dijous, 19 de juny del 2014

18/06/14. Víctor Cucurull. La restitució de la historia de Catalunya en la recuperació de l’estat propi. Reflexions del GOAL sobre la Societat Civil Catalana. Tartessos, Teresa de Jesús i d'altres...


Benvolguts,

Ha aparegut a la xarxa un libel de la pobra gent Societat Civil Catalana (SCC), que no són ni Societat, ni Civil ni Catalana, i que no representa ningú malgrat aquest nom tan pompós. En Sergi dels GOAL me l’ha enviat.

És un vídeo on extreuen retalls d’alguna de les conferències que dóna tot sovint en Victor Cucurull sobre la història de Catalunya, i el SCC practica la vella tècnica d’explicar en cada cas la meitat de la història, per tal de confondre l’enemic. Us passo uns quants vídeos originals d’en Victor Cucurull en diverses conferències sobre aquests temes de la història de Catalunya i els retalls empalmats sense solució de continuïtat i que per tant queden tots fora de context, dels amics de la SCC. Si expliques un començament d’història, per exemple quan el Victor parla de Tartessos, i expliques que és l’actual Tortosa i talles i no s’explica el per què, la història pot semblar poc convincent. En els vídeos originals en Victor explica els perquès de cada una de les seves tesis i et deixa convençut.

El vídeo de la SCC es pot trobar en el portal: http://dolcacatalunya.com/para-que-nacimos-2/

Aquest portal forma part de l’ofensiva espanyola 2.0 que esperàvem que arribés i ja és aquí.

Gaudiu de l’original d’en Víctor en diverses versions:

Viu la història. La restitució de la historia de Catalunya en la recuperació de l’estat propi. Text pdf:


Vull una resposta. Viu la història. La restitució de la historia de Catalunya en la recuperació de l’estat propi. Youtube (56 minuts) 13/03/2013:


Xerrada: L'altra història de Catalunya (1 hora i 56 minuts):


Fem Via. El Punt Avui televisió (23 minuts) 15/04/2014:


I gaudiu dels libels de la SCC. També gaudireu però en un altre sentit ja que trobareu totes les trampes parades pels amics de la SCC:


Gran comentari molt aprofundit i didàctic d’en Sergi del GOAL al libel de la SCC:

·       Sobre el contingut històric diu moltes coses, la majoria me les crec i les he anat seguint amb les teories de l'Institut Nova Història d'en Jordi Bilbeny i companyia.

·       Sobre el To, sí, és un to inflamat, però jo ho entenc molt bé, no és d'odi, sinó d'autoestima de dir "ja n'hi ha prou collons!" "despertem tots de la conquesta que ens han fet fa molts anys" i amb tota la raó del món. Sí, que és cert que el que no estigui avesat a sentir-ho així li pot sonar malament, entenc per tant la teva "sorpresa".

·       Sobre la manipulació de la pàgina: El to cadascú el pot interpretar com vulgui, el fons pot ser discutible tot i que raonable o contrastable, però et ben asseguro que aquest vídeo té almenys 3 manipulacions clares que no admeten discussió:

   1. En cap moment està parlant de cap nació catalana fa 2.700 anys, aquests senyors haurien de saber què significa proto-nació. Les nacions no surten com un bolet, ja ho hem parlat molts cops, tenen un procés de gestació natural producte de totes les onades migratòries i influències que passen pel territori, especialment variada en el cas català.

   2. Manipulen al parlar de l'ANC, el Victor te un càrrec a l'ANC, està al Secretariat Nacional (són unes 80 persones), però en cap moment se li acudiria al Victor fer una conferència així parlant de temes històrics en nom de l'ANC. L'ANC no és cap associació especialitzada en Història, és una associació lliure, tranversal i sortida del poble que treballa per la independència, i és això el que no suporten els d'aquest digital. Però aquesta conferència es presta a confusió ja que està patrocinada per l’ANC...

   3. T'animo a aprofundir en el coneixement de la web "Crònica Social" i veure qui hi participa i veuràs que els mou l'espanyolisme ranci per sobre de tot i la voluntat de negar la veu als catalans. L'objectiu es fer realitat les paraules de l'Aznar, intentar trencar Catalunya abans que "es trenqui Espanya". Pensa a qui li pots acabar fent el joc sense ni tan sols adonar-te.

Aquestes 3 coses NO són discutibles, són fets. Respecte al Victor jo he intercanviat petites converses algun cop i és un home abrandat, però no és un home amb odi i molt menys feixista. Res més lluny.

Vigila amb aquestes contaminacions, te’n vindran moltes més els propers mesos, estan utilitzant tots els mitjans de l'Estat per parar la Independència que se'ls escapa de les mans i faran el que calgui, tenen diners (els nostres) i recursos per fer-ho.

A principi de segle ja ho van fer enviant a Alejandro Lerroux, a sou del Ministeri corresponent, com es va descobrir més tard, per convèncer a les classes populars que això del nacionalisme o catalanisme (digues-li com vulguis) era un invent de les dretes i la burgesia catalana en contra dels treballadors! D'aquí el mot de lerrouxisme que hauràs sentit en més d'una ocasió. Lerroux va acabar els seus dies en la més rància dretaespanyola i donant suport a Franco, tal i com en realitat era ell. La jugada avui dia de Ciutadans, i ho intenten mitjançant el "nou" PSC zoombie també, és molt, molt semblant, i aquesta història no ha fet sinó que tornar a començar.

Salut i contrast anti-prejudicis, ah! I autoestima coi! Que és la que ens falta als catalans i en sobra al país veí!
Sergi
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada