dissabte, 21 d’abril de 2018

20/04/2018. ACN. La Comissió Europea sobre l'euroordre: “Quan parlen els jutges, els executius callen”. Si repassem el Bloc Reflexions veurem que aquest Margaritis Shinas d’origen grec, junt amb Dombrovskis, d’orígen letó i Alberola, espanyola, eren fins ara uns sicaris del PP espanyol en l’entorn del Juncker. Tanmateix, en l’article que comentem sembla que no és tant rastrer, no s’arrossega tant per terra llepant els peus del Juncker com fins ara!

Benvolguts,Vegem l’article: El portaveu Martgaritis Schinas diu que l’euroordre “funciona” i demana “no dramatitzar procediments que estan en curs”

Per ACN 20/04/2018
El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, aquest 20/04/2018 durant un esmorzar informatiu a Madrid | ACN

El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha respost aquest divendres en un esmorzar informatiu a Madrid les crítiques contra la decisió de la justícia alemanya de no extradir Carles Puigdemont per rebel·lió. “Entenc les crítiques sobre la decisió del jutge alemany”, ha dit, però l’euroordre “funciona” tal com està establert el sistema i cal “no dramatitzar procediments que esta en curs”. En aquest sentit, també ha recordat que l’euroordre permet que els jutges dels estats membres es comuniquin entre ells, “i quan parlen els jutges els executius callen”. “Aquestes són qüestions que s’han gestionat des de Montesquieu, on la divisió de poders està molt ben precisada”, ha afirmat. Schinas ha fet aquestes manifestacions en un acte al centre de Madrid on ha estat presentat per la secretària d’Estat de Comunicació del govern espanyol, Carmen Martínez de Castro, que li ha agraït que en el temps en què ha fet de portaveu de la Comissió hagi respost preguntes sobre la “soflama independentista” sense “fer concessions a les mentides que alguns pretenen propagar sobre el nostre país i la seva qualitat democràtica”.

Schinas, que ha rebut quatre preguntes sobre l’euroordre de Llarena per a Puigdemont, ha afirmat que hi ha “molta confusió” sobre l’euroordre, que “és un instrument i no la tipificació del dret penal europeu”. “A Europa hi ha un instrument que permet els jutges dels nostres estats membres comunicar i demanar l’aplicació equivalent del dret nacional penal en àmbits molt determinats”, ha dit.


Això, segons Schinas, “és el que està passant” en el cas Puigdemont, on “l’euroordre funciona” perquè “parlen els jutges”, i no ho han de fer altres àmbits, perquè “quan parlen els jutges els executius callen”. “Això són qüestions que a Europa s’han gestionat des de l’epoca de Montesquieu on la divisió de poders està olt ben precisada”, a afegit. 

En aquest sentit, ha volgut rebatre les veus que -com es desprenia del contingut de les preguntes que ha rebut- qüestionen la decisió sobre Puigdemont. “Entenc les crítiques sobre Europa per la decisió d’un jutge alemany, però no és el mateix: un jutge alemany aplica el dret alemany en base a la petició d’un jutge espanyol, i aquest és el sistema”. Per aquest motiu ha demanat que la qüestió quedi “a l’àmbit de dret”. “No s’ha de generalitzar ni dramatitzar procediments que estan en curs”, ha sentenciat. 

ACN

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada