dilluns, 5 de desembre del 2016

04/12/2016. Vilaweb. Cinc mapes econòmics que ensenyen que els Països Catalans són diferents d’Espanya. I sis mapes més, històrics i variats: Els vots al Consell de Política Econòmica. El creixement interanual del PIB. La inversió de l’estat espanyol per habitant. El nombre de funcionaris per comunitat autònoma. El dèficit fiscal per comunitat autònoma. El Mapa del 1854. L’índex de pobresa crónica. El de les forces rebels del juliol del 1936. El de la relació PPSOE per comunitat. El mapa d’infraestructures ferroviàries. El de la utilització de les telecomunicacions

Benvolguts,

Cinc mapes econòmics que ensenyen que els Països Catalans són diferents d’Espanya. Els vots al Consell de Política Econòmica. El creixement interanual del PIB. La inversió de l’estat espanyol per habitant. El nombre de funcionaris per comunitat autònoma. El dèficit fiscal per comunitat autònoma. I vuit mapes més, històrics i variats: El Mapa del 1854. L’índex de pobresa crónica. El de les forces rebels del juliol del 1936. El de la relació PPSOE per comunitat. El mapa d’infraestructures ferroviàries. El de la utilització de les telecomunicacions.

Cinc mapes econòmics que ensenyen que els Països Catalans són diferents d’Espanya. I 8 més de torna...

El vot negatiu del País Valencià, les Illes i el Principat al sostre de dèficit de Montoro no és pas cap fet aïllat

Per: Redacció
 01.12.2016  21:10

La reunió del Consell de Política Econòmica a Madrid s’ha acabat amb un resultat molt clar: Catalunya, el País Valencià i les Illes s’han oposat al sostre de dèficit proposat pel ministre Montoro. Els tres països catalans han estat les úniques comunitats que han dit que no a la proposta.
No és pas cap casualitat. Hi ha un bon grapat de dades econòmiques que, posades en un mapa, dibuixen per una banda els Països Catalans i pe una altra la resta de l’estat, i molt notablement Espanya. Us n’oferim uns quants.
Final del formulari
1.Els vots al Consell de Política Econòmica. Els tres països catalans són els únics de votar-hi en contra.

2. El creixement interanual del PIB per comunitats autònomes. Els Països Catalans són els únics que creixen per damunt del 3%.

3. La inversió de l’estat espanyol per habitant. Els tres països catalans són els únics que reben menys de 160 euros per habitant. (Madrid no arriba a 160 euros només si no es compten els diners de la capitalitat.)

4. El nombre de funcionaris per comunitat autònoma. Els Països Catalans són els únics que tenen menys del 13% de funcionaris sobre el total de la població assalariada.

5. El dèficit fiscal. Els tres països catalans són els que tenen el dèficit fiscal més elevat.



I n’hi afegirem uns quants més.

6.       Mapa del 1854 que mostra l’Espanya purament constitucional (la borbónica en la guerra de successió) i l’Espanya assimilada (l’autriacista) que en aquest any encara no sabien com asimilar-la!

7.       L’índex de pobresa crònica dóna també un altre mapa interessant. La pobresa és endémica en la mitja Espanya del sud:

8.       Un altre mapa interessant és el del juliol del 1936. Els rebels des del primer dia havien triomfat a mitja Espanya, sense baixar de l’autobús...
Després varen venir 30 mesos de guerra i després 15 anys de presons, judicis sumaríssims, afusellaments i Camps de concentració. Els territoris mediterranis ocupats per l’exèrcit franquista varen patir aquesta ocupació durant 40 anys, i després de la mort del Franco, 40 més. Encara n’estem patint les conseqüències!


9.       Podem també veure l’estudi de l’Enric Juliana sobre les eleccions del 20D, que demostra que l’Espanya del canvi és al litoral mediterrani:
Son curiosos aquests dos mapes, sobretot el de grisos que explica que la suma de PPSOE tenia  una potència increïble, i que en dues províncies Badajoz i Cuenca, la suma de votants de PPSOE és superior al 70%!


10.   Un altre joc de mapes (del bipartidisme) que explica amb quina saviesa es va redactar la Consti per tal que hi hagués vares de mesurar diferents segons la població. A Vilaweb en diuen “la trampa del bipartidisme”.

11.   Un mapa d’infraestructures ferroviàries que mostra per on no passa el Corredor mediterrani. També justifica que la Consti prohibeixi expressament la unió dels Paisos catalans, per tant per què cal que hi hagi trens ni autovies que els comuniquin entre ells si vistos des d’Espanya som propietat seva (de los 47 millones de españoles, diu la SSS) o sigui Mia o de la tumba fría! També és pot dir d’usar i llençar!
Més justificació de la no-construcció del Corredor mediterrani:
Que inclou la conversa de Xavier Trias i Carlos Aragonés el 2003 sobre el Corredor mediterrani:
“El AVE de Barcelona a Valencia, ni lo soñeis mientras mandemos nosotros: llegariais a un acuerdo con los valencianos y os podriais acabar entendiendo en la lengua y en otros temas”.
Això li va dir Carlos Aragonés, director del gabinet de la Presidència del Govern i persona de confiança del President Aznar, a Xavier Trias.



12.   I encara un altre mapa que mostra el volum i la llengua de les telecomunicacions. Segons sembla la costa mediterrània usa molt les telecomunicacions i d’altra part mitja Espanya està molt buida, molt deshabitada:


Vilaweb

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada