dimarts, 3 de maig del 2011

03/05/11. Els Mossos són els grisos d'ara

 Benvolguts,
Ja vaig fer bé jo quan vaig saludar la posada en marxa dels Mossos amb l’eslògan “Volem ser apallissats pels Mossos d’Esquadra!” Avui una trista constatació: Els Mossos són els grisos d'ara.
Un jove de nom Jonathan Ivorra (Jona), veí de la Sagrada Família, fou detingut pels Mossos al 2006. I jutjat i absolt el 2011!

Els antecedents.
El jovent de Barcelona es va manifestar diverses vegades contra l’especulació urbanística a Ciutat Vella.
“Entre elles, la manifestació del 5 d'octubre 2006, que va acabar amb enfrontaments i detencions, fruit de la gran tensió entre el veïnat i les institucions públiques i privades implicades en el cas, que van enviar-hi la unitat policial més armada i violenta del cos dels Mossos d'Esquadra.”

La detenció
“Una setmana després dels fets, el 13 d'octubre de 2006, els Mossos d'Esquadra van procedir a detenir un veí del barri de la Sagrada Família, en Jonathan Ivorra. La detenció es va produir de forma vexatòria. El van acusar de llançar coets contra la policia i li van atribuir delictes de desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat. Negant-li tota presumpció d'innocència i trepitjant els drets més bàsics d'una societat democràtica, en Jona va ser detingut al portal de casa seva, davant la seva companya per part de quatre policies absurdament encaputxats que el van emmanillar i el van traslladar als calabossos de la comissaria de Les Corts, on el van interrogar, despullant-lo físicament i agredint-lo verbalment.”

El judici i l’absolució

Un cop llegida, i païda, la notícia, cal demanar a la trepa del shing-sui, responsables dels Mossos l’any 2006, i al Tripartit en general que ens expliquin amb quins criteris s’agafen o es peguen o es torturen uns joves i amb quin criteri no se n’agafen d’altres? I cal corregir aquestes desviacions. Els ciutadans volen veure els Mossos com a amics i protectors, no com a sorges!

Les evidències
·         Els Mossos van detenir un jove perquè estava fitxat com a 'independentista'
·         Els Mossos van detenir un jove que ni havia sigut vist a la manifestació ni als aldarulls posteriors
·         Els Mossos van detenir un jove a qui no es podia reconèixer en les imatges presentades per l’acusació
·         Els Mossos van detenir un jove sense tenir proves pericials ni científiques de cap tipus
·         Els Mossos van detenir un jove negant-li tota presumpció d'innocència i trepitjant els drets més bàsics d'una societat democràtica
·         Els Mossos no van detenir les persones que havien provocat els aldarulls el dia dels fets
·         El jove ha estat absolt i la defensa acusa tot el “tinglado” de  'muntatge policial'
Em pregunto si els culpables d'aquestes arbitrarietats seran castigats?

La notícia de directe.cat
“L'Ajuntament de Barcelona i la fiscalia l'acusaven de desordres públics i atemptat a l'autoritat.  Els Mossos admeten que el van detenir només perquè estava fitxat com a 'independentista'
La jutgessa ha absolt Jonathan Ivorra 'Jona' dels delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat per haver participat en els aldarulls posteriors a una protesta contra el 'Forat de la vergonya' a Barcelona l'any 2008. L'Ajuntament de Barcelona i la fiscalia demanaven 8 anys de presó per al jove que ha estat finalment absolt després que els Mossos d'Esquadra hagin admès que van detenir-lo perquè estava fitxat com a 'independentista' reconeixent fins i tot que nou agents ni tan sols l'havien vist a la manifestació o els aldarulls posteriors ni se'l podia reconèixer a les imatges presentades per l'acusació.
Segons Alerta Solidària, cap dels agents no va basar el reconeixement d'en Jona en proves pericials o científiques de cap tipus, i cap d'ells no ha estat capaç d'explicar perquè no es van detenir les persones que havien provocat els aldarulls el dia dels fets. Per tot plegat la defensa havia demanat l'absolució dels acusats i va qualificar l'acusació de 'muntatge policial' contra persones compromeses amb el seu entorn i els moviments socials de Barcelona”

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada