dilluns, 30 d’abril del 2012

30/04/12. Presentació Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i CCN a Ciutat Vella (2)

Benvolguts,

Ja us vaig fer avinent que havia anat la Presentació conjunta de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i el Cercle Català de Negocis (CCN) a Ciutat Vella. El tema de la xerrada era Els pressupostos de l’estat propi i l’espoli econòmic de Catalunya. I ja us vaig explicar el desenvolupament de la vetllada, incidint en la part de presentació del primer ponent, en Joan Canadell del CCN. Quedava per explicar la segona part, en la que l’Uriel Bertran, parlamentari i Secretari General de SI, incidiria amb més profunditat sobre el que en Joan Canadell havia exposat.

 
Ja varem explicar que en Joan Canadell i l’Uriel Bertran es varen repartir la feina, coordinadament, explicant l’espoliació o robatori fiscal que pateix Catalunya i a continuació explicant la potencialitat d'una Catalunya independent i per tant l’encaix que tindria a Europa. Si l’actual panorama econòmic i social és depriment, tant per les retallades com pel tracte vexatori que el nacionalisme espanyol sempre ens ha aplicat, patint els atacs per terra, mar i aire a la nostra integritat com a poble, prohibint la immersió a les escoles, prohibint-nos de projectar-nos a l’exterior, negligint l’ús del català a casa i també negligint-lo a l’estat espanyol i al mon (que els diners dels nostres impostos s’usin només per projectar el castellà a través de l’Instituto Cervantes i que el català ni s’esmenti, per exemple), el nou panorama que s’obre amb la independència és lluminós. L’explicació de com un cop sortits de la grapa depredadora del nacionalisme espanyol el panorama canvia i es converteix en molt engrescador és molt temptadora. Sempre que es faci a temps!

 Avui completo la ressenya amb l’exposició de l’Uriel Bertran. Es va guiar en el document que SI va editar quan va presentar l’esmena a la totalitat dels pressupostos de la generalitat d’aquest any: http://es.scribd.com/doc/78191136/Els-Pressupostos-de-l-Estat-Propi-2012. Baixeu-lo del núvol i llegiu-lo amb atenció. Us ajudarà en els tètrics i llòbrecs mesos que venen!

 

 Aquest document analitza els Pressupostos de l’autonomia 2012 de CiU-PP, explica l’evolució del dèficit i del deute viu, camí cap al precipici i proposa l’esmena a la totalitat explicant i comparant el que recaptarà la hisenda catalana, l’eliminació del robatori fiscal i les millores que es produiran en Serveis socials en els departaments d’Educació, Salut i Benestar Social, en inversions per sortir de la crisi en els departaments de R+D, Empresa, Ocupació, infraestructures i Universitats i, en la rebaixa de l’impost de societats. S’equilibrarà el pressupost en dèficit 0 comparat amb el dèficit dels 10.000 M€ que actualment cada any es produeix, i per tant aturant el cercle viciós de l’augment dels interessos, malgrat les retallades. Proposen de situar el sector públic entre els més sanejats d’Europa en un any!
A continuació va passar al detall de les quantitats i va comparar el total d’ingressos actuals amb l’estatut i els ingressos que podria haver-hi en assumir la sobirania fiscal. Es passaria del pressupost de la generalitat de 24.000 M€ a 41.000 M€, un 70% més d’ingressos. S’assoliria l’equilibri financer i es reduiria el deute sobre el PIB del 20% al 17%.
Tot seguit va presentar un estudi detallat de les despeses de l’estat propi en comparació al pressupost de Catalunya com a Comunitat Autònoma.

Finalment va presentar el dèficit i el deute públic de Catalunya actualment i amb estat propi comparat amb aquestes magnituds dels altres països europeus

 En conclusió, una agradable vetllada, uns conceptes i números que no per coneguts varen ressaltar amb llum pròpia i per tant felicitats als ponents per la claredat de les seves exposicions.


Insisteixo, contacteu amb SI i el CCN i poseu-vos d’acord per fer una presentació de caire semblant al vostre barri!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada