dimecres, 26 d’abril del 2017

26/04/2017. Corrupció. Cas Pujol. I quina coincidència! A la premsa hi haurà a partir d’ara informació a dojo sobre el Cas Pujol. Ves quina coincidència! Quina coincidència que l’entrada a presó del primer Pujol de la trama coincideixi amb les entrades també a presó dels alts funcionaris del PP, immersos fins al coll en la merda de la corrupció consuetudinària, Operacions Púnica, Gürtel, Lezo, Canal de Isabel II, Bárcenas (sé fuerte Luís), Zaplana (yo estoy en política para forrarme), Aguirre (solo dos me han salido rana), i els que vindran...

Benvolguts,

A la premsa escrita, cavernària, oral i digital hi haurà a partir d’ara informació a dojo sobre el Cas Pujol. Ves quina coincidència! Quina coincidència que l’entrada a presó del primer Pujol de la trama coincideixi amb les entrades també a presó dels alts càrrecs del PP, immersos fins al coll en la merda de la corrupció consuetudinària, Operacions Púnica, Gürtel, Lezo, Canal de Isabel II, Bárcenas (sé fuerte Luís), Zaplana (yo estoy en política para forrarme), Aguirre (solo dos me han salido rana), i els que vindran...

En la primera obra del Teatre de l’Absurd d’Ionesco de l’any 1950, de títol “La cantant calba”, l’autor fa que dins de l’absurd els protagonistes vagin repetint una vegada i una altra una frase sense massa sentit en el context usat, i que és una de les constants des d’aquell moment del Teatre de l’Absurd. La frase en aquest cas és “i quina coincidència”, que evidentment en aquell context és absurda, com s’escau. 

Ho diem amb aquest exemple perquè ves quina coincidència que el Poder judicial, sense pressions del Poder executiu, evidentment (L’Estat espanyol és un Estat de Dret com tots els corruptes del Gobierno no paren de dir, i a més hi ha Separació de Poders, tal com va postular Montesquieu i afirmen també sense enrojolar-se tots els corruptes del Gobierno), hagi triat precisament aquestes dates per fer emergir un cop més el Cas Pujol! I quina coincidència!
Gràcies a aquesta coincidència, i quina coincidència! els diaris de la caverna mediàtica podran omplir les Portades del "careto" “grandeur nature” de Jordi Pujol i Ferrusola, i pot ser que no els quedi espai per fer sortir els "caretos" dels Ignacios Gonzálezs, dels Lópezs Madrid (el compi yongui), del patriarca Villar Mir, de l’Aguirre, etc.

D'altra part com que aquests dies sortirà sovint l’acrònim UDEF, què cony és l'UDEF? i si voleu saber de què es tracta llegiu l’apunt seguent:


Vegem els articles:


CAS PUJOL

El patriarca Pujol va dir el 2009, arran del cas Palau, en una entrevista de Xavier Bosch a l'Àgora de TV3, que si s'entrava en furgar corrupteles tothom "prendrà molt de mal". I el 2015, a la comissió que el va fer comparèixer arran de la suposada deixa del seu pare que gestionava el "Júnior" a Andorra, va esbroncar els diputats i va amenaçar amb allò de que "si es fa caure un niu de la branca cauran tots" (a partir del minut 3'25").

En els darrers anys s'ha fet córrer que Pujol tenia informes de molts rivals polítics i institucions i que els faria circular si algun dels seus fills era empresonat.

Veurem si era cert o era un intent d'espantar els aparells de l'Estat.

De moment, llegiu els detalls de la decisió del jutge a la informació d'Isaac Meler i Sara González i el perfil del "Júnior" que fa Oriol March.

CAS PUJOL

Presó sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola

El primogènit de l'expresident ingressarà aquesta nit al centre penitenciari de Soto del Real després d'haver declarat a l'Audiència Nacional espanyola per l'evasió de 30 milions d'euros des de l'inici del cas Pujol

 El jutge argumenta que Pujol Ferrusola segueix realitzant operacions de tota mena per ocultar diners i proves a la justícia

Sara González / Isaac Meler | 25/04/2017 a les 20:43h

Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, passarà la seva primera nit a la presó de Soto del Real. El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha ordenat el seu ingrés immediat i sense fiança al centre penitenciari per presumptament haver evadit 30 milions d'euros des del 2012, l'any en que es va posar en marxa l'operació policial per identificar l'origen de la seva fortuna.

Els principals motius que al·lega el jutge per haver decidit que Pujol Ferrusola entri a la garjola són que segueix realitzant operacions de tota mena per ocultar diners i proves a través de socis, amics i testaferros en països com Mèxic, Estats Units o l'Argentina. A més a més, assenyala que Pujol Ferrusola "manté disponibilitat d'esquemes societaris nacionals i internacionals dissenyats amb l'específica finalitat de situar capitals fora de l'abast de la jurisdicció espanyola, així com la de blanquejar capitals fora d'Espanya i repatriar-los".

De la Mata constata, doncs, que les mesures cautelars imposades fins ara -compareixences setmanals i prohibició de sortir de l'Estat- "no han aconseguit disminuir el risc d'ocultació o destrucció de fonts de prova ni el risc de reiteració delictiva" i ha continuat fent negocis sota sospita. Entre aquestes operacions, per exemple, hi ha una donació de 558.000 euros a la seva filla que aquesta va utilitzar per comprar un immoble al carrer Ganduxer en nom d'una societat instrumental.

19 operacions recollides per un informe de la UDEF [Què cony és això de la UDEF?]

El jutge ha decidit enviar el primogènit de Jordi Pujol a la presó després que aquest matí hagi declarat a l'Audiència Nacional per aclarir què se n'havia fet dels 30 milions. Just després de les seves explicacions, la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat ja han demanat presó sense fiança per a ell.

Els fiscals Fernando Bermejo i Belén Suárez actuen en base a la informació sobre les 19 operacions que recull un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que apunta que va ocultar 30 milions d’euros des de l’inici de la investigació el 2012. Segons els investigadors, Jordi Pujol Ferrusola hauria desplegat des del 2012 "una estratègia de despatrimonialització intencionada" per ocultar actius de la família i impedir, d’aquesta manera, que l’Audiència Nacional en decreti l’embargament en cas d’una condemna per aquest cas.

Inicialment la UDEF va apuntar que el fill gran de l’expresident de la Generalitat –a qui el jutge situa com a encarregat de la gestió de la fortuna dels Pujol a l’estranger- va ocultar 14 milions d’euros en plena investigació, però posteriorment, en un informe de 93 pàgines, va elevar aquesta quantitat fins als 29.917.589,20 euros, que hauria ocultat a través de "negocis jurídics ficticis, inversions no repatriades o pèrdues internacionals fictícies", segons consta al document.


"Negocis jurídics ficticis"

Segons la UDEF, d’aquests gairebé 30 milions d’euros 9,4 milions responen a "negocis jurídics ficticis" que el primogènit dels Pujol hauria utilitzat per ocultar els diners a l’estranger. Uns altres 12,3 milions serien fruit d’inversions "no repatriades" i "pèrdues internacionals fictícies". La resta, 8,1 milions d’euros, a rendiments que no han estat declarats a la hisenda espanyola.

L’informe detalla 19 operacions. El fill gran de l’expresident hauria utilitzat una societat radicada a Mèxic, Ecrem, a més de donacions de 585.000 euros el 2014 a la seva filla Núria que es van traduir en la compra d’un bé immoble a l’empresa del seu pare, préstecs falsos i transferències a les societats mexicanes Forestales y Anzuelos Soluciones SA, així com la inversió de 5 milions de dòlars a un casino a Argentina.

Pujol Ferrusola feia més d'un any que no trepitjava l'Audiència Nacional de Madrid. L'última vegada va ser el febrer del 2016. Llavors, el jutge va prohibir-li sortir de l'Estat i li va retirar el passaport. De la Mata va deduir d'aquella declaració que el fill gran dels Pujol "falta clarament a la veritat" a l'hora d'explicar quin és l'origen de la seva fortuna.


CAS PUJOL: PERFIL

Jordi Pujol Ferrusola, el tentacle més fosc de la família

El fill gran de l'expresident ha fet carrera com a "dinamitzador econòmic" allunyat dels focus però sempre present en el sotabosc convergent

 La compareixença parlamentària del març del 2015 el va definir davant del gran públic: contundent, tallant, segur i abassegador

 Es va definir com a amic "íntim" d'Artur Mas i se'l situa com a clau en el procés de successió de Jordi Pujol al Govern


Jordi Pujol Ferrusola, aquest dimarts a Madrid | Europa Press 25/04/2017 a les 20:49h

Pujol Ferrusola, en la compareixença al Parlament | Adrià Costa
Jordi Pujol Ferrusola, aquest dimarts a Madrid | Europa Press

Va ser com un terratrèmol. Va definir-se com a "dinamitzador econòmic", va treure pit de ser "amic íntim" d'Artur Mas i no li va fer cap vergonya fer el llistat de tots els cotxes de luxe que tenia en un garatge de Teià. Carregat amb un plec notable de documentació i amb ganes de marcar territori des del primer segon, Jordi Pujol Ferrusola (Barcelona, 1958) es va apoderar de la sala de grups del Parlament on va comparèixer en el marc de la comissió d'investigació sobre la família. Fins aquell moment, la seva figura havia estat gairebé una llegenda: se li atribuïen tot tipus de negocis foscos en l'etapa del pujolisme, moviments entre bambolines dins de Convergència i episodis sonats -com ara conduir un Ferrari a alta velocitat a la Cerdanya- de tot tipus. L'home tenebrós de la família va sortir a la llum el 23 de febrer del 2015, i ja no s'ha mogut del primer pla.
 
Jordi Pujol Foto: Adrià Costa

Ha estat imputat per l'Audiència Nacional, li han escorcollat el domicili particular i ha vist com, progressivament, tots els membres de la família han acabat davant la justícia. De declaracions públiques, això sí, no n'ha fet cap. Cal rebobinar fins al 1993 per trobar un entrecomillat oficial del primogènit de la família. "M'agradaria trobar una empresa catalana que tingués un cert volum de comerç internacional per poder practicar. Considero que a Catalunya el comerç industrial és el més important, tant per a l’economia com per a la subsistència com a nació", deia al diari El País. La seva relació amb els mitjans es va tallar de soca-rel quan el seu pare li va retreure haver parlat amb un periodista. "No posis, mai més, coses en boca meva", li va exigir. Dit i fet.

Jugador de rugbi, amb un caràcter fort des de petit -els seus germans en poden donar fe- i hàbil en el món dels negocis, Pujol Ferrusola va ser capaç de sumar 22,4 milions d'euros en el període 2004-2013. De Gabon a Mauritània, passant per l'Argentina i Mèxic, el primogènit no es va amagar en la compareixença parlamentària de ser un "facilitador" per a empreses gràcies als seus contactes. "Moltes vegades no cal ser especialista en una cosa per fer-ho bé", va proclamar davant l'estupefacció general dels diputats, que es van veure desbordats per l'allau d'informació de Pujol Ferrusola -i per l'escassa preparació documental d'algun d'ells-. "En la meva activitat em venc jo i les meves idees, no tinc res concret", ressaltava. No li va anar malament fins que, després de la confessió de l'expresident, la justícia va començar a actuar.

L'interrogatori dels diputats va semblar que ni el cansava. No es va aixecar per anar al lavabo, no mirava el rellotge i en cap moment es va fer l'ofès amb les preguntes més dures. Els dirigents de l'antiga Convergència van observar la compareixença amb aquell posat de qui sap que rebrà un clatellot en el moment més inesperat. Va arribar a mitja intervenció, quan Pujol Ferrusola va fer saber al Parlament que es considerava un "amic íntim" d'Artur Mas, en aquell moment president de la Generalitat. "Hi penso sovint", va considerar el primogènit de la família. Al llibre Ara sí que tocadel periodista Francesc-Marc Álvaro, s'atribueix a l'actual empresonat un paper rellevant en la successió del seu pare en favor de Mas.

Joventut política i factures pendents

El fill gran dels Pujol, inquiet ja des de jove, va estar directament implicat en la fundació de la llavor de les joventuts de Convergència, però se'n va acabar desmarcant. El GEN, un grup de caire elitista de joves nacionalistes, també porta el seu segell. És allà on va coincidir per primera vegada amb Joaquim Triadú, que va acabar formant part del cercle de Pujol com a conseller de la Presidència. La relació entre els dos joves mai va acabar de ser bona, i n'hi ha que veuen la mà del primogènit en la destitució de Triadú. A l'exconseller, però, no li ha anat malament: ha fet carrera dins d'una empresa rellevant, PriceWaterhouseCoopers. El Júnior és d'aquells que no oblida, i al Parlament va voler deixar clar que res del que li està passant seria possible en cas que treballés per una gran companyia com "KPMG o Price". Un dard per qui el volgués entendre.

El seu caràcter també el demostra el fet que arribés a disposar d'una còpia de la gravació de la conversa entre María Victoria Álvarez i Alícia Sánchez-Camacho a La Camarga. En un gest teatral, Pujol li va entregar al president de la comissió d'investigació, David Fernàndez, un DVD amb la gravació que se li havia fet arribar al seu despatx. El seu nom apareixia en diverses ocasions, amb qüestions no només relacionades amb la política o bé amb les presumptes bosses de diners amb bitllets de cinc-cents euros Andorra. La seva vinculació sentimental amb Álvarez ja va rascar la superfície de privacitat en què vivia envoltat el primogènit de la família.

L'entrada a presó del Júnior, el cas Pujol agafa una nova volada.

És el primer membre de la família que hi ingressa, i suposa un dels punts clau des de la confessió de l'expresident. Una de les teories que més circula en entorns convergents és que aquell document del 25 de juliol del 2014 va ser per "protegir" la família, però ni tan sols el seu membre més acostumat a la foscor se n'ha sortit. La seva rellevància privada era tal que mantenia una relació excel·lent -passejades i sopars habituals- amb l'avi Florenci, de qui provenia la presumpta deixa que està al centre de totes les preguntes. Qui la gestionava, a partir dels noranta? Se n'encarregava, sí, Jordi Pujol Ferrusola.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada