dimarts, 29 de maig del 2018

29/05/2018. ACN. Pedro Sánchez ja ha parlat amb Podem i ERC sobre la moció de censura. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ja ha mantingut els seus primers contactes en el marc de la ronda que ha de fer per aconseguir els suports necessaris a la moció de censura. Ho va fer aquest dilluns a la tarda –després de presidir el Comitè Federal del PSOE- amb el portaveu d’ERC a Madrid, Joan Tardà, i aquest dimarts amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, segons han informat fonts dels tres equips. Sobre la taula el missatge que li van llançar aquest dilluns els seus barons al Comitè Federal del PSOE, on els màxims representants dels socialistes espanyols van expressar el seu suport a la moció de censura però li van exigir que no entauli negociacions amb les forces independentistes.


Benvolguts,

Fa uns dies varem comentar i estar d’acord amb l’article del Gerard Sesé referint-se a l’Albano Dante Fachin sobre com fora convenient que es desenvolupessin els acords entre el PSOE i els partits independentistes: Que el Sánchez anés a Extremera a veure el vicepresident de la Generalitat Oriol JUnqueras i a Berlin a veure el president de la Generalitat Carles Puigdemont i que es posessin d’acord, perquè com explica l’article d’avui ni Sánchez ni els seus barons estan d’acord a què la República catalana existeixi!

Sobre la taula el missatge que li van llançar aquest dilluns els seus barons al Comitè Federal del PSOE, on els màxims representants dels socialistes espanyols van expressar el seu suport a la moció de censura però li van exigir que no entauli negociacions amb les forces independentistes...

Com esteu veient són dues posicions difícils de conjuminar! I també ens podem adonar que els indepes sempre cedim davant de tothom...

Afegim a l'article el comentari de Ramon Vilardell i insistim a dir que tot sovint els comentaris són gairebé tan bons com els articles de fons. En Vilardell ens dóna un consell al nostre parer encertat:

Hauríem de fer com els barons del PSOE: ells sí que tenen clar qui és l’enemic. Nosaltres també ho hauríem de tenir clar, i molt més que no ells, ja que nosaltres sols volem marxar, ells ens volen anihilar, cosa infinitament més greu.

Vegem l’article:
 MÓN > ESPANYA

Pedro Sánchez ja ha parlat amb Podem i ERC sobre la moció de censura

El líder del PSOE ofereix a la resta de grups consensuar la data de les eleccions

Per: ACN

29/05/2018  12:08

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ja ha mantingut els seus primers contactes en el marc de la ronda que ha de fer per aconseguir els suports necessaris a la moció de censura.

Ho va fer aquest dilluns a la tarda –després de presidir el Comitè Federal del PSOE- amb el portaveu d’ERC a Madrid, Joan Tardà, i aquest dimarts amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, segons han informat fonts dels tres equips. Prèviament ho havia fet també amb Compromís, i pel que fa al PDECat, els contactes s’han limitat fins ara a l’enviament de missatges.

Sánchez necessita 176 vots al Congrés per fer prosperar la moció de censura, tot i que de moment només té garantits els 85 del seu grup parlamentari. Per assolir la fita hauria de comptar o bé amb el suport de Ciutadans, que ja li ha negat, o bé amb les forces independentistes (ERC i PDeCAT) i el PNB, que acaba d’aprovar els pressupostos de Mariano Rajoy. Podem, sotmetrà el seu vot a consulta de la militància, però es preveu que sigui favorable a la moció de censura.

Sobre la taula el missatge que li van llançar aquest dilluns els seus barons al Comitè Federal del PSOE, on els màxims representants dels socialistes espanyols van expressar el seu suport a la moció de censura però li van exigir que no entauli negociacions amb les forces independentistes.

Aquest dimarts Sánchez ha reunit el grup parlamentari del PSOE al congrés i ha llançat un missatge a la resta de formacions, a les que ha ofert ‘consensuar’ entre ‘tots’ la data de les eleccions un cop prosperi la moció de censura. En aquest marc, ha demanat a Rivera que tingui present ‘les conseqüències per a la democràcia espanyola’ d’un eventual ‘no’.

ACN

Comentari

Ramon Vilardell
29/05/2018  |  13:05

Ai, en Tardà i ERC… Quan s’està eternament famèlic de reconeixement i d’importància, se solen fer errades monumentals.

Hauríem de fer com els barons del PSOE: ells sí que tenen clar qui és l’enemic. Nosaltres també ho hauríem de tenir clar, i molt més que no ells, ja que nosaltres sols volem marxar, ells ens volen anihilar, cosa infinitament més greu.

Tinguem ben present en tot moment que nosaltres som capaços de fer el que els espanyols no en són de capaços: posar a judici democràtic, a sufragi l’existència o no de la respectiva nació. Ells posen la unitat d’Espanya per sobre de la democràcia; nosaltres posem l’existència de Catalunya com a nació per sota. Qui és més demòcrata? O simplement: qui és democràta i qui no?

Quan se’ns acusi de nazis no oblidem això tan elemental: nazi és:
– qui considera que hi ha principis (valors suprems, dogmes, etc.) que no es poden sotmetre a votació
qui, a més, es creu amb el doble dret de combatre amb violència física els que creuen en altres valors suprems diferents, i encara imposar-los per la força els seus

Feta la prova del cotó fluix, qui és nazi i qui no? És evident, com ho és que el PSOE, com tots sabem, s’ha situat de fa ja mesos del costat del neofalangisme, al que vol emular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada