dissabte, 16 de setembre del 2017

16/09/2017. El govern escocès adverteix Rajoy que són els catalans els qui han de decidir el seu futur. La secretària de Cultura, Europa i Afers Exteriors recorda que 'tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació', ja que és 'un principi reconegut a la Carta de les Nacions Unides'. Hyslop ha dit que corresponia als catalans de decidir quin havia de ser el futur de Catalunya i que tant el govern català com l’espanyol tenien ‘tot el dret a prendre posició a favor o en contra de la independència. ’El ‘dret a l’autodeterminació’, és ‘un principi reconegut a la Carta de les Nacions Unides’. ‘És essencial que la democràcia i els drets civil es respectin a tot arreu’.

Benvolguts,

En el nostre Grup d’Opinió GOAL, des de la primera reunió constitutiva, vàrem incidir en les nostres publicacions i xerrades, documents, Facebooks i Blocs, en divulgar la Carta de les Nacions Unides’ i sobretot en el dret a l’autodeterminació’ que ‘tots els pobles tenen. Fou el company Manel Martínez el qui ens va fer veure que la Carta era del 1966, en la que l’Espanya franquista no hi tenia lloc i que no fou fins el 1977 que l’Espanya borbofranquista hi fou admesa i per tant havia d’integrar automàticament les lleis dels Nacions Unides en la Constitució. El Manel Martínez deia:

El referèndum és un dret que està per sobre de qualsevol estat i de qualsevol constitució. L’any 1977, l’Estat espanyol va ratificar els Pactes Internacionals de Drets Humans de les Nacions Unides de l’any 1966,  és a dir, d'abans d’aprovar la Constitució. I en cap moment l’Estat espanyol va denunciar o posar limitacions a aquest tractat. Per tant, encara que la Constitució no parli d’un referèndum, l’Estat espanyol està obligat a assumir un referèndum d’acord amb el dret de les Nacions Unides.

En els documents enviats d’Escòcia, s’explica amb pels i detalls què vol dir, amb enllaços als documents corresponents, la gènesi de la integració del Reino de España a les Nacions Unides, amb l’assumpció automàtica dels principis que fins aquells moments havien creat i que Espanya no contemplava a les seves lleis, com el principi d’Autodeterminació dels pobles.

Vegem la contribució del Ministeri d’Afers Exteriors d’Escòcia a la nostra lluita pacífica d’alliberament amb el document de nom El govern escocès adverteix Rajoy que són els catalans els qui han de decidir el seu futur:






Per: Redacció

 16/09/2017  16:46

Les mostres de reconeixement internacional al dret de decidir de Catalunya no s’aturen. Si ahir disset diputats danesos, de set partits polítics, van enviar una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, instant-lo a dialogar amb Catalunya i advertint-lo que les ‘amenaces’ i la persecució judicial no eren cap solució, avui ha estat el govern escocès qui s’ha pronunciat. Concretament, ho ha fet la secretària de Cultura, Europa i Afers Exteriors, Fiona Hyslop.

Hyslop ha dit que corresponia als catalans de decidir quin havia de ser el futur de Catalunya i que tant el govern català com l’espanyol tenien ‘tot el dret a prendre posició a favor o en contra de la independència’.


Comunicat del Govern #Escocès sobre #Catalunya

"El principi d'autodeterminació està consagrat a la Carta de les Nacions Unides" 



En aquesta línia, la secretària de l’executiu de Nicola Sturgeon ha recordat al govern de Mariano Rajoy que ‘tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació’, ja que és ‘un principi reconegut a la Carta de les Nacions Unides’.

Hyslop ha recordat que l’Acord d’Edimburg va permetre que dos governs –l’escocès i el britànic– ‘amb visions diametralment oposades sobre si Escòcia havia de ser independent, es van posar d’acord per permetre que la gent decidís’. Per això, ha defensat: 

‘És essencial que la democràcia i els drets civil es respectin a tot arreu’.


Fiona Hyslop

Joan A. Forès
Reflexions

4 comentaris dels subscriptors

Arnau Tintó
16.09.2017  |  18:12
Si no li ho diuen en castellà…

Gemma R.
16.09.2017  |  18:05
Gràcies Ramón Sans pel link del BOE a la carta del pacte pels drets humans de les Nacions Unides.Está clarissim que estem amparats per aquestes lleis internacionals!

Ramon Sans
16.09.2017  |  17:17
Y este COMITE DE NACIONES UNIDAS VIGILA QUE LOS ESTADOS FIRMANTES DEL PACTO CUMPLAN …. http://www.ohchr.org/SP/HRBodies/CCPR/Pages/CCPRIndex.aspx

HAY QUE IR A PONER DENUNCIAS CON TODAS LAS VULNERACIONES QUE SE PRODUCEN

Ramon Sans
16.09.2017  |  17:15
Y España firmo esa carta y la publico en el B.O.E. como derecho interno español
  • Publicado en: «BOE» núm. 103, de 30 de abril de 1977, páginas 9337 a 9343 (7 págs.)
    • Sección: I. Disposiciones generales
      • Departamento: Jefatura del Estado
  • Referencia:
BOE-A-1977-10733



ESPAÑA NO CUMPLE LO QUE FIRMA , ES DERECHO DE LOS PUEBLOS …


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada