dijous, 19 d’abril del 2018

19/04/2018. TV3. Vídeo. Irídia avisa d'un repunt de la violència institucional als carrers a Catalunya. L'entitat en defensa dels drets humans denuncia que el paper de la fiscalia sobre l'actuació policial és "zero proactiva". El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia avisa que a Catalunya hi ha hagut un "augment de la violència institucional" tant el 2017 com el 2018, però sobretot des del setembre passat. Posen com a exemple les manifestacions per la llibertat dels polítics empresonats com les que hi va haver a la delegació del govern espanyol i critiquen les càrregues dels Mossos d'Esquadra. Des d'Irídia es posen les mans al cap amb el desenllaç de diverses manifestacions dels darrers mesos i creuen que els antidisturbis de la policia han augmentat de forma descarada l'ús de les porres.


Benvolguts,

Un dels documents audio i vídeo de l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Armada l'1-O.
  
Irídia avisa d'un repunt de la violència institucional als carrers a Catalunya

L'entitat en defensa dels drets humans denuncia que el paper de la fiscalia sobre l'actuació policial és "zero proactiva"

19/04/2018

Anaïs Franquesa, advocada d'Irídia

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia avisa que a Catalunya hi ha hagut un "augment de la violència institucional" tant el 2017 com el 2018, però sobretot des del setembre passat.

Posen com a exemple les manifestacions per la llibertat dels polítics empresonats com les que hi va haver a la delegació del govern espanyol i critiquen les càrregues dels Mossos d'Esquadra.
Des d'Irídia es posen les mans al cap amb el desenllaç de diverses manifestacions dels darrers mesos i creuen que els antidisturbis de la policia han augmentat de forma descarada l'ús de les porres. L'advocat i director estratègic d'Irídia, Andrés García, ha denunciat els més de 80 casos de "violència institucional" que ha atès Irídia des del començament d'any.

"Estem molt preocupats perquè la situació ha anat en augment, només en 3 mesos hem atès 80 casos, dels quals 69 són de violència institucional en el marc de l'exercici del dret de reunió i manifestació.

En tres mesos i mig hem superat el que vam fer en tot l'any 2017."

La majoria d'aquests casos, a les manifestacions davant la delegació del govern espanyol i durant la visita del rei a Barcelona.

El col·lectiu reclama als cossos policials que obrin investigacions internes per determinar si s'està actuant de forma irregular. També demana que els agents portin el seu número d'identificació ben visible al davant, al darrere i al casc.

També critiquen la brutalitat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1 d'octubre. En aquest sentit, denuncien la falta de col·laboració en els processos judicials oberts, tant del Ministeri de l'Interior com de la fiscalia, com ha explicat Anaïs Franquesa, advocada d'Irídia:

"L'actuació de la fiscalia pel que fa a l'actuació dels agents està sent zero proactiva. No demana cap diligència d'instrucció i en canvi ens trobem des del primer moment que el que hi ha hagut és una tasca obstructiva pel que fa al procediment."

També han fet una menció especial per a l'1 d'octubre: amb més d'un miler de persones ferides per l'actuació policial i 250 casos investigant-se als jutjats.

TV3. Irídia

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada