dimarts, 23 de novembre del 2010

23/11/10. Els ciutadans passen de la política

Benvolguts,
Avui una reflexió sobre la percepció (o la no-percepció) dels ciutadans de Catalunya de la situació econòmico-política.
Primer apunt, del web triomfalista de TV3:
“22/11/2010: Èxit d'audiència del debat electoral a sis de Tv3
El debat que Tv3 va oferir ahir per la nit, moderat per Josep Cuní, va aconseguir una audiència mitjana de 612.000 espectadors, cosa que suposa una quota de pantalla del 21,5%. El minut d'or va ser a les 22.50 h., i va reunir davant la pantalla 768.000 espectadors, el 23,2% de les persones que en aquell moment miraven la televisió.”
A primera vista em sorprèn que l’audiència fos tan baixa però aleshores comprovo que l’audiència estable de TV3 és del 20%. Que vol dir que el debat va fer-la augmentar en un miserable 2% (triomfalisme?). Hi hauria hagut més o menys la mateixa audiència si haguessin fet un programa de cuina o una telenovel·la.
Les audiències extraordinàries són les curses d’automòbils, com a màxim 37% de “share” i del Barça, 41%.

Vol dir que el 78% dels ciutadans de Catalunya passen de les eleccions. O potser és que mai no se’ls ha acudit de sintonitzar TV3, ja que amb Cuarta, Tele5, Sexta, Intereconomia i TV1 ja en tenen prou!

Segon apunt:
En una conversa sentida pel carrer un noi d’uns 20 anys deia als seus col·legues: “Hóstia tios, resulta que haran eleciones el dia antes del Barça-Madrid...”
Aquesta conversa no sé com qualificar-la. Però la cultura al país no augura en principi cap premi Nobel en els propers 10.000 anys!

Apunt a part: TV3 usa el catanyol en lloc del català, amb evidents faltes de gramàtica (...”per la nit”, en comptes de “a la nit”).



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada