dijous, 28 d’octubre del 2010

28/10/10. Continua la polèmica pel genocidi lingüístic que estan perpetrant el PP i els seus adlàters a Catalunya

Benvolguts,
Continua la polèmica pel genocidi lingüístic que estan perpetrant el PP i els seus adlàters a Catalunya.
En el Periòdicu hi ha un editorial i res més (coherent amb qui els paga). A l’Avui hi ha un munt d’articles (coherent amb el país que volen servir)...
El Periòdicu
“Cauteles per al català
Dijous, 28 de octubre del 2010

Dos paràgrafs:
La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspèn cautelarment diversos articles del reglament d'ús del català, a l'Ajuntament de Barcelona, i del de comunicació institucional, a la Diputació de Lleida, pot obrir la caixa dels trons en un àmbit, el de l'Administració local, on els problemes lingüístics brillen per la seva absència.
És força dubtós que amb recursos com els del PP i Convivència Cívica Catalana -a Lleida-, i resolucions com les del TSJC es preservi la serenitat necessària per mantenir la pau lingüística que des de sempre preval a Catalunya sense grans dificultats.
Hi ha un comentari brillant:
És evident que l'espanyolisme està en contra del català, i que hi ha espanyolistes també a casa nostra. Però cal no confondre's, l'espanyolisme no és un nacionalisme com el català o el basc: és expansionista, per tant, és un imperialisme.


De l’Avui
Desclot

Menys reglaments i més fets

28/10/10 02:00 - Vicent Sanchis
Contra l'opinió dels que n'havien menystingut els efectes, la sentència del Tribunal Constitucional comença a fer-se sentir. La justícia espanyola acumula tots els defectes de la burocràcia més insolvent –i encara més–, però és capaç de tornar-se ràpida i efectiva en defensa dels propis interessos. I no hi ha interès més prioritari a Espanya que la pàtria. I la llengua, que sempre l'ha acompanyada per les rutes imperials. Per això, determinat que el català a Catalunya no pot ser prioritari en res, brotaran sentències com bolets per reduir-la a folklore prescindible. Ara ha estat el Tribunal Superior de Justícia, que ha suspès els articles més ambiciosos dels reglaments d'ús lingüístic de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Barcelona. Afirma Jordi Hereu que aquesta és una “polèmica falsa” i “sense transcendència”, d'oportunisme electoral. Quanta miopia. Ni de bon tros, alcalde. Amb tota la justícia en contra, potser ha arribat el moment de reglamentar menys i d'actuar amb molta més contundència sense paraigües legals.

“Croada del PP contra el català

El PP es llança contra el català en una ofensiva total

Sánchez-Camacho anuncia recursos en tots els àmbits, prioritzant el municipal, per “igualar” el català i el castellà

28/10/10 02:00 - barcelona - email protegit

El PP està convertint la defensa de la seva política lingüística en una croada per debilitar el català. I no pensa aturar-se. A l'empara de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, la formació d'Alícia Sánchez-Camacho va anunciar ahir que recorrerà contra les lleis, normes o reglaments que faci falta, en especial en el món municipal, perquè es compleixi el que, segons el seu parer, representa “la igualtat” entre el català i el castellà. És a dir, que el català no pot ser la llengua preferencial en cap àmbit de Catalunya, tal com va dictaminar el 28 de juny el TC.
Amb la complicitat de Ciutadans i del Defensor del Poble, el PP ja ha qüestionat judicialment el codi de consum, les lleis d'acollida i del cinema, i ara ha començat a apuntar cap al territori municipal, atacant els reglaments d'ús del català de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida, suspesos de manera cautelar pel Tribunal Superior de Justícia (TSJC). El PP no va concretar quins consistoris més denunciaran, però sí que duran el seu criteri lingüístic fins al final.
El bilingüisme
“Seguirem presentant recursos al TSJC en el cas que es produeixin reglaments que estableixin l'ús preferent del català a les diputacions o als ajuntaments de tot Catalunya”, va advertir Sánchez-Camacho, acompanyada per Alberto Fernández Díaz. “La defensa del PP del bilingüisme és en tots els àmbits: a l'escola, a l'administració, als hospitals i a tot arreu on creiem que els catalans tenen dret a tenir accés en català i castellà”, va remarcar la líder popular.”

Reflexió
Ja surt en una Reflexió d’ahir que el bilingüisme és un invent per fer veure que el castellà és una llengua discriminada a Catalunya. Els espanyols (i els seus partits i els seus TCs, etc) no volen admetre que Catalunya tenia una llengua abans que ells arribessin: Castella tenia el castellà, Euskadi l’euskera, Galícia el gallec, la França del Nord el francès o “langue d’oil”, la França del Sud tenia l’occità o “langue d’oc”, alemanya l’alemany, holanda l’holandès, Bèlgica en tenia dos territorialment separats, flamenc i való, i Catalunya tenia el català. Oi que és senzill d’entendre? Doncs els espanyols no ho volen entendre, entossudits a demostrar que Catalunya sempre ha sigut bilingüe. I no és així perquè els espanyols no hi han sigut sempre a Catalunya. I per tant la llengua dels catalans és el català, no el bilingüe!


Joan A. Forès
Reflexions

dimecres, 27 d’octubre del 2010

27/10/10. Francesc padrós. En Quim Monzó, Siboney, el PP i C's

Benvolgudes i benvolguts,
Us reprodueixo a aquí sota l’article d’en Quim Monzó publicat a La Vanguardia d’ahir dia 26 d’octubre.  Està escrit en castellà ja que és la llengua utilitzada per aquest rotatiu, però si el compte Godó aixeques el cap s’enfadaria molt.  Ataca als hereus polítics del seu exdirector Sr. Galinsoga, aquell que deia que “todos los catalanes son una mierda”. Les protestes que va generar aquella frase dita al sortir d’una missa en què s’havia dit l’homilia en català, va fer perdre a La Vanguardia 30.000 exemplars de tirada i uns 20.000 subscriptors.  Al final en Galinsoga (Luis Martínez de Galinsoga de la Serna, per dir el nom complert) va ser destituït i substituït per... sabeu qui? Don Manuel Aznar, us sona?
Des d’aquella data m’he resistit sempre més a comprar la Vanguardia i així ho segueixo fent.  Però ahir em vaig equivocar.  Llegiu:
Siboney, en tu boca la miel puso su dulzor.

Todos esos medios de comunicación que una y otra vez ponen el grito en el cielo cuando en Catalunya se multa a las empresas que incumplen la ley de lenguas y no tienen sus rótulos como mínimo en catalán han pasado de puntillas por la noticia de que, el año pasado, la Generalitat de Catalunya multó a 94 empresas por no etiquetar en castellano. Son esos diarios, esas radios y esas cadenas de tele que generan gigantescas bolas de mierda a base de deformar la realidad, voceando que aquí se prohíbe rotular en español y que a quien no habla en catalán nos lo comemos con patatas fritas para desayunar.
A la cabeza de ese alud de patrañas, el Partido Popular y su lazarillo, Ciudadanos, que, en esta ocasión, han decidido mirar hacia otro lado y silbar Siboney, que es la mejor melodía para disimular. Pues sí: el año pasado la Generalitat multó a 94 empresas por no etiquetar en castellano y en esta ocasión la caverna no dice ni mu. Silencio absoluto. Ni una queja, ni un gemido, mucho menos un asomo de rebelión. Nada de "¡Vaya atropello!". Nada de "¡Ustedes no tienen derecho a decirme en qué lengua debo etiquetar mis productos!". Ningún grito de "¡Libertad!". ¿Por qué no repiten ahora aquello tan sobado de "Prohibido prohibir"? Leo en El País , el sábado, que Jordi Anguera, director de la Agència Catalana del Consum, explica diversas cosas respecto a esas multas. Una: "La regulación, en el caso del etiquetaje, es favorable al castellano. Hay cerca de 120 leyes estatales que obligan a etiquetar en español". Ojo al dato: ¡"120 leyes estatales que obligan a etiquetar en español"! Por mucho que aguzo el oído no oigo que nadie se rasgue las vestiduras, ni que aúllen en Intereconomía. Otra cosa que explica Anguera: "Las indicaciones obligatorias del etiquetado deberán figurar, al menos, en castellano, lengua española oficial del Estado". 
¿Dónde están ahora las acusaciones de nazis, por seguir la ley? Escasamente críticos con el nazismo -y su versión cheli, el franquismo-, a la mínima llaman nazi a cualquiera que no piense como ellos y, ante las multas que los de la Generalitat imponen por no etiquetar en castellano, se callan y esta vez no los llaman nazis. 
¿Qué pasa? Explica también El País que la Generalitat "multó a la multinacional del mueble Ikea con 8.000 euros por varias deficiencias en la información al consumidor; entre otras, no disponía del etiquetaje en castellano". Si las multas hubiesen sido por no etiquetar en catalán, ya habría ahora mismo dos nutridas manifestaciones de catorce o quince personas: una frente a Ikea Montigalà y la otra frente a Ikea L'Hospitalet -con Albert Rivera y Sánchez Camacho a la cabeza, respectivamente-, pidiendo que no se multe a nadie y exigiendo que de una vez por todas acabe esta terrible dictadura nacionalsocialista catalana.
 
Quim Monzó
Si voleu veure’l en directe per Internet, entreu a l’adreça:
Com s’hi pot deixar un comentari, he aprofitat per dir-hi la meva.
Una abraçada,
Francesc Padrós