dijous, 4 de juliol del 2013

04/07/13. Maite Martin, Pedro Guerra i Gay de Montellà foren amenaçats per les forces fàctiques i varen anular els seus compromisos amb el país...

Benvolguts,

Vegem com funciona la Guerra bruta que ens fan des de Madrid. Fa uns dies comentàvem com alguns cantants i grups que havien anunciat que participarien en el Concert per la Llibertat del dissabte passat, tot d’una es van tirar endarrere. Maite Martin i Pedro Guerra varen anular la participació. Dyango i Peret foren amenaçats. Segurament que tothom fou amenaçat...

Pel que respecta a la trobada pel Pacte pel Dret a Decidir que va reunir al Parlament una cinquantena d'entitats i partits catalans, diuen a Foment, que ells varen confirmar inicialment la presència però dies abans de la trobada es van fer enrere. I torno a dir: Segurament que tothom fou amenaçat...

Bronca a Foment per ignorar la consulta


Gay de Montellà escolta crítiques per no haver assistit al Pacte pel Dret a Decidir i accepta replantejar-s'ho

Barcelona. 02/07/2013

La patronal catalana Foment del Treball va decidir no ser la setmana passada a la trobada pel dret a decidir que va reunir al Parlament una cinquantena d'entitats i partits catalans. Aquesta postura va passar factura ahir al president de l'organització, Joaquim Gay de Montellà, que va haver d'escoltar les crítiques d'una part dels membres de la seva junta directiva.

Fonts empresarials van confirmar a l'ARA que la disconformitat dels empresaris va fer-se palesa en una quinzena d'intervencions (de les 20 que hi va haver) a la reunió de Foment. Les veus van censurar Gay de Montellà per haver estat un dels grans absents en representació de l'empresariat català a l'acte de dimecres passat, que, en canvi, sí que va comptar amb la presència de la resta de patronals destacades a Catalunya. Foment va confirmar inicialment la presència però dies abans de la trobada es va fer enrere.

Es dóna la circumstància que Fepime, patronal inscrita dins de Foment del Treball i que representa la petita i mitjana empresa, sí que va assistir a la reunió pel dret a decidir. El seu president, Eusebi Cima, va desmarcar-se així de Foment tot i ser-ne un dels vicepresidents. També van ser a la reunió sobre la consulta altres organitzacions amb veu a la junta de Foment com ara la vallesana Cecot. La patronal Pimec, el Cercle Català de Negocis i les cambres de comerç van completar la delegació empresarial a la primera trobada del Pacte Nacional.

Pressionat, ahir Gay de Montellà va accedir davant la junta a revisar i tornar a debatre la implicació de la patronal en el procés un cop Joan Rigol redacti el document que se li ha encarregat. Quan l'expresident del Parlament presenti el text en defensa del dret a decidir, la junta el debatrà i prendrà partit signant-lo o bé continuant-ne al marge. Rigol obrirà consultes pròximament amb tots els assistents i amb d'altres que no hi van ser per consensuar-lo.

L'argument de la patronal per faltar a la reunió pel dret a decidir va ser la seva alta "càrrega política", un argument que rebat part de la junta, que creu que l'interès econòmic (i per tant empresarial) del procés obliga a ser-hi. No és la primera vegada que el debat sobre el dret a decidir obre una escletxa entre el president de Foment del Treball i part dels membres que formen part de l'òrgan directiu de l'organització. Va passar durant la gestació de la jornada Anem per Feina, que la patronal va convocar el febrer passat per reivindicar a Madrid polítiques per superar la crisi i afavorir l'activitat empresarial.

El que en un primer moment va dibuixar-se com un acte aglutinador que havia de reunir al Palau de Congressos tot l'alt empresariat català, va quedar reduït a un acte en solitari de Foment a la seva seu. Allà, contra els vents sobiranistes que havien criticat obertament la convocatòria, la patronal va reivindicar la tradició pactista de l'empresariat català i va defugir referir-se a qualsevol qüestió política.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada