dimecres, 30 de maig del 2018

30/05/2018. ACN. La CUP acusa JxCAT i ERC de ‘màxima claudicació’ davant de l’estat. El diputat de la CUP Carles Riera ha acusat JxCat i ERC de ‘màxima claudicació’ davant l’estat espanyol amb els nous nomenaments de consellers i d’anar en el ‘camí oposat’ a l’1-O. En declaracions a ‘El Món a RAC-1’, Riera ha valorat que el canvi de consellers a l’estranger o a la presó que va anunciar aquest dimarts el president Quim Torra és el ‘punt culminant d’una seqüència de claudicacions i acataments davant l’estat’. En aquest sentit, ha confirmat la seva posició ‘a l’oposició, tant davant de l’estat com de l’autonomisme que avui representen ERC i JxCat’. Ha reconegut també el deteriorament en les relacions amb aquestes dues formacions assegurant que es van assabentar dels nous nomenaments pels mitjans de comunicació: ‘La comunicació de JxCat i ERC amb la CUP és zero’, ha manifestat.

Benvolguts,

Aquí l’ACN ens informa de les tristes relacions entre els independentistes de les CUP i els independentistes d’ERC i de JXCat.

Ja sabíem que sempre s’han barallat com gat i gos. Ja sabíem el menyspreu i el complex de superioritat amb el que ERC i JXS tracten les CUP i sabem també que malgrat a contracor les CUP han ajudat sempre els altres dos partits (excepte en l’acció per forçar el president Mas a fer un pas al costat).

També som conscients que les CUP en aquests moments tenen 4 diputats (n’havien tingut 8 en l’anterior legislatura però les difícils circumstàncies de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya van fer que aquests 4 vots passessin a JxS).

En aquests moments, malgrat que les CUP i molta altra gent estan en desacord amb aquest tracte de menyspreu, i resultant que Catalunya els necessita per reeixir en la formació del Govern “autonomista” resulta que el President Torra i el seu entorn no s’han molestat ni a avisar les CUP que el Govern naixent havia prescindit dels diputats exiliats i empresonats i n’havia proposat uns de nous que si s’esqueia els els presentarien 5 minuts abans de les votacions i a l’ensems ja els recordaria que la seva obligació és fer l’amistat als “bwanes” de JxS i d’ERC i votar amatents el que els “bwanes” ordenin...

D’aquí en surt el disgust, que també es pot anomenar emprenyamenta, de les CUP i  d’aquí ens podem témer un problema que no hauria d’haver arribat mai. A no ser que sigui cert l’esperit autonomista dels “bwanes” que ens pot portar a un etern 155!

Fixem-nos que els mots més usats en aquest article són “claudicacións” i “cessions”, exactament els mateixos que usa en Vicent Partal en el seu apunt “Que aquest govern no oblide per què és on és”.

Vegem l’article de l’ACN:


La CUP acusa JxCAT i ERC de ‘màxima claudicació’ davant de l’estat

Riera diu que les relacions entre els cupaires i les dues formacions independentistes estan en el 'pitjor moment' dels darrers mesos

Per: ACN

 30/05/2018  10:51

El diputat de la CUP Carles Riera ha acusat JxCat i ERC de ‘màxima claudicació’ davant l’estat espanyol amb els nous nomenaments de consellers i d’anar en el ‘camí oposat’ a l’1-O.

En declaracions a ‘El Món a RAC-1’, Riera ha valorat que el canvi de consellers a l’estranger o a la presó que va anunciar aquest dimarts el president Quim Torra és el ‘punt culminant d’una seqüència de claudicacions i acataments davant l’estat’.

Ha assegurat que el govern espanyol estava ‘contra les cordes’ davant d’un punt de vista jurídic i legal i ha considerat que Torra tenia ‘legitimitat per insistir’ en el nomenament dels anteriors consellers. Davant d’això, ha lamentat que el president de la Generalitat, ‘sense prestar major batalla’, modifiqués el govern i rebés l”aplaudiment’ de l’estat. Per tot això, Riera ha afirmat que les relacions entre la CUP i JxCat i ERC es troben ‘en el pitjor moment’ dels darrers mesos.
Riera ha valorat que la unitat de l’independentisme va fer possible l’1-O i arribar al 27-O però ha afegit que des de llavors ‘l’únic que hi ha hagut han estat claudicacions’. Ha assegurat que ‘no hi ha cap full de ruta per a arribar a la república i la independència’ i que la fita més important que es marquen és convocar eleccions i ‘recuperar l’autonomia’.

Ha criticat també el posicionament de les dues formacions en el marc de la moció de censura impulsada pel PSOE contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja que ha considerat que el que estan fent és ‘negociar engrunes’.

En aquest sentit, ha afirmat que els cupaires han de fer ‘autocrítica’ després d’haver apostat per la unitat de l’independentisme i vists els fets per tal de replantejar-se ‘seriosament’ les coses. En aquest sentit, ha confirmat la seva posició ‘a l’oposició, tant davant de l’estat com de l’autonomisme que avui representen ERC i JxCat’.

Ha reconegut també el deteriorament en les relacions amb aquestes dues formacions assegurant que es van assabentar dels nous nomenaments pels mitjans de comunicació: ‘La comunicació de JxCat i ERC amb la CUP és zero’, ha manifestat.

El diputat ha explicat que en aquest context, la seva formació el que ha de fer és reorganitzar-se i iniciar una ‘nova etapa de confrontació amb l’estat i l’autonomisme’. Ha afegit que teixiran noves aliances amb els moviments socials per iniciar una nova etapa de mobilització social per ‘tornar a obligar’ les formacions polítics a entrar en la ‘lògica de la desobediència’.

Alerta que Ciutadans està incorporant elements de l’extrema dreta
Riera s’ha mostrat també crític amb l’actitud de JxCat i ERC el passat divendres quan el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa va retirar el llaç groc de la bancada del govern a l’hemicicle i ha assegurat que ell l’hagués tornat a col·locar al seu lloc. A més, ha alertat que amb aquesta actitud, Carrizosa està ‘donant permís perquè es retirin llaços de forma violenta’ i ha assegurat que al que s’enfronta la societat és un ‘context d’alça del feixisme dins i fora de les institucions’. En concret, ha alertat que la formació taronja està ‘incorporant cada cop més elements de l’extrema dreta’, també en el seu discurs i relat.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada