Benvolguts,
Us adjunto tasts de les diferents informacions dels diaris digitals sobre el Juanca, Botswana i les caceres d'elefants. Us afegeixo, com sempre tots els enllaços per si voleu llegir les informacions completes.
Hi ha elements curiosos:
· Quant val la cacera d’elefants?
· El rei era el reclam turístic de la companyia de safaris, que ha passat a ser no operativa...
· La reina Sofia va enviar el 2009 una carta a l'Ajuntament de Barcelona en què reclamava una millora en les condicions de vida de l'elefanta Susi...
· El rei és molt humà i llença els diners en caceres però diu que hi ha nits en què l'atur juvenil li fa perdre la son...
· El baròmetre del CIS de l'octubre del 2011 indica que els espanyols havien suspès per primera vegada la institució amb un 4,9.
· Jordi Llompart fa un estudi antropològic i explica que l’humà-Rei, va relliscar sobre una deposició-trampa d’elefant fresca i es va trencar el maluc
· Iñaki Anasagasti fa entre d’altres les següents preguntes:
o Per què en plena crisi el rei frívolament se'n va de viatge?
o Per què el govern s'obstina a muntar una 'marca Espanya' amb aquest absurd Borbó, una riota mundial, de marca de fàbrica?
L'accident de Juan Carlos revela que era de cacera a Botswana en el pitjor moment de la crisi
14/04/12
L'han operat d'urgència pel trencament del maluc
En el moment en què Espanya pateix el moment més greu de la crisi, amb la pitjor setmana de l'any a la borsa i un conflicte diplomàtic obert amb Argentina per YPF, un accident ha revelat que Juan Carlos de Borbó era a Botswana caçant elefants. Segons alguns diaris, hi va anar Dilluns de Pasqua, just el dia que el govern de Rajoy aprofitava per anunciar una retallada de 10.000 milions en educació i sanitat. El rei espanyol ha tingut una caiguda mentre era amb uns altres caçadors i s'ha trencat el maluc per tres llocs diferents; l'han hagut de traslladar en avió a Madrid i l'han operat d'urgència aquesta matinada passada.
A la xarxa de seguida s'han vist mostres d'indignació, amb l'etiqueta #borbondimision de gent que es queixa que Juan Carlos gaudís d'uns dies de cacera mentre el govern espanyol imposa retallades i recepta austeritat.
Us expliquem quant val cacera de Juan Carlos a Botswana.
Vegeu també:
Carta a l'Ajuntament de Barcelona
La reina Sofia va enviar el 2009 una carta a l'Ajuntament de Barcelona en què reclamava una millora en les condicions de vida de l'elefanta Susi, que, segons publicaven aleshores els diaris, estava deprimida i en mal estat de salut perquè no tenia unes instal·lacions adequades i vivia sola.
El rei viu el seu pitjor 14 d'abril a Botswana
La cacera del monarca a Botswana tanca una setmana negra per a la família reial espanyola, que està patint els mesos més complicats de la seva història des de la restauració democràtica. La imputació en el cas Palma Arena d'Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina i gendre del rei, ha posat més que mai els focus sobre la monarquia i ha obligat la casa reial a prendre mesures per augmentar la seva transparència de cara a la ciutadania. Una postura que segur que va tenir molt a veure amb el fet que el baròmetre del CIS de l'octubre del 2011 indiqués que els espanyols havien suspès per primera vegada la institució amb un 4,9.
L'episodi de cacera i la lesió del rei van brindar als partits republicans un dia rodó per celebrar el 81è aniversari de la proclamació de la República, que van aprofitar per carregar contra la monarquia i el seu estil de vida. Especialment contra el cost del viatge de caça del rei, que va tornar a Espanya en un vol privat amb un cost d'uns 50.000 euros.
Un preu i una activitat que aprofundiran en el descrèdit d'una monarquia que fa mesos que és el centre del focus mediàtic. Fer aquesta despesa en un moment de crisi econòmica sense precedents entra en col·lisió amb una afirmació que va fer el rei el mes passat: "Hi ha nits en què l'atur juvenil em fa perdre la son". L'episodi de la cacera serà, potser, un nou motiu per dormir intranquil.
Cau la web on sortia una foto del rei amb un elefant abatut
'Rannsafaris.com' es troba inoperativa temporalment. El rei apareixia en una fotografia a l'apartat de caceres amb elefants davant d'una víctima
ARA 14/04/2012
Caçar elefants a Botswana: mínim 60.000 euros. O això és almenys el que es desprèn del web 'Rannsafaris.com', que organitza tota mena de sortides programades per la sabana de Botswana, tant per admirar la bellesa dels animals com per caçar-los. I sembla que la predilecció del rei era la segona. En l'apartat sobre elefants, el rei Joan Carles I surt en la penúltima fotografia de la web amb un elefant abatut. La fotografia no té data.
Després de difondre's la notícia que el rei s'havia trencat el maluc durant un cacera en aquest país africà i que la foto comencés a circular per diferents mitjans, però, la web ha deixat d'estar operativa.
Caçant elefants
Jordi Llompart. Nació Digital.cat
· Els elefants són animals eminentment pacífics, que tan sols reaccionen amb agressivitat quan senten una amenaça potencial, quan tenen una pujada d’hormones sexuals que els empeny a competir per una femella o bé quan viuen una situació d'estrès familiar-social.
· L’elefant reconeix molt bé els seus enemics. A més del lleó, sap que hi ha un altre depredador de qui cal desconfiar especialment, un mamífer bípede que, a diferència d’altres, no se sap mai com reaccionarà
· L’altre dia, sense anar més lluny, es va veure a Botswana un d’aquests mamífers, un humà-Rei d’avançada edat que exercia de mascle dominant; almenys així s’entreveia per les marques territorials i pels rugits amenaçadors. Els biòlegs destacats al país africà van observar que, tot i caminar coix, l’humà-Rei planejava l’agressió per sorpresa d’un gran elefant mascle de 7.500 kilos, un exemplar d’estudi, valorat pels biòlegs en prop de 40.000 euros. Inesperadament, l’humà-Rei, va relliscar sobre una deposició-trampa d’elefant fresca i es va trencar el maluc, frustrant-se la cacera.
· Va ser, sens dubte, un desenllaç sorprenent pels naturalistes, que en el seu informe conclouen, d’una banda, que l’elefant va reaccionar a l’amenaça amb un cop magistral d'intel·ligència, i de l’altra, que l’humà-Rei, tot i aspirar a situar-se al capdamunt de l’escala de les espècies, té al davant un formidable rival que es resisteix al seu reialme i que continua proclamant l’estat natural de la República de les espècies. Un fenomen polític d’enorme transcendència en la vida salvatge. Científics de les més famoses universitats del món han acudit a una clínica de Madrid a estudiar la posterior reacció de l’home-Rei preocupats per si aconseguirà mantenir el paper de mascle dominant de la seva manada.
La corona rebenta la marca Espanya
15 d'abril de 2012
· Les relliscades de la corona tenen un cost de reputació enorme per la marca Espanya amb afectacions clares a les exportacions i inversions a Catalunya
L’aportació de la corona al deteriorament de la marca Espanya és indiscutible, a la cacera reial d’ahir, se li suma el descrèdit del Cap d’estat per la suposada comprensió i simpatia vers els colpistes del 23F, i l’escàndol del cas Urdangarín. El govern de Mariano Rajoy, conscient de la pèrdua de posició de la marca està esmerçant molts recursos, amb poc éxit, per intentar fer surar una marca enfonsada per les sacsejades reials i ministerials. Catalunya i el seu teixit empresarial es veu afectada per la falta de credibilitat d’Espanya, amb una marca en caiguda lliure.
La malmesa reputació d’Espanya al món
Mitjans com The Economist, Financial Times, Washington Post, CNN, The Boston Globe o The Guardian s'han fet ressò dels despropòsits de la corona i d’actuacions i decisions polítiques i institucionals més aviat galdoses, desgasten un dels pilars del prestigi d'Espanya; la seva marca. Segons l’estudi sobre la reputació d'Espanya al món 2011, elaborat pel Reputation Institute, la qualitat institucional és una de les debilitats d’Espanya. I en l'últim Country Brand Index, realitzat per Future Brand, pel que fa a categories tan importants com són el sistema de valors i l’aptitud per als negocis, amb atributs com la seguretat, la sanitat, el clima d'inversió i la mà d'obra qualificada, Espanya se situa per sota dels 25 primers llocs.
La riota d’Europa
Els últims mesos noticies com la condemna del Tribunal Suprem al jutge Garzón per prevaricació, el succés sanitari tràgic de l'aparició d'un brot de legionel·la a un hotel de Calp, que va acabar amb la mort de tres jubilats anglesos -en que la premsa britànica va denunciar el silenci absolut del Govern espanyol i de la ministra de Sanitat, Ana Mato, perquè el brot infecciós es va detectar un mes abans que es prenguessin les mesures sanitàries pertinents-, les declaracions del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, anunciant una moratòria sobre les energies renovables -que ha estat molt criticada a nivell internacional per l'aturada a les energies verdes-, les crítiques per via diplomàtica del govern espanyol de les sàtires d’una televisió francesa per l’afer del dopatge del ciclista Alberto Comptador, o la pretensió per part del ministre d’educació, José Ignacio Wert, de declarar les corregudes de braus bé cultural -que van posar en peus de guerra al poderós lobby estranger d'associacions protectores d'animals- entre moltes altres, han convertit Espanya en al riota d’Europa i de bona part del món, i han acabat de malmetre la marca Espanya.
Martí Estruch: 'El rei va nu'
En el moment en què Espanya pateix el moment més greu de la crisi, amb la pitjor setmana de l'any a la borsa i un conflicte diplomàtic obert amb Argentina per YPF, un accident ha revelat que Juan Carlos de Borbó era a Botswana caçant elefants. Segons alguns diaris, hi va anar Dilluns de Pasqua, just el dia que el govern de Rajoy aprofitava per anunciar una retallada de 10.000 milions en educació i sanitat.
Anasagasti: 'Per què no abdica d'una vegada, aquest senyor?'
L'històric dirigent del PNB critica l'opacitat i el cost dels viatges de Juan Carlos. Preguntes:
· Per què en plena crisi el rei frívolament se'n va de viatge?
· Per què el govern s'obstina a muntar una 'marca Espanya' amb aquest absurd Borbó, una riota mundial, de marca de fàbrica?
· Per què l'ambaixador espanyol a Botswana ha hagut de fer front a aquest desgavell i, al govern de Rajoy, l'oposició no li podem preguntar res?
· Per què aquest senyor, arran de les seves xacres i de la situació familiar, aprofitant que és 14 d'abril, no abdica d'una vegada?
· Per què mai podem assabentar-nos de quant costen aquests viatges?
· Per què quan el cap de l'estat és de vacances l'opinió pública no se n'assabenta?
· Per què el govern tapa totes aquestes corrupteles?
· Per què algú del partit socialista no ho denuncia?
Joan A. Forès
Reflexions
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada