi ha hagut,  però no han sigut prous! Segurament que alguns militants o simpatitzants de Reagrupament, igual que molts de CiU i d’ERC, han votat Solidaritat i els ho agraeixo des d’aquí. Però no han sigut prous.  Els resultats han sigut els següents:



Barcelona
Girona
Lleida
Tarragona
Total

Solidaritat
72.090
13.845
5.716
10.546
102.197
72%
Reagrupament
23.299
9.560
4.190
2.873
39.922
28%
Total
95.389
23.405
9.906
13.419
142.119
100%


Dels vots independentistes per partits no parlamentaris, gairebé ¾ parts han anat a Solidaritat i ¼ part a Reagrupament. Això era previsible i només la tossuderia sectària del Dr. Carretero ens ha dut a aquesta situació. Si haguessin sumat vots en una única candidatura els resultats haurien sigut molt més positius. Espero que algú, usant la Llei d’Hondt comprovi què hauria passat.

Pel fet d’haver entrat al Parlament ara Solidaritat no estarà sotmesa a l’arbitrarietat de la Llei Electoral i per tant tindrà el mateix tracte televisiu que els altres partits parlamentaris. I quan hi torni ha haver eleccions d’aquí a 4 anys, Solidaritat gaudirà d’aquest privilegi i Reagrupament no!

Per tant i pel bé de l’independentisme a Catalunya espero que el Dr. Carretero dissolgui Reagrupament i aconselli als seus fidels que col·laborin amb Solidaritat.


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada