dijous, 27 d’octubre del 2016

26/10/2016. Vicent Sanchis. Com reaccionarem? La quantitat de causes i causasses judicials que comencen a encadenar-se per “desobediències” vàries al denominat “procés sobiranista” n'estan fent, en efecte i mai més ben dit, un autèntic “procés”. I a l’estranger els diaris presenten l’Estat espanyol i la seva judicatura i les seves Lleis (I la Consti!), amb els seus ulls d’experts i imparcials i la pregunta d’en Vicent és, Com reaccionarem?

Benvolguts,

En Vicent Sanchis comença l’article dient que La quantitat de causes i causasses judicials que comencen a encadenar-se per “desobediències” vàries al denominat “procés sobiranista” n'estan fent, en efecte i mai més ben dit, un autèntic “procés”.

Hem afegit aquest enllaç a un article de l’Iu Forn que esmenta una darrera l’altra les Lleis i Citacions que els Tribunals espanyols utilitzen contra la legislació emesa des de fa dos anys pel Parlament de Catalunya. De cada tres lleis que ha recorregut el Gobierno del PP en funcions, dues són catalanes i l’altra de tots els altres territoris…


I la pregunta que en Sanchis es fa, després d’esmentar uns quants casos de com els diaris seriosos europeus com el Financial Times presenten l’Estat espanyol i la seva judicatura i les seves Lleis (I la Consti!), la pregunta que es fa, diem és: I Com reaccionarem?

Vegem l'apunt:


26 octubre 2016 2.00 h
Com reaccionarem?
Vicent Sanchis
Serà en la tensió on se la jugaran les institucions i la societat catalana
La quantitat de causes i causasses judicials que comencen a encadenar-se per “desobediències” vàries al denominat “procés sobiranista” n'estan fent, en efecte i mai més ben dit, un autèntic “procés”. Un procés judicial general. Un sumaríssim contra el dret a decidir de Catalunya, contra la mateixa democràcia. Així ho veuen també des de fora. Així ho veuen també articles i cartes que aquests dies s'encadenen a la premsa britànica; especialment, al Financial Times, en resposta a uns altres que publica la diplomàcia espanyola i que no desperten tantes simpaties entre els lectors. Dijous passat l'excònsol britànic a Barcelona Geoff Cowling sentenciava sense gaire dret a la rèplica escaldada: “El Parlament de Westminster ha atorgat a Escòcia el dret a decidir el seu futur. En canvi, el Parlament espanyol a Madrid rebutja debatre la demanda catalana. El Regne Unit no té por de la democràcia: se la fa seva. Tampoc Espanya li hauria de tenir por.” Però ni el PP ni la justícia espanyola llegeixen el Financial. Carme Forcadell, les desenes de regidors “desobedients”, Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs acabaran, d'una manera o una altra, sentenciats. No seran els únics. N'hi haurà molts més. I llavors quedarà determinada l'alçada real de la causa catalana. El PP i Rajoy –que s'eternitzaran al govern espanyol– es mouen com les anguiles en l'aigua bruta de la tensió. I serà en la tensió on se la jugaran les institucions i la societat catalana més inquieta. Com reaccionaran?
Vicent Sanchis

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada