dimecres, 23 d’agost del 2017

22/08/2017. Atemptats. Marta Casado. La Mesa del Parlament ha decidit per unanimitat entregar la Medalla d'Honor als Mossos d'Esquadra, serveis d'emergència, la Policia local de Cambrils i la Guàrdia Urbana en reconeixement pel seu "esforç" davant els atemptats a Barcelona i Cambrils. Durant el debat de la qüestió, Cs, PSC i el PP català -amb veu però sense vot- han plantejat que s'inclogués a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en la concessió de la Medalla d'Honor, una opció que ha estat declinada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Benvolguts,

L’Arrimadas escombra cap a casa. El seu pare era un gris (o més aviat un inspector llicenciat en lleis) de la Brigada Político social, de la Comissaria de Via Laietana en l’època franquista dels germans Creix. Per tant mira d’afavorir el Cuerpo!

Vegem l’article:

ATAC TERRORISTA

Cs, PSC i PP demanen entregar la Medalla d'Honor també a la Guàrdia Civil i Policia Nacional
Marta Casado
Foto: ACN
Barcelona. Dimarts, 22 d'agost de 2017
 
Ciutadans, PSC i el PP català ha demanat aquest dimecres que el Parlament concedeixi la Medalla d'Honor també a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. 

La Mesa del Parlament ha decidit per unanimitat entregar la Medalla d'Honor als Mossos d'Esquadra, serveis d'emergència, la Policia local de Cambrils i la Guàrdia Urbana en reconeixement pel seu "esforç" davant els atemptats a Barcelona i Cambrils. Durant el debat de la qüestió, Cs, PSC i el PP català -amb veu però sense vot- han plantejat que s'inclogués a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en la concessió de la  Medalla d'Honor, una opció que ha estat declinada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Tot i les discrepàncies, finalment tots els partits han donat suport a la proposta ja que consideren que els cossos de seguretat i emergències catalans es mereixen aquest reconeixement. De fet, la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, ha destacat que el seu grup està d'acord amb els destinataris de la Medalla d'Honor tot i que considera que també s'hauria d'afegir a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil perquè "tots ells s'han jugat la vida durant els atemptats". Com a resposta a la negativa de Forcadell, Ciutadans presentarà una iniciativa al Congrés dels Diputats per tal que es reconegui la tasca de tots els cossos policials a nivell estatal.

Així mateix, el socialista David Pérez ha valorat positivament l'acord pel què fa a la Medalla però ha reconegut que el seu grup hagués desitjat "fer extensiva aquesta menció" als cossos de seguretat estatals, que "han col·laborat activament en els diferents dispositius i operatius arran dels atemptats". 

Manifestació a Barcelona
En referència a la manifestació de dissabte a Barcelona, Arrimadas ha reiterat la presència del seu grup i ha defensat la marxa com una "lliçó d'unitat, de compromís, de deixar les discrepàncies a un costat i caminar tots sota un mateix lema". 

Marta Casado 

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada