dijous, 4 de juliol del 2013

04/07/13. Catalunya és un país de malalts. Malalts, anormals i fanatitzats jihadistes

Benvolguts,

En el Singular Digital d’avui hi ha dues opinions interessants:

Un tal Toni Bolaño, que fou cap de premsa de l’anterior President de la Generalitat que no me’n recordo de com es deia és el que parlant del Dret a decidir i del Concert per la Llibertat, ens ha obsequiat amb una floreta dient que: Catalunya és un país de malalts.

Val a dir que ell en altres aspectes sí que té les coses clares, potser molt més clares que molts membres del govern:

·       "El dret a decidir és un eufemisme, el que hi ha sobre la taula és el dret a la independència".

·       "Tothom que hi havia allà era independentista",

·       "Que diguin les coses clares i no ens enredin!"

A continuació Quim Torra parla de tots els enemics de Catalunya que de forma espontània ens obsequien amb els seus insults com el del Bolaño.

·       La setmana està essent pròdiga en insults als catalans. De moment, el Sr. Bolaño ja ens ha dit malalts, el Sr. Tamames, anormals i un tal Sr. Tertsch, després de l’habitual comparació al nazisme, que ja no cotitza a l'alça després de tantes vegades com ens ho han repetit, ho ha enfilat fins a “fanatitzats jihadistes'.

·       Els espanyols ens venen insultant de manera periòdica i sistemàtica, fent d’aquesta activitat en el seu dia a dia una cosa tan habitual com esmorzar xocolata amb xurros, portar els nens a l’escola o llegir 'El Mundo' o 'La Razón'

·       La qüestió no és pas, doncs, pretendre entendre per què els espanyols ens insulten, sinó com és possible que els catalans ho suportem.

·       La clau està en el compromís de formar part d’un poble que se sent i es vol lliure, un poble que és civisme i cultura i n'està fart de sentir-se insultat i d'haver de perdonar ser català. Sí, ho som, som catalans. I ja s'han acabat les bromes amb nosaltres. Prou, d'una vegada i per sempre, prou!
 
I ara els articles:

04/07/2013

Dret a decidir. Toni Bolaño: "Catalunya és un país de malalts"

L’ex cap de premsa de Montilla critica el Concert per la Llibertat i el ressò que ha tingut

Mar Sabé


L’ex cap de premsa de José Montilla, Toni Bolaño, ha assegurat avui a la tertúlia del programa 'Migdia' de 8TV que "Catalunya és un país de malalts", fent relació al gran ressò que ha tingut el Concert per la Llibertat. "Només es va produir un concert, només un concert!", ha remarcat visiblement molest amb l'impacte de la concentració independentista.

Bolaño ha seguit el seu discurs amb més crítiques: "El dret a decidir és un eufemisme, el que hi ha sobre la taula és el dret a la independència". "Tothom que hi havia allà era independentista", ha continuat mentre exigia: "Que diguin les coses clares i no ens enredin!"

L'escriptor Jordi Cabré, també present a la tertúlia, de seguida se li ha tirat a sobre per les declaracions, encara que ha afegit que "s’haurà de canviar el 'dret' en el 'deure' a decidir". "Els catalans tenim el deure d’aclarir-nos", ha apuntat fent referència a decidir quines serien les hipotètiques condicions de la independència de Catalunya.

 

04/07/2013

Malalts, anormals i terroristes suïcides

Quim Torra

 
"Són anys i anys de viure insultats. Per això, la qüestió no és pas, doncs, pretendre entendre per què els espanyols ens insulten, sinó com és possible que els catalans ho suportem"

La setmana està essent pròdiga en insults als catalans. De moment, el Sr. Bolaño ja ens ha dit malalts, el Sr. Tamames, anormals i un tal Sr. Tertsch, després de l’habitual comparació al nazisme, que ja no cotitza a l'alça després de tantes vegades com ens ho han repetit, ho ha enfilat fins a “fanatitzats jihadistes'.

De fet, res de nou. Cada setmana es recullen menyspreus i insults similars. Els espanyols ens venen insultant de manera periòdica i sistemàtica, fent d’aquesta activitat en el seu dia a dia una cosa tan habitual com esmorzar xocolata amb xurros, portar els nens a l’escola o llegir 'El Mundo' o 'La Razón'. És així, ha estat així i serà així. Són anys i anys de viure insultats. Per això,
la qüestió no és pas, doncs, pretendre entendre per què els espanyols ens insulten, sinó com és possible que els catalans ho suportem.

Demà farà tres segles exactes que un noble català, Manuel Ferrer i Sitges, s’alçà en la reunió del Braç Militar, un dels tres que composaven la Junta de Braços reunida d'urgència per debatre si el Principal es rendia o es resistia a Felip V, per pronunciar un dels millors discursos fets mai al nostre país. Ferrer va dir: “Pregunto: és altra Catalunya de la que era en altres temps? ...
Ferrer va basar el seu discurs en tres grans conceptes: llibertat, justícia i honor. I va acabar amb un final memorable: “Qui pot creure que en un sol dia se vulga consentir a entronisar-se la vanitat i violència castellana, fent servir als catalans com nos diu la història de Castella, feien sofrir als índios? ... Acabe's la nació ab glòria i resignació, que logra menos patir que sofrir extorsions que no practicaren los moros”. (el discurs complert es pot llegir, amb algunes errades ortogràfiques, a:
http://ca.wikisource.org/wiki/Discurs_de_Manuel_de_Ferrer_i_Sitges_%286-07-1713%29)

Tot i que inicialment, el Braç Militar, en una votació complexa, va optar per la submissió, la votació a favor de la resistència del Braç Reial va provocar que es tornés a votar, i aleshores sí que una amplíssima majoria va optar per la tesi de Ferrer: la guerra a ultrança contra Espanya i França. Una decisió, d'altra banda, realista i possibilista: Barcelona podia resistir, el tauler de joc europeu podia canviar -com passaria després de la mort de la reina Anna d'Anglaterra-, i, sobretot, l'anorreament de les llibertats al País Valencià i l'Aragó eren un senyal massa inequívoc de la sort que li tocaria al Principat si es rendia. D'aquí el crit de Ferrer: "Fineixi la Nació amb glòria", conscient que en la derrota, només una fi honorable podria fer que algun dia Catalunya renaixés.

M'agradaria poder parlar-vos com Ferrer i Sitges, "referir los gloriosos fets de nostres majors i l’eloqüència d’un Ciceró per induir a la nació a imitar als que ab tantes fatigues i sang establiren nostra nació líbera, franca i gloriosa", però només puc dir-vos que el l’èxit del procés que està encarant el nostre país té molt a veure amb una franca recuperació de l’honor nacional, de la dignitat de no acceptar més humiliacions ni viatges del Puente Aéreo.

La clau està en el compromís de formar part d’un poble que se sent i es vol lliure, un poble que és civisme i cultura i n'està fart de sentir-se insultat i d'haver de perdonar ser català. Sí, ho som, som catalans. I ja s'han acabat les bromes amb nosaltres. Prou, d'una vegada i per sempre, prou.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada