dilluns, 27 de novembre del 2017

27/11/2017. Resum dels esdeveniments ocurreguts a Catalunya i la seva relació amb Espanya des d’abans de les eleccions del 27-S. Resultats del 27-S amb majoria independentista [72 escons independentistes (62 JxS + 10 CUP), 52 escons unionistes o dependentistes o espanyolistes o franquistes (25 Ciudadanos + 11 PP + 16 PSC) i 11 escons dels Comuns no decantats per els uns ni per els altres (11 CSQP)]. Els fulls de ruta de JxS i les CUP deixaven meridianament clar que les seves candidatures proposaven com a punt 1 la independència i la Proclamació de la República. Els 18 mesos. El referéndum de l’1-O. El 155. L’ocupació de Catalunya. La presó. La Proclamació “interrupta” de la República.

Benvolguts,

Avui farem un resum dels esdeveniments ocurreguts a Catalunya i la seva relació amb Espanya des d’abans de les eleccions del 27-S. Aquest resum servirá de referencia per advertint-nos, entre d’altres, de les trampes que l’Estat espanyol ha fet (diuen que des del 2006) i de les trampes que està preparant per les eleccions del 21-D.

El 23 de setembre del 2015 estàvem en una situació semblant, corrupta, però aparentment molt millor que l’actual a la vista de les immediates eleccions. Quatre diez més tard hi havia eleccions autonòmiques a Catalunya. Les eleccions del 27-S que varen donar aquests resultats:
72 escons independentistes (62 JxS + 10 CUP), 52 escons unionistes o espanyolistes (25 Ciudadanos + 11 PP + 16 PSC) i 11 escons dels Comuns no decantats per els uns ni per els altres (11 CSQP). En Rabell, el cap dels CSQP a la mateixa nit del 27-S va fer unes declaracions en que deixava molt clar que els seus 11 escons no eren de cap manera dels independentistes ni dels espanyolistes.

Els fulls de ruta de JxS i les CUP deixaven meridianament clar que les seves candidatures proposaven com a punt 1 la independència i la Proclamació de la República.

A partir d’aquí el Parlament va elegir Puigdemont com a President de Catalunya, es van fixar 18 mesos per preparar el Referèndum i es va arribar a l’1-O, amb la negativa múltiple del Rajoy a consensuar un Referèndum pactat que el Govern de Catalunya va proposar desenes de vegades al Gobierno. L’1-O, recordem-ho, nosaltres ho vàrem patir i el mon mundial va adonar-se del capteniment purament nazi de Gobierno espanyol. Tothom va veure, en temps real, en directe, com la Guàrdia Civil i la Policia Armada atonyinava els catalans que protegien les urnes. Entre els sorges violentament i els Mossos pacíficament es van retirar les urnes de 900 col·legis electorals. Malgrat l’atac de l’exèrcit espanyol (la GC és un cos militaritzat) així com els milers de GC enviats a Catalunya i hostatjats a Hotels o en el Piolin, els resultats del referéndum mig avortat foren els següents:  

A continuació l’Estat espanyol va crear un estat de setge a Catalunya, no declarat però real, que va acabar (de moment) amb els Jordis a la presó. A continuació hi va haver la declaració “interrupta” de la República, l’aplicació del 155, l’exili a Brussel·les del president Puigdemont i uns quants consellers i l’empresonament de tots els altres consellers. Al mateix temps que l’Estat espanyol ocupa la Generalitat, dissol el Parlament i convoca noves eleccions autonòmiques, organitza una segona fase del 155 espantant les empreses de l’IBEX i forçant-les a fugir de Catalunya, amb la consequent pèrdua de valor del PIB de Catalunya i fent encara més difícil aguantar la prima de risc a nivell estatal. Varen venir aleshores les tristes posicions de molts estats de la UE desentenent-se del Cop d’Estat espanyol i solidaritzant-se amb el Rajoy (tapant-se el nas). La solidaritat en molts casos es compensava amb les compres d’armes (als EUA per exemple) i d’altres “bonificacions” (tu em fas aquest favor i jo te’n faig un altre) a molts altres i al mateix temps amenaces als que s’oposaven a les corrupcions i cacicades de l’Estat espanyol (privant-los de “medrar” dins de la UE com va passar amb lituans i letons).
Ja s’albira que pel que fa a les relacions amb Europa, la República catalana haurà de triar entre la podrida UE i l’EFTA amb els consequents tractats econòmics com per exemple el Tractat de Schengen…


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada