dimecres, 13 de març del 2013

13/03/13. Nova jugada: Foment fa passar el Corredor Mediterrani per Madrid i Saragossa

Benvolguts,

 La ministra de Foment, Ana Pastor

Cal admetre que els espanyols són espavilats: La UE diu que no pagarà cap Corredor que no sigui el Mediterrani, doncs cap problema, diem que passem per Madrid i Saragossa però demostrem “el compromís inqüestionable del Govern espanyol amb aquest corredor” i el bategem com a Corredor Mediterrani. Cap problema!



La informació és treta d’El Singular Digital.cat. No us oblideu de llegir els comentaris. Es reparteixen en diverses tendències:

·       Els que consideren que “Ils sont fous ces espagnols...”
·       Els que se n’alegren perquè es cabregins els territoris peperos i reaccionin...
·       Els que pensen que Espanya ja ha llençat la tovallola i estan preparant la nostra desconnexió... (per cert, quan estiguem desconnectats, per on pensen arribar a França, amb quins costos i en quines condicions???)
·       Els que demanen insistentment la DUI fins els que diuen que la DUI interessa a Europa...(DUI vol dir Declaració Unilateral d’Independència. No confondre amb DIU Dispositiu Intra Uterí)

Uns tasts dels Comentaris:

·       Sincerament, me n'alegro que Tarragona, ciutat on el PP treu molts vots, i Castelló, territori pepero, vegin com paga Espanya els seus "aliats".
·       País Valencià i Catalunya sense connexió: com ens diu la seva Constitució!
·       No podem seguir així per més temps. DUI ja, però ja!
·       Cada dia que passa compta més a favor nostre, perquè amb mostres com aquestes la gent es va encenent a poc a poc fins el dia que en tinguem els pebrots encara més plens i passem a l'acció. La solució a tot plegat? Tots la sabeu, independència.
·       Això és un bloqueig econòmic en tota regla.
·       QUINS PEBROTS!!!!
·       Doncs aixo, que Almussafes exporti via Madrid. Xe, té collons.
·       S’estan preparant per a la nostra desconnexió, ja ho tenen coll avall!
·       A veure... anem a pams. València-Madrid, 352 kms. Madrid-Barcelona, 621 kms. Total València-Madrid-Barcelona, 973 kms. València-Barcelona, 349 kms. És a dir: L'Espanya estalviadora es permet el luxe d'afegir 624 kms a un trajecte de només 349.
·       ... no és només que vulguem marxar, és que ens hi empenyen,. La DUI JA, ESTEM PREPARATS!!
·       I sabeu què penso? Que abans d'agost la Generalitat serà intervinguda de facto.
·       La DUI ja interessa a Europa!
·       I el corredor mediterrani no passarà per Galicia? com pot ser això???


Vegeu com fa un parell o tres d’anys ja ho va explicar genialment el Ferreres (per cert, suposo que teniu clar que per a un català tan enemic és un (ministre) del PP com un del PSOE...):

 I ara la notícia:
 
12/03/2013
Corredor Mediterrani

Nova jugada: Foment fa passar el Corredor Mediterrani per Madrid i Saragossa

El traçat no connectarà Barcelona i València i farà Almeria-València/Madrid-Saragossa/Barcelona-Marsella-Lió,...

Nerea Rodríguez

El ministeri de Foment, amb la popular Ana Pastor al capdavant, ha tornat a fer una nova jugada a Catalunya i farà passar el Corredor Mediterrani per Madrid i Saragossa. D’aquesta manera, el traçat no connectarà València amb Barcelona, i farà el recorregut Almeria-València/Madrid-Saragossa/Barcelona-Marsella-Lió...

La ministra va signar ahir un acord a Brussel•les amb els responsables de transports de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria per impulsar el transport ferroviari de mercaderies a través del Corredor Mediterrani en el marc de la Unió Europea.
En la nota del ministeri, es deixa clar que Madrid i Saragossa queden curiosament incloses dins d'aquest projecte, tot i que no estan a la línia del mediterrani.

En la nota del Ministeri de Foment, Pastor reitera
“el compromís inqüestionable del Govern espanyol amb aquest corredor, com ho demostra la licitació de les obres d'implantació d'ample UIC, així com el pressupost consignat en els comptes de 2013, que ascendeix a 1.079 milions d'euros”. Però ho fa, segons sembla, canviant el significat de Mediterrani.

Les reaccions sobre aquest acord no s’han fet esperar, i l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha escrit en una piulada al seu Twitter: “La ministra de Foment proposa a la UE el
“Corredor Madriterráneo” (ho va predir Germà Bel)? Castelló i Tarragona out?”. I l'eurodiputat Raül Romeva ha escrit: "La proposta del corredorcentral (versus corredormediterrani) és un despropòsit econòmic, ecològic i social. I no és políticament innocent".

Alhora, el propi Germà Bel, especialista en infraestructures, ha fet també una
piulada exclamant: “Genial. Curiositat per veure el mapa del corredor mediterrani traçat Almeria-València/Madrid-Saragossa/Barcelona-Marsella-etc”.
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada