dissabte, 23 de juliol del 2016

23/07/2016. Feixisme. Corrupció. Jofre Llombart. Sentir-se estat. La corrupció es persegueix fins que toca els pilars de l'estat'. Sens dubte la Independència és la major de les Justícies Socials que necessita aquest paìs. I de manera urgent. Quan un estat esdevé estat la seva principal prioritat és no deixar de ser-ho. I aquesta prioritat va per davant de qualsevol altra i en tots els fronts.

Benvolguts,

Aquest apunt que comentem, Sentir-se estat, de Jofre Llombart ja el vàrem publicar en el seu moment, a l'01/02/2015,  però repassant el Bloc i amb nous casos de corrupció institucionalitzada, el que s'anomena crim organitzat, l’hem trobat prou interessant per tornar-lo a publicar, amb més comentaris.

Si el trobem interessant un any i mig més tard, tanmateix, és que no ens va obrir prou els ulls en el seu moment quan es parla de Feixisme i quan es parla de Corrupció. De fet en el moment de la seva primera publicació el mes de febrer de l'any passat encara no s’havien esbombat les converses entre els dos sinistres personatges De Alfonso i Fernández Díaz. Personatges que per ètica haurien de ser explulsats de l'administració, però que seguint el raonament d’en Jofre Llombart haurien de ser, almenys, perseguits per la fiscalia, quan ja no estiguin protegits, com es fa a França o els Estats Units. Per tant a tots els països on prevalen les premisses o preceptes que expressa en Jofre Llombart: 

  • 'La corrupció es persegueix fins que toca els pilars de l'estat' 
  • Quan un estat esdevé estat la seva principal prioritat és no deixar de ser-ho.

O sigui el particular concepte del particular Estat de Dret sobre cap altra consideració...

I en aquest estrany i corrupte estat que ens ha tocat viure això no s’esdevindrà! El De Alfonso ha estat ràpidament cessat i acomiadat del seu lloc a la Fiscalia Antifrau de Catalunya i en comptes de ser perseguit per la justícia, l'Estat li proposa un altre lloc de treball (no d’escombriaire ni de neteja-clavegueres sinó de jutge!). El sinistre ministre Fernández Díaz encara és al Gobierno i a ningú li ha passat pel cap que un ministre traïdor (felón segons en Ramon Cotarelo) hagi de ser castigat...

Vegem l’article un cop més:


 01.02.2015  06:00
Autor/s: Jofre Llombart
Sentir-se estat
'La corrupció es persegueix fins que toca els pilars de l'estat'

Quan un estat esdevé estat la seva principal prioritat és no deixar de ser-ho. I aquesta prioritat va per davant de qualsevol altra i en tots els fronts. El pacte, dit contra natura, entre Syriza i la dreta dura grega no és més que un pacte per (a banda de silenciar uns dies els més pablistes que el Pablo) recuperar una sobirania que els grecs sentien amenaçada en benefici de la Troika i d'Alemanya. Perquè Alemanya, com a estat que és, també vol defensar els seus interessos i recuperar els diners prestats. A França, el president té immunitat completa fins que marxa de l'Elisi. Chirac va finançar il·legalment el seu partit mentre era alcalde de París. Quan va ser escollit president, l'expedient es va congelar. Al cap d'uns anys, quan va plegar, el cas es va reprendre i va ser jutjat i condemnat.

La justícia va funcionar, sí, però encara va funcionar millor la maquinària encarregada de fer prevaldre l'estat per davant de tot.

I no cal recordar que a Espanya el seu cap d'estat és “inviolable i irresponsable”. Això passa als estats que ho són però sobretot que volen ser-ho. Pot avergonyir els abanderats del discurs políticament correcte però la realitat mostra que la corrupció es persegueix fins que toca els pilars de l'estat. Clinton va ser processat políticament pel Congrés pel cas Lewinsky, però no per haver rebut fel·lacions a la Casa Blanca sinó per haver mentit. I els EUA consideren prioritari fer caure un president mentider abans que mantenir-ne un de poc digne pel càrrec.

La pregunta és: a Catalunya és prioritària la construcció de l'estat per davant de qualsevol altra cosa?

Les suposades conseqüències polítiques d'un cas, com el Pujol, que fa 35 anys que s'arrossega, poden esperar 18 mesos? Ha quedat demostrat que els progres grecs són grecs abans que progres, i que un cop grecs poden ser progres i fer net amb allò que calgui.

Però l'experiència també ens diu que la justícia espanyola és espanyola abans que justa. Només cal ser-ne conscients.
Jofre Llombart

Joan A. Forès
Reflexions

Comentaris
Mentides sobre Catalunya:
Mentides sobre Catalunya. Sàpiens
http://www.sapiens.cat/ca/mentides-sobre-catalunya.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada