divendres, 23 de gener del 2015

22/01/15. Directe.cat. El passotisme de l’estat espanyol amb la catalanofòbia arriba a l’ONU. L’estat espanyol tolera la incitació a l’odi i els insults contra els catalans

Benvolguts,
Els comentaris complementaris d’aquest article, Col·lectiu Drets, Eufemismes, Nazisme, apareixeran en apunts posteriors...

22 de gener de 2015
Drets denuncia que a l’Estat espanyol es cometen greus abusos sota l’empara de la llibertat d’expressió que atempten contra els drets del catalans i que poden constituir actes criminals.

L’associació d’advocats voluntaris Drets cansats que la justícia espanyola no actuï per defensar els drets dels catalans davant la creixent catalanofòbia ha interposat una demanda al Consell de Drets Humans de l’ONU alertant que a l’Estat espanyol s’ataca sistemàticament els catalans sense que l’Estat intervingui, fet que constitueix un abús evident del dret a la llibertat d’expressió. En una carta al relator de l’ONU també denuncien la “inacció de les autoritats espanyoles”, que  “han ignorat sistemàticament els requeriments presentats per nombroses organitzacions de la societat civil i intel•lectuals”.


L’estat espanyol tolera la incitació a l’odi i els insults contra els catalans

El president de Drets Sergi Blázquez ha fet arribar al Relator Especial de les Nacions Unides per la Llibertat d’Opinió i Expressió David Kaye diverses de les denúncies presentades per Drets i li ha fet saber que la justícia espanyola es queda sistemàticament de braços plegats davant dels delictes d’amenaces, odi i insults que s’estan cometent contra els catalans en el marc del procés polític i social que viu Catalunya.

Comparar els catalans amb els nazis és legal 
Fa només dues setmanes que la Fiscalia Especial per delictes d’Odi i Discriminació va desestimar una denúncia de Drets contra el diari ABC per haver comparat el sobiranisme català amb el nazisme ja que el codi penal espanyol només preveu en l'article 607.2 que sigui delicte la justificació del genocidi i no la comparació.

Molta feina amb poc temps 
L’associació Drets des que va néixer el passat octubre ha presentat diverses denúncies:
·        com ara contra el diari La Razón i el seu director Francisco Marhuenda per haver publicat les fotografies del carnet d’identitat dels  jutges i magistrats catalans que havien signat un manifest a favor del Dret a Decidir,
·        contra el diari ABC per comparar sobiranisme i nazisme,
·        contra un centenar d’usuaris de Twitter per apologia del genocidi
·        i contra els partits falangistes que van organitzar l’acte del 12 d’octubre a Montjuic pels seus discursos d’odi contra Catalunya. 
Directe.cat

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada