dijous, 17 de desembre del 2015

15/12/2015. Racó Català. PP i C's volen que la futura RTVV no emeti íntegrament en valencià. Els dos partits volen que la llengua pròpia sigui només una opció 'preferent' però no obligatòria. A més, ambdós partits no volen que la gestió de RTVV cagui en mans del govern i el PP fins i tot ha proposat una gestió privada de l'ens encara que la societat sigui de titularitat pública.

Benvolguts,

Comentem la notícia del Racó Català de títol: PP i C's volen que la futura RTVV no emeti íntegrament en valencià.

Ja ens trobem en un altre cas d’odi espanyolista, idèntic al de la sentència del TC contra l’Estatut de Catalunya del 2010. Si us recordeu, el PP i el PSOE varen portar el text de l’Estatut ribotat pel Guerra al TC i del TC (al cap de 5 anys) en va sortir que el català “no serà preferent” i d’aquí en va sortir el nyap que fou alabat per la Carmen Chacón i el Felipe González en un article a El País en el que deien que al cap i a la fi, no calia fer tanta “cagarela” per una escapçada del 5% en el text de l’Estatut! Immediatament en Terricabras va dir que el pes del seu cervell no arribava al 5% del pes del seu cos...

D’aquí en van venir també successives sentències com que als ajuntaments no cal saber català per fer-hi de funcionari, que els jutges no han de saber català per exercir a Catalunya, que el ministre Wert va poder fer-se aprovar la Lomque (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa), que en castellà en diuen Lomce, i encara la darrera de l’acord del PSC i C’s a l’Ajuntament de Lleida respecte al català, protegits tots per la sentència del TC! Val la pena de llegir la carta Chacón-González, per veure com se’n foten del català i dels catalans...

En el cas del País Valencià hi ha més pegues encara, perquè ja sabeu que si Catalunya fa por als partits de les dretes, de les esquerres i dels del mig d’Espanya, els fa encara molta més por que el País Valencià i les Illes puguin tenir afinitats amb Catalunya perquè sembla raonable que un cop Catalunya s’hagi independitzat, els altres dos països, com ja estan explicant actualment, puguin tenir la idea de recrear una nova Confederació com la que va existir fins el 1714-1715.

És per això que a la Constitució es prohibeix explícitament que “dos o mas comunidades autónomas puedan unirse”. En el llibre La Constitució. Les raons del NO. D’Humbert Roma i Joan Anton Sánchez Carreté, del 1978, esmentat fa uns pocs dies:  10/12/2015. Pep Martí. La Constitució-Trampa. Les raons del No. Humbert Roma. Joan Anton Sanchez Carreté. Jo vaig votar no a la Consti del 1978. Tres esdeveniments que han restat excessivament silenciats per les autoritats borbònico-franquistes actuals. Mort de la bèstia. Tercera restauració borbònica. Parida de la Constitució del 1978.
s’explica en detall la prohibició de federar-se les Comunitats Autònomes:
Prohibida la Federació
El projecte de Constitució -i en això recull el que deia la Constitució republicana- nega expressament als pobles de les nacions i regions el dret de federar-se lliurement entre ells (art. 138, 1). És aquesta una prohibició destinada explícitament a evitar qualsevol acord entre les Comunitats Autònomes que pugui aproximar l’estructura de l’Estat a una configuració federal. Respecte a Catalunya, el País Valencià i les Illes, aquest és un gravíssim obstacle que té com a objectiu impedir el lliure procés de reconstrucció nacional dels Països Catalans.
El text no solament prohibeix la Federació de comunitats autònomes, sinó que fins i tot exigeix l’autorització de les Corts de l’Estat perquè puguin ser signats acords de cooperació entre elles (art. 138, 2). Això significa que per a qualsevol acord, encara que sigui de tipus cultural (com el manteniment i el desenvolupament conjunt de l’Institut d'Estudis Catalans, l’ensenyament de la llengua comuna, la posta en pràctica dels acords del Congrés de Cultura Catalana conjuntament, etc.) caldrà aconseguir prèviament l’aprovació estatal.
Menys competències autònomes que a la Constitució republicana

A més a més el català al País Valencià va estar molt putejat durant la dictadura franquista i ha continuat estan putejat durant el règim borbònico-franquista actual. Per tant són més febles, i per això la Bonig i la Punto Siete del C’s els collen sense pietat...


Vegem la notícia:

PP i C's volen que la futura RTVV no emeti íntegrament en valencià
Els dos partits volen que la llengua pròpia sigui només una opció 'preferent' però no obligatòria
15/12/2015 13.00 h


La comissió sobre Ràdiotelevisió Valencia (RTVV) que la setmana passada es va constituir a les Corts ja ha començat a definir com serà el futur ens públic. La nova llei sobre RTVV es podria aprovar el 23 de desembre i seguidament es començarà a donar cop al nou Canal 9. Previsiblement, la nova legislació només tindrà el vots favorables del tripartit perquè les negociacions amb PP i C's no fructifiquen.

Una de les crítiques dels partits d'Isabel Bonig i de Carolina Punset és que a la nova llei hi figura que el nou ens tindrà l'obligació d'emetre la seva programació íntegrament en valencià. PP i C's volen substituir aquesta obligació per "preferentment" en llengua pròpia. Ciutadans fins i tot ha plantejat alguns continguts en anglès. A més, ambdós partits no volen que la gestió de RTVV cagui en mans del govern i el PP fins i tot a proposat una gestió privada de l'ens encara que la societat sigui de titularitat pública.

PSPV, Compromís i Podem volen que la nova televisió sigui possible al llarg de 2016 i, per tant, tiraran endavant l'ens a pesar dels encontres amb el PP i C's. 

Racó Català

Joan A. Forès
Reflexions
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada