dimarts, 12 de febrer del 2013

12/02/13. Rahola diu prou al director de La Razón i un Comentari moooolt encertat


Benvolguts,

Una notícia del directe.cat, que té molta “molla”. Ens demostra el tremp de la Rahola i com els botiflers de RAC1 que l’acompanyen callen.  Diu la notícia: Mentre, Jordi Basté, Marius Carol i Xavier Sardà feien l’orni... Fa un cert tuf sociata, oi? O botifler?

També un comentari, que és tota una lliçó d'història, molt ben fet d’un comentarista d’àlies Synera. No us el perdeu!
 

La notícia:

11 de febrer de 2013

Rahola diu prou al director de La Razón

La periodista ha posat en evidència, en directe, el dèficit democràtic conceptual del director de La Razón, Paco Marhuenda, a qui ha retret que insulti milions de catalans

A la tertúlia de Rac1 d’avui dilluns la periodista ha volgut deixat les coses clares al director de La Razón a qui ha acusat de banalitzar les ideologies totalitàries. Arran d’un article al diari que dirigeix Paco Marhuenda, que vincula les xiulades al rei amb l’”independentisme català totalitari”, Rahola ha dit a Marhuenda que “no és la primera vegada que als catalans ens dieu nazis” i que és un insult als milions de persones que han votat opcions independentistes a Catalunya, i li reclama no banalitzar el nazisme ni les ideologies totalitàries i menys posar dins aquest cove persones que han lluitat per la democràcia. Mentre, Basté, Carol i Sardà feien l’orni.
El Marhuenda més recargolat contra l’independentisme, suspèn en democràcia

En un primer moment, davant l’esbatussada de Rahola, Marhuenda ha dit que ell hagués matisat l’article d’Agustín de Grado on s’afirma que l’independentisme català és un projecte totalitari, poc després Marhuenda
però ha defensat que “una persona pot ser demòcrata i totalitària fins que aconsegueixi el seu objectiu, com el vostre que és la independència” i ha afegit” a veure si els totalitaris s’”enteran” que xiular al rei, en un estat democràtic, és una mostra de totalitarisme”. Rahola li ha respost que impedir xiular sí que és totalitari.

Rahola és queda sola defensant el del dret a decidir a can Basté

La tertúlia d’avui ha estat una olla de grills en la que fins i tot Xavier Sardà ha fet la trompeta imitant el so de les corrides de braus en directe, en la que Basté no ha sabut posar ordre, però el més destacable ha estat el fet que ni Marius Carol -capaç d’abraonar-se per que el Barça juga un partit a les dotze del migdia-, ni Sardà, que sovint presumeix de demòcrata i equànime, ni el mateix Basté que s’indigna a diari i intervé en les tertúlies quan vol, han mogut un dit per posar Marhuenda al seu lloc i defensar el dret a decidir dels catalans.
 

Synera. Un comentari

Te mar Aragó? No, es com Suïssa. Tenia flota Aragó? Tampoc, donat que no tenia mar. A qui es deu l'imperi mediterrani del regne D'Aragó i Catalunya? Als catalans. Què van conquerir? Els Regnes de València i de Mallorca, entre d'altres. Quines armes tenen els Regnes d'Aragó, de València, de Mallorca, etc? Les quatre barres del Comte de Barcelona, donades per Carlemany. Quina era i és la llengua majoritària de la Corona? El català. Sí, sí, no l'aragonès oriental. Pregunteu a la Matarranya...On hi ha el gòtic civil més gran del mon quan el Regne era un imperi? A Barcelona. A on es va dirigir Peronel·la en casar-se amb el Comte de Barcelona? ? A la Cort de Barcelona. A on hi ha dos palaus reials? A Barcelona. A on s'enterren els reis d'Aragó? A Poblet. A on s'enterraven abans? A Ripoll. En quina llengua estan escrites les Cròniques del Rei d'Aragó Jaume I? En català. Qui va crear el Dret marítim i els Consolats de mar? Qui fou un dels més gran humanistes del Renaixement? Raimon Llull. En quina llengua escrivia? En català. Més clar, l'aigua... Aragoneses orientales con mucha honra. Elevamos al máximo el Reino de Aragón. Respetando la idiosincrasia de cada pueblo. Una Confederació a l'estil Suïssa! No com Espanya que quasi ha diluït a Aragó, transformant-lo en una província de Castella. Així ho han volgut i així van.

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada