dissabte, 18 de juny del 2016

11/06/2016. CUP. Resultat per comarques i per organitzacions de la votació de les assemblees de les CUP del 29 de maig. Matriu Territoris-Organitzacions.

Resultat per comarques i per organitzacions de la votació de les assemblees de les CUP del 29 de maig.

Sembla que aquesta notícia està originada al digital www.Aldia.cat d’Europapress.

Aquest quadre de sota ens dóna pistes sobre com s’organitza “la CUP” més ben dit “les CUP”. D’entrada presenta les CUP territorials (13 territoris) i després les diferents organitzacions (partits?) de “les CUP” (9 organitzacions). No sabem de quin territori i de quina organització són cada un dels 10 diputats. Tampoc no sabem quanta gent dels militants o associats o adherits (gent amb dret a vot) pertany a cada territori ni a cada organització!
Segurament que si es fes una matriu Territoris-Organitzacions seria molt més fàcil d’entendre-ho. Llavors podem suposar (sense saber segur qui és d’on) que l’Anna Gabriel pertany a la territorial del Bages i a l’organització Endavant i que l’Albert Botran pertany a la territorial Nord-Oriental (Girona) i a l’organització Poble Lliure. (aquestes dades són inventades, no sé on trobar-les amb certesa!)
Aquesta distribució territorials-organitzacions així com el pes de cada una  és de difícil pair pels estranys. Sobretot si no coneixem la manera de comptar o d’elegir els candidats o els representants a les Assemblees corresponents. Si fem una comparació amb l’ANC veurem que l’ANC té també Territorials i Sectorials i que en dissenyar un Secretariat hi tenen pes els uns i els altres. Quan s’elegeix el Secretariat, el mètode (no sé segur si les xifres són aquestes) és que d’un llistat de 55 candidats territorials se’n trien 20 i d’un llistat de candidats sectorials (o nacionals) se’n trien 7. Al final el Secretariat està compost dels 55 primers candidats escollits per territori i dels 20 primers candidats escollits per sectorials (o nacionals).
Un cop establert el secretariat de 75 membres ells elegeixen els càrrecs directius, president, secretari, tresorer, etc.
Quan han de votar suposo que vota tot el secretariat en igualtat de condicions.
D’aquesta manera sembla que no hi ha ambigüitats en les eleccions.
Pel que fa a les CUP sabem que hi ha hagut sorprenents resultats, que poden ser certs o de tupinada. En la votació del gener del 2016 per a la investidura o no de l’Artur Mas hi va haver un empat de 1515 vots entre el i el No. Empat que fou criticat per irreal amb testimonis que varen explicar que fou “tunejat”!
D’altra banda en el quadre de sota sobre l’Esmena a la totalitat cal preguntar-se per què en aquest cas es vota amb vots delegats i en canvi en la del gener votava tothom?
El resultat fou que en les votacions territorials hi ha un empat de 24 vots entre Retirar l’Esmena o No Retirar l’Esmena i a més hi ha 2 abstencions (total 50 vots territorials). També en les votacions per organitzacions (hi ha 9 organitzacions, però només 8 han votat) surten 2 vots per Retirar l’Esmena, 5 vots per No Retirar l’Esmena i 1 vot d’abstenció. 


Retirar l’Esmena
No Retirar l’Esmena
Abstencions
Territorials
24
24
2
Organitzacions
2
5
1
Total
26
29
3


Intentarem aclarir més el nombre de territorials, d'organitzacions i de metodologia...

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada