dilluns, 4 de gener del 2016

03/01/2016. Gemma Aguilera. Cotarelo: "Només si les eleccions del març són un referèndum real es desactivarà En Comú Podem". Després del 9-N, on ens vàrem comptar i vàrem demostrar que érem força més de 2 milions, s’havien d’haver posat d’acord totes les forces polítiques independentistes per enfrontar-se a les eleccions plebiscitàries amb seguretat de triomf...

Benvolguts,
La Gemma Aguilera que anteriorment havia col·laborat a El Temps, em va semblar molt preparada per enfrontar-se als problemes polítics, econòmics i d’infraestructures que havia anat tocant. I ara després d’uns mesos a El Mon em sembla brillant! Hi ha més de mitja dotzena de comentaris d’articles al Bloc Reflexions signats per la Gemma Aguilera, que demostren les seves capacitats i els seus criteris davant de cada problema.

Avui recull les opinions del Ramón Cotarelo sobre el nostre cony de polítics que ara ens adonem, massa tard, que són prou maldestres per engegar a la merda el procés d’independència. L’ANC i Òmnium, en nom del poble català, els varen deixar preparats amb safata els camins per entendre’s i fa més d’un any que tentinegen i ho fan rematadament malament...

Ja ho hem dit molts cops que després del 9-N, on ens vàrem comptar i vàrem demostrar que érem força més de 2 milions, s’havien d’haver posat d’acord totes les forces polítiques independentistes que volien presentar-se a les eleccions plebiscitàries per enfrontar-les amb seguretat de triomf. Ep! sempre que la idea de cada força política fos la independència i no el manteniment de la poltrona o la revolució abans de la independència.

Si haguessin acceptat aquest repte, cosa que no varen fer, haurien vist de bon antuvi les seves possibilitats conjuntes i les seves contradiccions i haguessin triat el gra de la palla. Per exemple haurien prescindit dels qui presenten el “dret a decidir” (a decidir què?) com la panacea, UDC, PSC, Podemos; per exemple s’haurien presentat a priori els uns als altres i els altres als uns els seus programes i haurien contrastat la compatibilitat de criteris; per exemple haurien d’haver imaginat exhaustivament els diferents escenaris que els podien arribar en el moment de la contesa electoral; per exemple haurien d’haver estudiat les putades que el Gobierno els podia anar parant i haurien d’haver establer criteris per contrarestar cada una de les putades.

Un cop posats d’acord en tot i disposats a fer un front comú (una línia Maginot però intel·ligent, no el nyap que varen muntar els estrategs francesos després de la primera guerra mundial), haurien d’haver començat a presentar les propagandes conjuntes, conjuntes! dels diferents partits, ERC, CDC i les CUP), per terra, mar i aire, o sigui en flyers, cartells, pancartes, ràdios, televisions, diaris, teatres, places, carrers, de tot el territori.

Les forces independentistes, agafadetes de la ma, cap a la República Catalana...

Com que aquest esquema no hauria funcionat de cap manera, com no ha funcionat ara en el moment del ridícul suprem, haurien tingut entre tots els que aparentment volien la independència, "els estrategs independentistes", el temps per ensenyar-se amb bona voluntat  totes les cartes, les motxilles de corrupció, els negocis dels “sectors negocis”, les prioritats entre independència i revolució, la diferència entre política i assemblearisme, i tornar a començar o plegar definitivament. Potser si els negociants o estrategs haguessin passat per les universitats o per escoles de negocis, els haurien ensenyat el rudiment de les utilitats dels DAFOS, que és el contrari d’“ignorar les debilitats i imaginar-se les fortaleses que no ho eren” que en Cotarelo esmenta.

Bé, llegiu-vos l’article i païu-lo prou bé perquè el nostre futur com a República Catalana depèn de que moltíssima gent ho entengui, i estigui d’acord o plegui definitivament:

Cotarelo: "Només si les eleccions del març són un referèndum real es desactivarà En Comú Podem"

L'escriptor i catedràtic de Ciències Polítiques madrileny creu que l'independentisme ha d'aprofitar els nous comicis per "demostrar el seu arrelament social de forma més indiscutible"


L'escriptor madrileny Ramón Cotarelo.   |   YOUTUBE

3 de Gener 2016 a les 22.53 h
Després del resultat del Consell Polític de la CUP, que ha decidit no donar suport a la investidura d'Artur Mas, "la incògnita ha quedat aclarida, i no pas a gust de la majoria, però com que ningú no ha enganyat i tothom ha respost als seus compromisos i conviccions, episodi tancat", ha valorat l'escriptor i catedràtic de Ciències Polítiques Ramón Cotarelo, que ha donat suport a la CUP.
Però Cotarelo considera que aquesta circumstància "ens ha servit per replantejar actituds, perquè si hom considera que el seu objectiu és just, raonable i factible, perseverarà i no donarà per perduda una guerra per no haver guanyat una batalla". En aquest sentit, l'escriptor madrileny es planteja que potser "no era tan bona idea anar a una independència que sis vots d'una assemblea de 3.000 persones poden estroncar", i també afegeix que "potser no era tan bona idea córrer i intentar aprofitar a qualsevol preu l'ocasió, ignorant les debilitats i imaginar-se fortaleses que no ho eren, i potser és més convenient consolidar el projecte, l'estructura i les possibilitats de suport. Fer un pas enrere per a donar-ne dos endavant", rebla.

En aquest sentit, Cotarelo proposa emprar els tres mesos que falten per a les noves eleccions del mes de març -encara no convocades, però probables-,
"per tornar a debatre i que tothom expliqui la seva posició".
Segons Cotarelo,
"el bloc independentista tindrà al març ocasió de demostrar el seu arrelament social de forma més indiscutible".
I és que el politòleg considera que hi ha un nou element que condiciona l'estratègia independentista, la candidatura d'En Comú Podem, que "es presentarà com una versió postmoderna de la tercera via, invocant la proposta del referèndum d'autodeterminació".

En aquest escenari, Cotarelo assenyala que "si el bloc independentista no aclareix si les eleccions continuen tenint un caràcter de referèndum, En Comú Podem (ECP) passarà per davant, perquè l'electorat tindrà:
·         una oferta d'independència sense referèndum i amb una DUI o alguna cosa semblant, sense res concret, [JxS]
·         i un referèndum imprecís i supeditat a la negociació amb l'Estat, però clar des del punt de vista de l'oferta electoral [ECP].
Per tant, només si les eleccions del març són un referèndum real d'independència es desactivarà En Comú Podem". 

Cotarelo també ha explicat a El Món que la consideració de les noves eleccions del març com "un referèndum de fet en què es demani el vot per la independència aquí i ara" és l'única manera de "desactivar el dilema que es planteja amb la proposta de Podemos". Ara bé, apunta que

"el resultat ha de servir per legitimar l'acció del govern català per executar el resultat del referèndum, això sí, amb una majoria indiscutible que li doni suport".

Pel que fa als "estrategs independentistes", Ramón Cotarelo creu que primer ha de resoldre tres qüestions molt rellevants, perquè s'enfronta a uns adversaris "més bregats que el 27S, com és C's per una banda i En Comú Podem per una altra, que se sumen al factor imponderable de l'evolució de la CUP a partir d'ara". Així, segons Cotarelo caldrà aclarir "si es manté l'oferta unitària d'ERC i CDC, decidir quin caràcter tindran les eleccions, i qui es presenta com a candidat a president". En aquest sentit, Cotarelo avisa que si no hi ha llista unitària, el caràcter de referèndum de les eleccions queda debilitat, i pel que fa a Mas, apunta que "Mas sí o no obre el pou insondable de la relació entre el projecte independentista i els interessos de classe, o més concretament, quina posició adoptarà la burgesia catalana havent arribat fins aquí".

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada