dimecres, 11 de novembre de 2020

21/02/2018. Josep Casulleras Nualart. Martínez Alberola, nova mà dreta de Juncker i peça clau d’Espanya contra l’independentisme a la UE. Un article sobre la màfia de la dreta espanyola a les institucions europees.

 


 

PAÍS > PRINCIPAT

Martínez Alberola, nova mà dreta de Juncker i peça clau d’Espanya contra l’independentisme a la UE​

El president de la Comissió reforça la posició de la diplomàtica valenciana, vinculada a l'estratègia del PP contra el sobiranisme

Per: Josep Casulleras Nualart

 21/02/2018  18:17

Des d’avui el nou càrrec de màxima confiança del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, és Clara Martínez Alberola, una valenciana fortament vinculada al Partit Popular que ha tingut un paper decisiu en l’estratègia espanyola contra l’independentisme a Brussel·les. Juncker l’ha presentada com la nova cap de gabinet, en substitució de l’alemany Martin Selmayr, amb qui va compartir fa un parell d’anys condecoracions a Espanya pels seus serveis: la gran creu de l’Orde d’Isabel la Catòlica, per a ella, i l’Orde espanyola de Carles III per a ell. Aquest tàndem de fidels a un Juncker que ha aprofundit l’actitud hostil envers el sobiranisme català, reforça el seu paper al cor de l’executiu comunitari i blinda una actitud intransigent envers Catalunya des de la Comissió.

Clara Martínez Alberola ‘és espanyola però sobretot europea’, ha dit Juncker en la conferència de premsa on han anunciat el nomenament.

Mostra la imatge al Twitter

 

Margaritis Schinas

@MargSchinas

Upon the retirement of Alexander Italianer, @JunckerEU reorganises his close team: @MartinSelmayr becomes the first ever german Secretary General, @ClaraMartinezAl the first female and first Spanish Head of Cabinet to the President. Richard Szostak becomes Deputy Head of Cabinet.

10:49 - 21 de febr. de 2018

Alberola, formada a l’escola del Liceu Francès i llicenciada en dret per la Universitat de València, va entrar a la Comissió a començament dels anys noranta. Va ocupar diversos càrrecs institucionals fins que el 2005 va entrar a formar part a l’oficina del portuguès Jose Manuel Durao Barroso, aleshores president. I el 2012 va esdevenir una de les seves conselleres. Just l’any en què esclatava el procés d’independència a Catalunya.

Aquella tardor, tant al govern espanyol com a la Comissió els va agafar d’imprevist l’èxit desbordant de la manifestació de la Diada i les conseqüències que se’n van derivar, amb l’avançament electoral al parlament i el plantejament per primera vegada d’una manera seriosa i plausible de la independència de Catalunya. La Comissió Barroso de llavors va tenir alguna fuita, com unes declaracions de la vice-presidenta Viviane Reding al Diario de Sevilla dient que no hi havia res en la legislació europea que digués que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. Reding va córrer a rectificar, i Barroso va maldar per anar tancant portes, si més no discursivament. Martínez Alberola ja es movia aleshores entre bastidors; i ho feia després d’haver estat recomanada per l’ex-comissària i ex-ministra del PP Loyola de Palacio. Fil directe amb el PP, que el 2012 complia amb Rajoy el primer any de govern a la Moncloa.

El seu ascens en la cadena de comandament de la presidència de la Comissió va en paral·lel a l’increment de la temperatura del procés català. El 2014, l’any de la votació del 9-N, va ser nomenada cap de gabinet adjunta de Jean-Claude Juncker. L’any següent, només quatre dies abans de les eleccions del 27-S, proposades i assumides com a plebiscit, hi va haver el cas més escandalós de pressió espanyola a les institucions europees per a perjudicar l’independentisme català: la manipulació de la traducció a l’espanyol d’una resposta del president Juncker sobre la independència de Catalunya va aixecar una enorme polseguera. La Comissió va dir que investigaria els fets, però no s’ha aclarit mai qui va ser el responsable d’una manipulació d’aquella magnitud.

Hi ha un fet que sí que és evident: una de les persones més properes a Juncker ja era aleshores Martínez Alberola. I encara és més a prop seu. Les seves maniobres contra el procés no són visibles, però sí els efectes que tenen: tots els intents catalans de cercar suport a la Comissió eren tallats de soca-rel, començant per no atendre peticions d’entrevistes del govern català tant quan el presidia Artur Mas com Carles Puigdemont, que no va poder tancar mai una entrevista amb Juncker. I l’exemple més evident ha estat la posició de la Comissió envers el referèndum català i la manca de resposta de condemna de la violència policíaca i de la repressió espanyola contra els dirigents polítics catalans.

Però Martínez Alberola és la clau de volta d’una estructura diplomàtica que va més enllà, i que és enorme. És la representació permanent d’Espanya davant la Unió Europea (Reper), que compta amb unes tres-centes persones. La dotació pressupostària era el 2016 de més de vint milions d’euros. I la seva funció l’explicava molt bé el diari El Mundo:

‘La Reper és decisiva perquè el govern [espanyol] contraresti els missatges que el govern de Catalunya transmet en la capital comunitària […]. En el passat, la Reper ha estat amatent a pressionar les institucions i impedir visites oficials. I fins i tot ha enviat diplomàtics a conferències organitzades en centres de convencions o universitats perquè prenguessin la paraula durant els torns de preguntes i deixessin clara la posició d’Espanya sobre el tema català i el marc jurídic.’

Clara Martínez Alberola

Comissió Europea

Jean-Claude Juncker


19 comentaris dels subscriptors

teresa permanyer

23.02.2018  |  17:51

Quo vadis Unió Europea?

Bonifacia Córdoba

22.02.2018  |  16:32

Uy! El monarca real anant a Suïsa? A veure al seu cunyat i seua germana? A veure que diu la premsa rosa… o la ana rosa que gràcies a ella EzpaÑa va surtir de las fauces del independentisme, caram quin poder tu…? Ah! El rei als escacs es l’ultim que es mou o si es mou, primer s’enroca.

Josep Maria Martín

22.02.2018  |  15:17

(Perdò)
L’estat espanyol traslladarà TOTA l’ofensiva a la direcció de l’UE perquè a la península comença a veure perillós enfrontar-se amb la realitat_real.

Hi ha vídeos de les porres i gent disposada a arribar on faci falta des de tribunals internacional.

Ens blocaran de Guindos i Martínez Alberola movent les tramoies del poder sense que es noti.
Estiguem preparats per una guerra molt diferent.

Josep Maria Martín

22.02.2018  |  15:12

L’estat espanyol traslladarà TOTA l’ofensiva a la direcció de l’UE perquè a la península comença a veure perillós enfrontar-se amb la realitat_real.

Hi ha vídeos de les porres i gent disposada a arribar on faci falta des de tribunals internacional.

Ens blocaran

Albert Miret

22.02.2018  |  09:37

La cúpula de la Unió Europea presidida per un delinqüent feixista buscat per la policia del seu país, es rearma amb més feixistes no buscats per la justícia del seu país, perquè és Espanya. Ho fa, perquè al delinqüent amb nom d’escalfador ja se li escapen els pets i li falla la memòria, i se li va acostant l’hora de desaparèixer de mapa, com la mateixa Unió Europea que tant ha contribuït a destruir.

Gemma R.

22.02.2018  |  08:31

I aquest borratxo corrupte de Junkers, quan i com se’ l pot fer fora de les institucions europees? I amb ell aquesta nazionalista espanyola i tota la gent que deu anar amb el ” pack” és clar.. pobre Europa…

PAU BOLDU

22.02.2018  |  08:12

neo-nazional.facista Junckers, tu també ets de l’OPUS-DEI com aquesta llufa franquista?

Josep Navarro

22.02.2018  |  07:52

“Dios los cria y ellos se juntan ” per defensar un sistema totalitari disfressat de democràcia.
Avui però, tenen un problema amb la tecnologia dels mitjans de comunicació que han menyspreat i que els ha posat en evidència fent caure la disfressa.
Catalunya serà l’exemple a seguir en una Europa moderna i modèlica en una democràcia real.
Aquesta parella haurà de desaparèixer aviat del escenari polític europeu si Europa vol recuperar la dignitat perduda.
La República Catalana és irreversible.

Jaume Bosch

22.02.2018  |  02:01

La UE comença a fer una pudor de 💩 que no s’aguanta.

No crec que ens interessi sortir d’una 💩 per entrar a una 💩 més grossa.

Bonifacia Córdoba

22.02.2018  |  00:22

Joan Anglada
Ja he vist que Reper son mòlt transparents!!

Ramon Pamies

21.02.2018  |  22:39

Una més que no ha treballat mai, que cobra dels impostos dels ciutadans, incloent-me a mi, i que ha pujat a base de fer la pilota (es de suposar que res més), als que te més amunt. El que en castis hispànic se’n diu una “pájara”

Ramon Vilardell

21.02.2018  |  22:18

L’Espanya negra es blanqueja ha!ha!

Josep Salart

21.02.2018  |  22:10

Rés de nou sota la capa del sol.

Joan Inglada

21.02.2018  |  21:48

L’enllaç de Reper (https://representacionpermanente.eu/) no funciona.

Bonifacia Córdoba

21.02.2018  |  20:27

Les seves maniobres contra el procés no són visibles però sí els efectes?

Doncs… seguim👣👣🎗🎗🎗🎗🎗

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP

21.02.2018  |  20:07

Ja posats, cal que arrosseguem tota l’estructura comunitària.
L’Europa real ens ho reconeixerà tard o d’hora.
N’eixirem vius i malferits, però no derrotats.

Judith Albertí

21.02.2018  |  20:05

Com ja fa temps que em vinc convencent, aquesta Europa cada vegada put més de fatxa i cada vegada fa menys ganes de ser-hi. No crec que sigui imprescindible que una Catalunya independent formi part d’aquest club de pijos als qui la ciutadania europea importa un rave.

Josep Usó

21.02.2018  |  19:58

Ha hagut de sortir de l’ombra. O de l’armari.

JOSEP MARIA OLLE

21.02.2018  |  18:42

Dons un pal mes a les rodes!…. Ara “non problem”.

1 comentari:

  1. Hola bona nit. Tot bé? Vull presentar el meu Blogger sobre cultura, viatges i turisme. M'agradaria convidar-vos a seguir el meu Blogger.

    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    ResponSuprimeix