divendres, 21 d’abril del 2017

20/04/2017. Corrupció de la Corrupció. El fiscal Anticorrupció volia impedir un dels escorcolls contra Ignacio González. "el fiscal que rebi una ordre o instrucció que consideri contrària a les lleis [...] ho farà saber així, mitjançant un informe raonat, al seu fiscal en cap [...]". Un òrgan sorgit dels governs corresponents, amb un menyspreu absolut de la separació de poders i del senyor Montesquieu...

Benvolguts,
Sortosament la corrupció i la corrupció de la corrupció va camí de desaparèixer a la pell de brau. No serà un camí fàcil, cauran caps, però el fet que els fiscals es revoltin contra ordres que considerin incorrectes "el fiscal que rebi una ordre o instrucció que consideri contrària a les lleis [...] ho farà saber així, mitjançant un informe raonat, al seu fiscal en cap [...]", té molt mèrit perquè fins ara i des de fa 80 anys o potser més la fiscalia no deixava de ser un òrgan accionat fèrriament des dels governs corresponents, amb un menyspreu absolut de la separació de poders i del senyor Montesquieu, com en Ferreres ens ha recordat jocosament més d’un cop!


I aquest episodi ens recorda també un tradicional acudit sobre el cafè. Té cafè? Si senyor! Però cafè cafè? Sí senyor! Però cafè cafè cafè? No això ja no!

Així doncs que l’exercici de la justícia en aquest país és correcte, que l’exercici de la justícia justícia és correcte i que l’exercici de la justícia justícia justícia ja no és correcte!
Vegem l’apunt:


OPERACIÓ LEZO

El fiscal Anticorrupció volia impedir un dels escorcolls contra Ignacio González

El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dijous, 20 d'abril de 2017
 

El nou fiscal en cap d'AnticorrupcióManuel Moix, va provar d'impedir que es produís un dels escorcolls plantejats en l'Operació Lezo contra l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, segons informa la SER.

Moix hauria ordenat als fiscals per escrit que no portessin a terme un dels escorcolls, per al qual ja tenien preparat tot el dispositiu policial, i ho hauria fet amb el suport del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza

La cosa, però, no li va sortir bé. Els fiscals es van oposar a les directrius donades pel seu cap i van invocar l'article 27 de l'Estatut de la Fiscalia, que subratlla que "el fiscal que rebi una ordre o instrucció que consideri contrària a les lleis [...] ho farà saber així, mitjançant un informe raonat, al seu fiscal en cap [...]". Moix va acabar acollint-se al que pensava la majoria i va tirar endavant l'escorcoll.

Actuació habitual

El fiscal Anticorrupció ha posat damunt la taula a la SER que això és "una actuació habitual", però altres fonts jurídiques consultades per la mateixa emissora asseguren que poques vegades s'ha hagut d'invocar l'article 27 i que això va generar "tensió" a la junta de la Fiscalia.

De fet, Moix, que hauria provat de limitar la investigació, apareix al sumari de l'Operació Lezo en una conversa que havia tingut l'expresident de la Comunitat de Madrid amb Eduardo Zaplana, en què celebrava la possibilitat que Moix fos el nou fiscal en cap Anticorrupció.
La Unió Progressista de Fiscals va provar d'impedir en el seu moment el nomenament de Moix al·legant l'existència de converses que implicaven el nou fiscal en els suposats tractes de favor del PP.

La Fiscalia ho nega


Per mitjà d’un comunicat, la fiscalia ha negat les acusacions d’haver intervingut per evitar els escorcolls, tot assegurant que “no és possible desvelar elements i ni dades del procediment perquè està sota secret de sumari” i afirmant que “és fals que el fiscal en cap hagi intentat obstaculitzar la investigació”, per afegir que, en tot cas, “les puntuals discrepàncies” sobre com calia procedir en aquesta investigació ja van ser “resoltes” en una Junta de Fiscals, en un “escenari d’estricte i raonable debat jurídic”.

El Nacional

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada