divendres, 13 de gener del 2017

12/01/2017. Franquisme. Redacció Vilaweb. Un jutge obliga l’Ajuntament d’Alacant a restituir els noms franquistes dels carrers. En aquest sentit s’explica que el govern va actuar ‘de manera precipitada i immotivada, ja que no hi havia raons d’urgència’. Us sembla que 39 anys després de la mort (al llit) del dictador no hi ha raons d’urgència de retirar unes plaques franquistes? 39 anys després de la mort del Franco, perquè el franquisme com es pot veure continua viu i prepotent!

Benvolguts,

L’escrit diu:
En aquest sentit s’explica que el govern va actuar ‘de manera precipitada i immotivada, ja que no hi havia raons d’urgència’.

Us sembla que hi ha raons d’urgència de retirar unes plaques franquistes, 39 anys després de la mort (al llit) del dictador “por la gracia de Diós”. De la mort del Franco, perquè el franquisme com es pot veure continua viu i prepotent!?

Pel que hem llegit Alacant havia tingut sempre des del 1978 batlles de dreta i d'ultradreta i ara és el primer cop on planteja aquest problema...

Vegem l’article de la Redacció de Vilaweb:

Un jutge obliga l’Ajuntament d’Alacant a restituir els noms franquistes dels carrers

La magistrada considera que l’ajuntament va ‘furtar’ la competència al jutjat a l’executar els canvis, malgrat que s’estava tramitant un recurs del PP

Per: Redacció

12.01.2017  14:05

La titular del jutjat del contenciós administratiu número quatre d’Alacant ha suspès de manera cautelar el canvi de nom dels carrers amb denominacions franquistes de la ciutat. A petició del PP, la jutgessa ha decretat la suspensió i ha ordenat al govern municipal que recol·loqui les plaques franquistes retirades.

El PP va presentar un recurs el 7 de desembre contra la decisió de l’ajuntament de portar a terme el canvi de noms. La jutgessa ha ordenat la paralització dels canvis de plaques en les vies públiques ‘on materialment no s’hagi produït’ i el restabliment ‘amb la màxima celeritat’ de les plaques franquistes.

La jutgessa també ha paralitzat tots els tràmits administratius iniciats pels canvis de noms, així com de les comunicacions que s’han de lliurar a les persones, entitats i organismes afectats.

Segons l’auto, l’Ajuntament d’Alacant va procedir a fer els canvis de plaques tot i tenir coneixement del recurs del PP i l’obertura d’una peça corresponent de mesura cautelar.

En aquest sentit s’explica que el govern va actuar ‘de manera precipitada i immotivada, ja que no hi havia raons d’urgència’.

Per tant, i citant jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia de València, entén que el consistori li ha ‘furtat’ una competència.

L’equip de govern d’Alacant va anunciar al juliol la seva intenció, d’acord amb la llei de Memòria Històrica, de canviar el nom dels 46 carrers relacionats amb la guerra del 1936-39 i el règim franquista. A principis de desembre, l’ajuntament va fer el primer canvi de nom: l’avinguda Adolfo Muñoz Alonso es va convertir en avinguda de les 27 constituents.

Vegeu el piulet que ha fet la regidora d’Igualtat, Educació i Memòria Històrica i Democràcia a l’Ajuntament d’Alacant, Maria José Espuch:

Seguiremos trabajando porque Alicante sea una ciudad democrática y libre de fascismo.#PPAlicanteUnaGrandeYLibre

Continuarem treballant per aplicar la Llei de Memòria Històrica a la ciutat d'Alacant @MajoSvoboda @NatxoBellido @SoniTirado
 Redacció Vilaweb

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada