divendres, 13 d’abril del 2018

13/04/2018. Josep. Cal saber què diuen els espanyols de nosaltres. Josep Benet? Catalunya sota el règim franquista. Francesc Ferrer i Gironès: La persecució política de la llengua catalana. Josep M. Ainaud de Lasarte: El Llibre negre de Catalunya: Francesc Ferrer i Gironès: Catalanofòbia. El pensament anticatalà a través de la història.

 Benvolguts,

En Josep m'ha enviat una col·lecció de frases expressades al llarg dels anys per prohoms espanyols sobre Catalunya, els catalans, la cultura catalana, el desig de molts espanyols d'anorrear-nos, etc. Els enllaços són al final de l'apunt.

Crec que és un bon moment per recordar intents de genocidis, ara que per un cantó els llops Ciudadanos s'han tret la pell de xai amb la que podien engatussar innocents esperits catalans i per l'altre cantó sembla que la justícia europea comença a comprendre com els espanyols ens han maltractat a través dels temps i com la nostra subsistència i dignitat perilla.

Suposo també que tots coneixeu els molts llibres que expliquen l'intent de genocidi continuat de Catalunya, dels catalans i de la cultura catalana, perpetrat per l'Espanya franquista des de fa més de cinc segles.

Alguns dels llibres sobre aquest tema de la meva col·lecció:




Josep Benet? Catalunya sota el règim franquista

Francesc Ferrer i Gironès. La persecució política de la llengua catalana

Josep M. Ainaud de Lasarte. El Llibre negre de Catalunya

Francesc Ferrer i Gironès. Catalanofòbia. El pensament anticatalà a través de la història





Una petita col·lecció d’opinions dels espanyols sobre Catalunya i els catalans:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada