divendres, 1 de febrer del 2013

01/02/13. La credibilitat de la marca Espanya tocada i enfonsada

Benvolguts,

Vull recordar la frase del film Judici de Nuremberg que varem comentar fa pocs dies. El que és important és la primera vegada!: El jutge que l'ha condemnat li respon que n'és responsable des del dia que va dictar la primera sentència injusta sabent que ho era, que va cedir a la pressió del règim, que no va denunciar l'abús contra les persones...
Ho dic perquè en totes les corrupcions hi ha també una primera vegada. Després és més senzill. I aquesta frase, avui, és aplicable al PP!
També recordo el genial acudit sobre el crim  organitzat que ja haviem usat un altre cop (i que pel que sembla l’haurem d’anar usant sovint). Guaiteu l’acudit en anglès: El nen diu Papi estic considerant fer carrera en el Crim Organitzat i el pare li pregunta immediatament Govern o Sector Privat? I respon ell mateix Jo t’aconsellaria el govern. Mai no van a la presó.
 
1 de febrer de 2013

El PP situa Espanya al mapa de la corrupció al món

REUTERS, CNN, Financial Times, Washington Post, BBC, The Guardian, La Nación ... posen la corrupció a Espanya en el punt de mira internacional

L'escàndol de la suposada 'Comptabilitat B' del PP ha saltat a les pàgines de tots els mitjans Internacionals de referència. Alguns ha ressaltat la complicada situació de Rajoy i la pèrdua de confiança en les elits polítiques espanyoles, altres assenyalen el clima creixent de corrupció a l’estat espanyol vinculant-lo a la bombolla immobiliària i assenyalen que afecta a les institucions clau de l’estat. També s’ha destacat la paradoxa que els mateixos que pugen impostos són evasors fiscals, i es fan ressò de les etiquetes més utilitzades a Twitter: “Rajoy dimissió”
 
La credibilitat de la marca Espanya tocada i enfonsada

Reuters, parlava d’un document “molt incriminatori” i posava de manifest que al marge de que l’afer no fos il.legal les acusacions presenten “qüestions ètiques molt serioses” pel fet que els fets es van produir durant la bombolla immobiliària quan els polítics van facilitar nombrosos contractes de construcció.

CNN, en l’edició digital titulava “Els creixents escàndols de corrupció a Espanya afecten institucions clau”

Financial Times, titular explícit “Rajoy, arrossegat a un escàndol de corrupció” i destaca que la confiança en les elits polítiques espanyoles s’ha enfonsat fins al seu mínim històric.

Washington Post, considera que “ El PP s’esforça per defensar el seu honor” i posen una fotografia amb un primer pla de Rajoy abatut.

Frankfurter Allgemeine, clar i contundent titulava "Corrupció en el PP de Rajoy".

Der Spiegel: "Un escàndol de suborns posa el president del Govern espanyol en dificultats".

Süddeutsche Zeitung, diu que "fins ara, Rajoy tenia una reputació impecable, però ara l’embarga una ombra difícil d’esborrar".

BBC, es feia ressò de l’escàndol i assenyala l’èxit a Twitter de l’etiqueta “Rajoy dimissió”

The Guardian, titulava “El president del Govern espanyol acusat de rebre pagaments secrets” , apuntava que al PP l’ha agafat per sorpresa i destacava el fet que els mateixos que apugen els impostos siguin els evasors fiscals.

Le Monde, recollia les declaracions de Cospedal desmentint els fets

Clarín, parla de “bombazo” perquè s’han registrat pagaments al propi Rajoy

La Nación, assegura que Rajoy surt esquitxat per l’escàndol

El partit Socialista Europeu demana explicacions al PP

El PartitSocialista Europeu ha fet pública una nota que reclamava l’aclariment del PP sobre els pagaments il·legals que ha fet públic El País. El president del Grup, Sergei Stanishev, ha recordat que "cada moment que triguen en explicar-se els dirigents populars erosionen més la confiança dels ciutadans en el sistema polític".
 
I acabem amb un parell d’acudits gràfics més:
 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada