dimarts, 12 de gener del 2016

12/01/2016. David Portabella. Felip VI obvia la política. El ministre de Defensa es permet recordar a l'exèrcit i la Guàrdia Civil el deure de “garantir la unitat nacional”. Fòrums de la Guàrdia Civil demanen a la xarxa entrar ja al Parlament de Catalunya. Mario Soares el 1974: Si som a l’OTAN, podem tenir per segur que la OTAN no ens envairà! Catalunya el 2016: ¿Podem assegurar que l’exèrcit espanyol no ens tornarà a envair?

Benvolguts,

El Gobierno espanyol sempre ha actuat contra Catalunya, però ara estan més embogits que mai! Se’ls acaba el “xollo”! Adeu 16.000M€/any!

En el PuntAvui del dia 7 hi surt un bonic article d’en David Portabella sobre el Borbó adreçant-se als militars, carregats tots de medalles, en la celebració de la Pàsqua Militar (què cony vol dir Pàsqua Militar?:

En la cerimònia al Palau Reial de Madrid el ministre de Defensa es permet recordar a l'exèrcit i la Guàrdia Civil el deure de “garantir la unitat nacional”.

Els ministres, Català, Fernández, alts càrrecs de tots els exèrcits i fins i tot els mindunguis (5 escons sobre 135 al Parlament de Catalunya), com el Garcia Albiol  no paren de parlar de guerra (a l’any 1936 el capteniment de l’exèrcit era molt semblant, i va acabar amb l’Alzamiento). Sempre m’he preguntat si podia ser que el Govern català no vagi saber tocar adequadament els fils diplomàtics abans i durant la guerra, per tal obtenir l’ajut del mon civilitzat contra el feixisme?

Espero que haurem après de l’experiència!

Espero que a partir d’avui tot el Govern català estarà simbòlicament en peu de guerra transmetent missatges al mon “civilitzat” actual.

Al cap i a la fi, el feixisme, el nazisme i el franquisme dels anys 30 i 40 és exactament el mateix que el franquisme borbònic actual!

A Portugal, amb en Mario Soares de primer ministre, com vaig explicar amb més detall en un apunt del meu Bloc Reflexions es va esdevenir el següent cas:

A l’any 1974 quan va desaparèixer la Dictadura del Salazar i Portugal va entrar a l’OTAN li varen preguntar a Mario Soares, cap del govern portuguès, per què havien demanat d’entrar a l’OTAN i la resposta és aplicable ara al tauler d’escacs espanyol. Soares va respondre:

Si som a l’OTAN, podem tenir per segur que la OTAN no ens envairà!

I la meva pregunta és si d’acord amb la Consti (recordeu que es va fer amb soroll de sabres)  i els articles de la Consti referents a l’exèrcit, i veient com estan d’esverats,

¿Podem assegurar que a semblança de Mario Soares i l’OTAN, podem estar segurs que l’exèrcit espanyol no ens tornarà a envair?

A veure si aquest apunt ens aclareix la pregunta.

I en el diari El Mon del dia 10, dia de la investidura del nou president Carles Puigdemon hi surt aquesta altra notícia sobre la Guàrdia Civil inquieta per veure quan entren al Parlament de Catalunya, per esgarriar la festa:

Els comentarem tots dos.
1. Felip VI obvia la política

DAVID PORTABELLA
El ministre de Defensa es permet recordar a l'exèrcit i la Guàrdia Civil el deure de “garantir la unitat nacional”

En la seva última intervenció, el rei Felip VI va triar la pompositat del saló del tron del Palau Reial com a atrezzo per engalanar el seu discurs nadalenc. “Perquè ara el que ens ha d'importar a tots, per sobre de tot, és Espanya i l'interès general dels espanyols”, va sentenciar el monarca entre sumptuoses catifes i luxosos miralls tres dies després del veredicte de les urnes més incert de la democràcia. Catorze dies després, durant els quals ha guardat un espès silenci, el rei Felip VI va tornar al saló del tron del Palau Reial per oficiar la Pasqua Militar espanyola que cada 6 de gener rememora la instaurada per Carles III el 1782 amb motiu de la conquesta de Menorca als britànics, i en la qual el monarca passa revista als exèrcits (terra, aire i l'armada). Curiosament, enmig de la incerta governabilitat que empeny l'Estat espanyol a l'amenaça d'unes noves eleccions, ahir Felip VI no va tenir ni una sola paraula sobre l'actualitat política.

La d'ahir era la segona ocasió en què Felip VI oficia la Pasqua Militar i la primera en què la celebració conviu amb un govern –el de Mariano Rajoy– en funcions. Aquesta celebració, de fet, va ser un dels detonants de la successió a La Zarzuela després que el rei emèrit Joan Carles I balbucegés i perdés el fil durant la lectura del seu discurs escrit el 6 de gener del 2014. En la cerimònia d'ahir, el rei Felip VI va rebre de mans del cap d'estat major de la defensa (JEMAD), l'almirall general Fernando García González, una bengala (bastó de comandament) distintiva de la seva funció de capità general dels tres exèrcits abans de centrar la seva intervenció en el repte del terrorisme gihadista. “Hem viscut moments durs, alguns d'ells de tràgiques conseqüències, com l'agressió, l'envestida brutal, del terrorisme, que ha portat la mort a tantes ciutats, carrers i places del món, i ha colpejat cruelment, de manera roïna i covarda”, va lamentar Felipe VI, acompanyat per la reina Letizia, davant Rajoy i els ministres de Defensa, el basc Pedro Morenés y Álvarez de Eulate, i de l'Interior, el català Jorge Fernández Díaz, i la crema de l'estament militar.

Abans de la intervenció del rei, no obstant això, qui va assumir al discurs la càrrega política del moment amb la mirada posada a Catalunya va ser el ministre de Defensa. “Les forces armades i la Guàrdia Civil són l'eina lleial i eficaç del govern de la nació per garantir el futur d'Espanya i de l'estat de dret, plasmat en la nostra Constitució, i que sosté la nostra unitat nacional i la nostra democràcia”, es va permetre recordar Morenés davant la cúpula militar. La d'ahir no era la primera vegada que l'independentisme estimula el ministre de Defensa, ja que el 2013 va agrair que els militars “mantenen l'ànim ferm i serè sense atendre absurdes provocacions” i el 2014 va tornar a elogiar “el silenci del comportament exemplar” amb què els militars observaven el que succeïa a Catalunya. Segons el ministre de Defensa, el terror gihadista global amenaça “tot allò que converteix avui Espanya, entre d'altres, en una de les nacions més avançades del món”.

Amb un sonor “¡Viva España!” que la cúpula militar, Rajoy i els ministres van secundar amb un enèrgic “¡Viva!”, la celebració de la Pasqua Militar va arribar al final. El rei Felip VI va poder continuar obviant un dia més l'article 62.d de la Constitució, el que diu que li correspon “proposar el candidat a president del govern i, en el seu cas, nomenar-lo, així com posar fi a les seves funcions”. Tot un repte comparat amb el confortable article 62.h, el que dicta que “li correspon el comandament suprem de les forces armades”.


Fòrums de la Guàrdia Civil responen a Rajoy amb la voluntat d'acabar amb l'autonomia de Catalunya
per Redacció 10 de Gener 2016 a les 22.50 h


La investidura de Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat de Catalunya ha merescut una declaració institucional de Mariano Rajoy, on ha assegurat que els espanyols "poden estar tranquils", ja que l'Estat espanyol "té tots els instruments per garantir la unitat d'Espanya". Aquestes paraules, que Rajoy ha compartit al seu compte de twitter oficial, han merescut la resposta d'un compte no oficial de membres de la Guàrdia Civil, que compta amb més de 120.000 seguidors i que ha contestat a Rajoy amb una imatge on es pregunten si poden entrar ja al Parlament de Catalunya:
Los españoles pueden estar tranquilos. El Estado tiene los instrumentos para garantizar la unidad de #España y el cumplimiento de la Ley
@marianorajoy Aquí tienes uno de esos "instrumentos" q tanto miedo te da a usar ante esos golpistas. #PuigdemontARV pic.twitter.com/pvjyCYH1ah



Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada