dissabte, 28 d’abril del 2018

28/04/2018. Salvador Cot. El tricorni és negre. La Guàrdia Civil evidencia, sense complexos, la seva funció de policia política amb àmplies zones de discrecionalitat i impunitat. L’endemà de Sant Jordi, un guàrdia civil de la caserna de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) va agafar el telèfon per entrar, en directe, a una emissora de ràdio de Madrid. Des d’allà va explicar a tota l’audiència que porta els seus fills a un dels instituts que van ser assaltats pel seu propi cos l’U d’Octubre i que, després d’això, els seus fills van ser moralment incomodats pels professors. La següent actuació de la Guàrdia Civil –és a dir, dels pares interessats– va ser prendre declaració a un grapat de docents assenyalats pels nens. Avui nou d’ells estan acusats de delictes d’odi per part de la Fiscalia. I, atenció, aquest militar destacat a Catalunya no apuntava només cap a aquell institut, el dels seus fills, sinó cap a tots: “No ho tolerarem. És un sistema educatiu evidentment pervertit”.

Benvolguts,

És ben cert que en el pot petit hi ha la bona confitura! Ja ho hem dit més d’un cop que els articles d’opinió com més curts més potents i els d’en Salvador Cot encara més que els altres!
Avui comentem sis articles d’opinió del PuntAvui: Salvador Cot. El tricorni és negre, Lluís Muntada. Cultura de la mentida, Xevi Xirgo. Visca ‘La República’!, Toni Brosa. Jutjar el jutge, Joaquim Coello. La pèrdua de coratge i Maria Palau. Ai Weiwei els retrata.

Llegiu-los ja que us descobriran mancances del país que ens esclavitza des de sempre!
En l’article d’en Salvador Cot s’explica el cas dels GC de Sant Andreu de la Barca, explica el seu capteniment i es compara amb les baralles de GC contra ciutadans a Altsasu i de la banda de violadors sevillans de Pamplona, dels quals un és un militar (graduació?) i l’altre és guàrdia civil (graduació?).

El panorama està prou clar: La Guàrdia Civil, que recordem-ho és una policia militar, ha campat per Catalunya, amb 155 o sense, i també per Navarra (i Euskadi), i estan alliçonats per actuar com a forces d’ocupació, que d’acord amb la coneguda Lawfare són sempre jutjats pels mateixos jutges i jutgesses i sempre tenen la raó! L’anomenat Estat de Dret, que no ho és demostra amb els fets que la Separació de poders no existeix en el règim borbofranquista del 78!

Creiem que és obligat llegir ara el començament del Romance de la Guardia Civil española, de Federico Garcia Lorca, assassinat per la Guàrdia Civil espanyola el 18 d'agost de 1936 a Granada, un cop l'Exèrcit espanyol havia perpetrat l'Alzamiento i havia ocupat Andalusia:

Romance de la Guardia
Civil española

Los caballos negros son.
Las herraduras son negras.
Sobre las capas relucen
manchas de tinta y de cera.
Tienen, por eso no lloran,
de plomo las calaveras.
Con el alma de charol
vienen por la carretera.


Vegem l’article:


28 abril 2018 2.00 h

El tricorni és negre

Salvador Cot
No ho tolerarem. És un sistema educatiu evidentment pervertit”.


Després d’amenaçar tothom, va penjar i es va quedar tan ample.

Tot plegat ve de lluny, però aquests darrers temps la Guàrdia Civil està evidenciant, sense complexos, la seva funció de policia política amb àmplies zones de discrecionalitat i impunitat. I no només a Catalunya. Un turmell trencat en una baralla de bar a les festes d’Altsasu pot acabar amb condemnes de fins a 50 anys de presó contra diversos joves per l’única raó que els seus oponents eren guàrdies civils.
La Guàrdia Civil evidencia, sense complexos, la seva funció de policia política amb àmplies zones de discrecionalitat i impunitat

La Guàrdia Civil és qui genera el relat, en tots els casos, i la resta de l’itinerari judicial ja no se sortirà d’aquests paràmetres. Un sistema que encara ha quedat més clar en la instrucció contra els presos polítics catalans.
De fet, l’arbitrarietat és de tal nivell que es mostra en els dos sentits, sense complexos. Per això el fet que un guàrdia civil i un militar formessin part de la tristament famosa Manada no els ha afegit responsabilitat sinó que, per contra, els ha garantit una presó militar de règim especial i la percepció ininterrompuda del 75 per cent del sou que els pertocaria si treballessin.

La negra silueta del tricorni i la capa sempre és allà, perquè la veiem tots.

Salvador Cot

Joan A. Forès
Reflexions


COMENTARIS    
+7#2 ENRIC VILAR MESTRE
Espanya està implosionant a marxes cada vegada més ràpides.
Veurem si encara arribarem a temps de marxar abans de l'implosió total i el forat negre final.
Ai President, perquè coll.. ns no vareu declarar de facto la República El 3.O?. Mare de Deu!
Dissabte, 28 abril 2018 7.43
+3#3 GERARD PALACIN ARTIGA
Em sembla impresentable l'actuació d'aquest guàrdia civil. I no només això, sinó també els fiscals que amb la declaració interessada i no sé si delictiva, de la guàrdia civil, obri diligències contra els professors.
Aquesta és la justícia espanyola.
Dissabte, 28 abril 2018 10.03

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada