dilluns, 12 de març del 2018

11/03/2018. JoanSolé . El Gobierno es vanta de saltar-se la Constitució i la separació de poders amb Catalunya. El ministre té una explicació: ''Ens han obligat''. El periodista, que no s'esperava una resposta d'aquesta índole, ja que reconeix que el poder executiu i judicial van agafats de la mà, li qüestiona si el fet d'actuar d'aquesta manera no hi ha un preu molt alt a pagar, "Tot això no ha succeït per casualitat, ha succeït per l'acció de les institucions. Sens dubte de la Fiscalia, sens dubte del Poder Judicial i sens dubte del Govern"."És que el desafiament ens ha obligat a això", respon el ministre: "Per a mi, aquesta prova de les costures de les institucions és la millor moralitat de tot això. Quan la nostra democràcia, la nostra Constitució, ha estat posada en escac ha reaccionat".


Benvolguts,

En Joan Solé al Digital.cat del dilluns 12/03/2018 ens explica que en una entrevista a El Mundo al ministre de justícia Rafael Catalá, deixa anar aquesta increiïble notícia:

Sense dissimular, el ministre de Justícia, Rafael Català, s'ha vantat en una entrevista al diari El Mundo, de vulnerar la separació de poders i saltar-se la Constitució espanyola per fer front al cas català.

I si ho entenem bé el ministre de Justícia ha respost:

"Tot això no ha succeït per casualitat, ha succeït per l'acció de les institucions. Sens dubte de la Fiscalia, sens dubte del Poder Judicial i sens dubte del Govern"

I ho acaba amb:
''Ens han obligat''. “Quan la nostra democràcia, la nostra Constitució, ha estat posada en escac ha reaccionat".

I si ho continuem entenent bé el ministre de Justícia explica que la “seva” democràcia, la “seva” Constitució, ha reaccionat quan ha estat posada en escac amb el contuberni entre Política i Justícia que hem explicat repetidament aquests darrers dies, usant el nom “lawfare” o sigui “poder judicial” que internacionalment se li dóna.

I encara podem comprendre finalment que dos ministeris del Gobierno espanyol (i qui diu dos ministeris diu tot el Gobierno) han estat fent trampa repetidament usant des de fa anys els diners de tots els espanyols, (inclosos els catalans) per lluitar contra el Govern català!

En Ferreres va il·lustrar un cas similar de separació de poders en el nostre Estat de Dret, de la següent manera:



Vegem l’article d’en Joan Solé:

11 DE MARÇ DE 2018 10:45 H


El ministre de Justícia es vanta de les mesures aplicades en una entrevista a El Mundo


Sense dissimular, el ministre de Justícia, Rafael Català, s'ha vantat en una entrevista al diari El Mundo, de vulnerar la separació de poders i saltar-se la Constitució espanyola per fer front al cas català.

© Tània Tàpia

La contradicció de Rafael Català és de traca. El Gobierno, que va reptar Puigdemont a presentar-se a les eleccions del 21-D, ara no només persegueix i censura la seva candidatura, també la de Jordi Sànchez.

El ministre té una explicació:

"Tot això no ha succeït per casualitat, ha succeït per l'acció de les institucions. Sens dubte de la Fiscalia, sens dubte del Poder Judicial i sens dubte del Govern".

El periodista, que no s'esperava una resposta d'aquesta índole, ja que reconeix que el poder executiu i judicial van agafats de la mà, li qüestiona si el fet d'actuar d'aquesta manera no hi ha un preu molt alt a pagar, "s'estan posant a prova les costures de les institucions de l'Estat?" pregunta.

"És que el desafiament ens ha obligat a això", 

respon el ministre: 

"Per a mi, aquesta prova de les costures de les institucions és la millor moralitat de tot això. Quan la nostra democràcia, la nostra Constitució, ha estat posada en escac ha reaccionat".

Joan Solé

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada