dimecres, 27 de març del 2013

27/03/2013. Catalunya, el malson de Brussel.les


Benvolguts,

El bloguista Xoc de Trens a l’indirecte.cat ha publicat l’article Catalunya, el malson de Brussel•les on ens proposa que ens mirem la independència com una oportunitat única per a Catalunya des del punt de vista logístic fins i tot si la sortida d’Espanya comporta la sortida de la UE. Recordem que l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va publicar el 2007 un llibre de títol Catalunya serà logística o no serà. Recordem també que el CCN ha insistit més d’un cop en les possibilitats logístiques de Catalunya i en el seu opuscle La logística: el petroli de la Catalunya del segle XXI diu el següent:

·       Com més logístics més lliures. No hi ha cap ciutat d’Europa que tingui el port, de càrrega i creuers, l’aeroport i un polígon industrial com el de la Zona Franca amb 60.000 treballadors, tant junts.


En l’article hi ha conceptes que no entenc com la qüestió de la paritat euro-dollar i algun altre i a més no conec qui s’amaga darrere de l’àlies Xoc de Trens ni en sé ni poc ni gens d’economia però crec que li hem de donar un vot de confiança si es publica avalat pel diari digital directe.cat!

Espero, però, que algun economista hi digui la seva! Tanmateix, els articles que ens estimulen l’autoestima sempre són ben vinguts!

I a més tots els economistes han publicat que és il·lògica la situació de depauperació i pobresa a Catalunya actualment, fins estant immersos en la crisi, quan tots els indicadors socioeconòmics com població, superfície, situació dins de l’entorn, PIB, Índex d’exportació respecte a PIB, Universitats, Escoles de Negoci, etc, no porten a pensar que Catalunya hagi de tenir un índex d’atur de més del 20%. Tots els països en circumstàncies semblants, Dinamarca, Suècia, Àustria, Bègica, Holanda, Euskadi, tenen un atur inferior al 10%...
 
Que vol dir que l’espoli que patim com a darrera colònia de l’Estat espanyol és la causa de la nostra trista situació socioeconòmica, lluny dels països esmentats, i en situació tercermundista...
 


21 de març de 2013 11:45 h





Mentre la Brunete mediàtica i altres membres de la família Simpsounionista fa ja algunes calendes que es dediquen a "terroritzar" l'empobrida i soferta ciutadania catalana, amb amenaces d'expulsió de la Unió Europea, vetos, boicots i d'altres càstigs galàctics si no aturem el nostre procés cap a la llibertat, als passadissos dels ministeris de Brussel·les es comenta sotto voce l'existència d'un informe d'experts que, pel que sembla, ha afegit un motiu més, i no menor, perquè els nostres euròcrates perdin el son.
Segons aquest estudi si el procés de secessió de Catalunya vers Espanya es consuma i la Unió Europea es veu obligada a excloure, fruit dels probables vetos i psicopaties hispano-gales, el nou estat català del Club europeu,
les conseqüències econòmiques potencials poden ser demolidores per al futur de la Unió.

Els experts avaluen la més que probable constitució, per part del nou estat, d'una potent zona franca en el hinterland barceloní. Per tal que multinacionals d'arreu, sobretot del sud-est asiàtic i americanes, s'hi instal·lin com a plataforma de luxe per aterrar als mercats europeus, africà i de l'Orient mitjà. La posició geoestratègica del complex aeroportuari i amb la planificació de la connexió ferroviària, convertirien l'enclavament en la "perla logística" de la regió. Si a això se li sumessin els incentius fiscals que podria oferir el nou estat i l'establiment de la paritat d'ús a l'euro i al dolar, la UE passaria a tenir dins del seu espai, però fora de fronteres, un possible competidor ferotge pel que fa a captació d'inversions i a competència de costos.

 Les més que privilegiades relacions diplomàtiques que tindria aquest nou estat "exclòs" amb tots els actors de l'emergent regió Àsia-pacífic, és quelcom que sembla que tampoc no fa gaire gràcia a la capital de l'euro.

L'existència d'un estat malalt, fallit, ineficient com Espanya és un malson a Brusel·les, i amenaça a convertir-se a pitjor si Madrid no modifica el seu comportament anti democràtic amb el procés català.

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada