dimarts, 22 de desembre del 2015

21/12/2015. Jordi Évole. Dilluns, dia de reflexió. PP. PSOE. PODEM. Ciutadans. Resulta que no ha passat res del que aquests quatre primers classificats pretenien obtenir. Crec que ningú ha aconseguit el que volia, excepte Ada Colau, que ha aconseguit -juntament amb la valentia de Pablo Iglesias- que més de cinc milions d'espanyols votin a favor del dret a decidir dels catalans.

Benvolguts,

Avui, endemà d'eleccions hi ha dues circumstàncies a recordar, una general i per fer reflexionar que és aquella que diu que en les eleccions no hi ha partits que guanyen sinó partits que perden, i l’altre particular d’aquesta terra que té 5 o 10.000 anys d’història que és que la seva particular idiosincràsia, que no sé si va lligada a l’antiguitat, demostra que som masoquistes fins a la medul·la. Si no, com s’entén que en aquestes eleccions del diumenge el PP, súmmum de la corrupció nazional hagi guanyat a tots els territoris interiors i el PSOE, hagi guanyat a Andalusia i Extremadura que és amb els EROs i amb les peonades i similars tot corrupció també a l’estat pur.

En aquest article de Jordi Évole, se cita el que hem dit més amunt doncs el PP ha guanyat i per partida doble perquè ha guanyat les eleccions i ha guanyat en la caiguda lliure de vots...


Seguim amb les anàlisis de les eleccions del diumenge. Ara les reflexions de Jordi Évole: 

Jordi Évole. Periodista
Dilluns, dia de reflexió

Dilluns, 21 de desembre del 2015

Estic mirant els resultats electorals i, la veritat, això és un embolic. Per això proposo que les jornades de reflexió es facin els dilluns, l'endemà de les eleccions. Això de fer-ho el dia abans, els dissabtes, potser ja ha quedat vell. I més si ens passem el dissabte sumant albergínies, maduixes i taronges que venien d'un sondeig andorrà.

Crec que ningú ha aconseguit el que volia, excepte Ada Colau, la dona amb un instint polític que fa tremolar l'establishment català, i que ha aconseguit -juntament amb la valentia de Pablo Iglesias- que més de cinc milions d'espanyols votin a favor del dret a decidir dels catalans.

Per als que pensaven que el millor era seguir amb un PP governant a plaer, la caiguda ha sigut impressionant. Encara que és evident que és l'únic partit que ha guanyat les eleccions. Per als que pensaven que el PSOE tenia una oportunitat d'or per guanyar després de la corrupció i les retallades del PP, doncs tampoc. Encara que hauria pogut ser pitjor, és clar. Per als que pensaven que Podem consumaria la seva remuntada i superaria el PSOE, tampoc va ser així. Encara que s'ha de reconèixer que els seus resultats són espectaculars tenint en compte que és un partit que fa quatre dies ni existia. I per als que pensaven que Ciutadans substituiria Rajoy, doncs res de res. Encara que també es pot admetre que els seus resultats són més que dignes considerant que ha sigut un altre debutant en unes eleccions generals.

Per tant, resulta que no ha passat res del que aquests quatre primers classificats pretenien obtenir. Amb l'aparició dels emergents, Podem i Ciutadans, ara hem de seguir reflexionant. ¿Com s'encaixa tot això perquè hi hagi un Govern? Doncs la cosa pinta difícil. Que ens ho preguntin als catalans, que tenim experiència en aquest tipus de galimaties. A veure si al final resultarà que és tan ingovernable Catalunya com Espanya. ¿Que potser és que ens assemblem?

Tothom diu que ha arribat l'hora dels pactes. ¿De quins pactes parlem? ¿El PP pactarà amb el PSOE després de dir-se a la cara indecent (Sánchez a Rajoy) i roí (Rajoy a Sánchez)? En lloc de «a casa teva o a la meva», això és «a la teva cara o a la meva». Tampoc sembla viable que el PSOE pacti amb Podem. ¿O és que Sánchez acceptarà el referèndum que reclamava Iglesias per a Catalunya? No ho crec. I si a mi em surten bé els comptes, jo no veig que puguin fer-se més pactes a dos, amb dos partits, em refereixo. La resta d'acords -a tres, a quatre o més- també serien contra natura. O sigui, en contra de les promeses electorals. Bé, sempre queda la possibilitat que els partits s'abaixin els pantalons (no seria la primera vegada que veiem les seves vergonyes). O que es convoquin noves eleccions. O fins i tot que visquem sense Govern. A Bèlgica va passar durant més de 500 dies, i el millor de tot és que ¡va baixar l'atur! Això m'agrada. Seguiré reflexionant.
Jordi Évole

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada